Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Малко съвети ;?
Модератор: dantho.mihov
-
- новобранец
Малко съвети ;?
Здравейте,
Значи аз съм доста начинаещ в риболова, но в мястото където живея няма много водоеми за риболов има 1 2, а и на всичките излиза малка каракуда около 200 гр може и по-малко да е, местата са платени, плащаме си обаче риба малко има, от време на време вадим 2 3 големи и толкова. Та въпросът ми е дали ако си взема 2 3 каракудички да си ги гледам у дома имам шадраванче побира около 300 литра вода, доста е посторно и дали тази ми постъпка ще се смята за бракониерство и дали рибите ще живеят там и дали ще им е добре ;? И другият ми въпрос е колко бързо расте каракудата ако се храни добре и за колко време?
Значи аз съм доста начинаещ в риболова, но в мястото където живея няма много водоеми за риболов има 1 2, а и на всичките излиза малка каракуда около 200 гр може и по-малко да е, местата са платени, плащаме си обаче риба малко има, от време на време вадим 2 3 големи и толкова. Та въпросът ми е дали ако си взема 2 3 каракудички да си ги гледам у дома имам шадраванче побира около 300 литра вода, доста е посторно и дали тази ми постъпка ще се смята за бракониерство и дали рибите ще живеят там и дали ще им е добре ;? И другият ми въпрос е колко бързо расте каракудата ако се храни добре и за колко време?

-
- научил се да хвърля
Re: Малко съвети ;?
А,по принцип,за какво ти е да си гледаш каракуди в шадравана? Ако не са ти за ядене
,то тогаз има доста декоративни видове риби,които могат да ти красят водоемчето .

Не се притесняваяй мъжки,ако това твойто е бракониерство с ,,мед да го намажеш''
.Каракудата е страшно издръжливо създание,Можеш да пуснеш 10 рибки ще живеят,но трябва да запомниш,че рибата/това важи много за каракудата/расте според големината на водоема,т.е.не се надявай да станат 44 номер
.Иначе браво за ентусиазма ти.
п.с.За други съвети намери правелния раздел.........

п.с.За други съвети намери правелния раздел.........
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
-
- кандидат преподавател
Действай смело,от "платено"никакъв размер не е бракониерство,още повече,като става въпрос за няколко плевелни рибки.Както са ти посочили колегите,каракудата е най-издръжливата и непретенциозна риба,но ако непременно искаш бързо да станат големи в условията на такъв шадраван,ще се охарчиш.Необходимо е постоянно да им хвърляш престояли хлябове и жито,за да се тъпчат на воля.