Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг край Ямбол
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- melvinantani
- новобранец
Re: Спининг край Ямбол
Ето малко рибки от вчера.
Като за последно ,преди забраната избрахме отново река Тунджа и естествено със спинарките.Времето беше доста обещаващо.Реката леко мътна но с достатъчна прозрачност.В 9.30 бяхме вече на култовото място , а именно моста при село Коневец.Започнахме от там в посока нагоре по реката но за 2 часа нито един удар.Решихме да се преместим ,като новата дестинация беше Тенево и по точно отсечката между Тенево и Ханово.Преди това се спряхме да проверим едно доста перспективно местенце ,смених няколко воблера и точно когато бях пред отказване нещо ми взе воблерчето.Лека засечка и усетих приятна тежест,само че рибока си обикалше в бързея бавно и тромаво ,но не се показва.Така около 10 минути най-накрая се показа това което очаквах... След още няколко минути рибока вече беше на брега .
Рибата се оказа точно 100см. Воблера е Jaxon 6 см.Към 13 часа вече бяхме на споменатите места.И се започна отново едно въртене и редуване на примамки след около 2 час в един плитък бързей взе едно кефалче около 28 см.След няколко минути на същото място силен удър ,този път на баща ми ,няколко минутки борба и се показа този страхотен кефал 44 см.
Последното място на което се отбихме беше Ханово-местата под съоражението.Имаше доста колеги и там ,но никой нищо не хващаше.Привечер рибите изглежда се активизираха и се вдигаха горе като правеха много атрактивни скоци.Две риби изиграха близко до мен.След поредното хвърляне последва много мощен удар, рибата скочи,и за секунди изниза около 20-25 м аванс.Надявах се да спре ,но след следващия скок се насочи право към отсрешните драки,затегнах леко аванса и може би това ми беше грешката ,рибата натисна още веднъж и просто скъса.Може би в случая нямах и шанс с тоя лек такъм на фона на другите колеги.Като цяло излета бе изключително емоционален и с нетърпение ще очакваме изтичането на забраната . ПОЗДРАВИ !!!

''Отново на реката !!!"
Супер , междудругото аз те видях , защото и ние минахме от там за 20 мин , колата ти беше спряна горе на моста , ние повъртяхем от деругата страна . Там в бързея имам само кефали , евала за сомето 

Туй риболова не е за мен 

- MAGARETOOO
- вече хвърля и на тежко
Браво супер завършек преди забраната.
- melvinantani
- новобранец
Даа и аз ви видях ,даже тебе те познахtachev написа:Супер , междудругото аз те видях , защото и ние минахме от там за 20 мин , колата ти беше спряна горе на моста , ние повъртяхем от деругата страна . Там в бързея имам само кефали , евала за сомето

''Отново на реката !!!"
Така като гледам много хубави риби се уловиха в началото на сезона , дано продължи така и след забраната , но имам един апел към всички колеги , ПУСКАЙТЕ ГОЛЕМИТЕ РИБИ ОБРАТНО !!! Никой от нас не се изхранва с риба и не чака на това . Поздрави
Туй риболова не е за мен 

- MAGARETOOO
- вече хвърля и на тежко
Айде не остана.Веднага след забраната отивам на Даркая.
Като гледам нивото на реката,си мисля че Даркая скоро ще дойде до ЯмболMAGARETOOO написа:Айде не остана.Веднага след забраната отивам на Даркая.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Здравейте дружина ,
след като направих подобаващо закриване преди забраната днес след работа в 17 часа ми влезе няква луда муха в главата и взе да бръмчи , че колкото и да е преляла и мътна Тунджа трябва да отида и да си пробвам късмета ! Речено сторено ! Прибрах се , грабнах МЛ такъма , елека и 5 воблера и 1 блесна и газ към мястото. Като отидох какво да видя , реката направо заляла всичко и мирната риба откача от скачане , мятах малко воблери и бях поканен на мастика със салатка , но нещо в мен се обади , че трябва да опитам и на блесна ! Мястото много голямо и широко викам ако удари нещо голямо разкарване ще да е ! И така и стана , на третото мятане усетих "прекрасна" тяга , бреййй ами сега ! Такъмчето AVS76MLXF2 и несефтосана Daiwa Caldia 2500 + Power Pro 10 лб ! Тва като взе малко след течението , като тръгна като полудяло навътре , аванса пищи аз направо на седмото небе . И сега без да преувеличавам рибката си разви има няма 80 метра аванс с 2 почивки по няколко секунти , като преди това хич не ми и даде да я спра ! А ве цялата работа с потенето и това онова към 10 мин , накрая ми изправи карабинката ама аз скочих върху него и го набих
Ето го и него 100 см 6,100 кг Убусник
!

след като направих подобаващо закриване преди забраната днес след работа в 17 часа ми влезе няква луда муха в главата и взе да бръмчи , че колкото и да е преляла и мътна Тунджа трябва да отида и да си пробвам късмета ! Речено сторено ! Прибрах се , грабнах МЛ такъма , елека и 5 воблера и 1 блесна и газ към мястото. Като отидох какво да видя , реката направо заляла всичко и мирната риба откача от скачане , мятах малко воблери и бях поканен на мастика със салатка , но нещо в мен се обади , че трябва да опитам и на блесна ! Мястото много голямо и широко викам ако удари нещо голямо разкарване ще да е ! И така и стана , на третото мятане усетих "прекрасна" тяга , бреййй ами сега ! Такъмчето AVS76MLXF2 и несефтосана Daiwa Caldia 2500 + Power Pro 10 лб ! Тва като взе малко след течението , като тръгна като полудяло навътре , аванса пищи аз направо на седмото небе . И сега без да преувеличавам рибката си разви има няма 80 метра аванс с 2 почивки по няколко секунти , като преди това хич не ми и даде да я спра ! А ве цялата работа с потенето и това онова към 10 мин , накрая ми изправи карабинката ама аз скочих върху него и го набих

Туй риболова не е за мен 

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
Ха,да му се не надява човек!!!
А аз тъй и не смея да пристъпя до тая мътна река!
Браво! Убавец!
Явно в сряда започвам пробите и аз.
А аз тъй и не смея да пристъпя до тая мътна река!
Браво! Убавец!
Явно в сряда започвам пробите и аз.
Честито за рибата, особенно ако е сефте след забраната. Сподели поне блесната каква е.
-
- вече хвърля и на тежко
Браво !!!!! Упорството винаги носи и удовлетворение по някое време.Една такава риба осмисля безбройните валати.И аз в Неделя бях на Реката.Висока ,мътна и с никаква видима активност от страна на рибата.Въртях ,въртях -няма никой.Равносметката за уикенда-100 км натам ,зверско затъване , телефонен разговор -втора кола от Бургас да идва да ме вади-изпушил съеденител и 100 км на буксир обратно.Докато чаках да дойдат да ме дръпнат ми остана време да пробвам новите воблери.Още следващият ден влязох в бокса за смяня на съеденителя ,до вечерта излязох и вече планирах кога съм свободен....Та мисълта ми бе , както казва Каридата ходене му е майката.Късмет на всички -който го търси ГРАМОТНО рано или късно го намира...
- rivertundja
- новобранец
-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте колеги.Дайте някакво инфо за състояннието на реката в момента.Поздрави и успешен уикенд.