Спининг край Ямбол

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
melvinantani
новобранец
новобранец

Re: Спининг край Ямбол

Мнение от melvinantani »

Ето малко рибки от вчера. :drinkers: Като за последно ,преди забраната избрахме отново река Тунджа и естествено със спинарките.Времето беше доста обещаващо.Реката леко мътна но с достатъчна прозрачност.В 9.30 бяхме вече на култовото място , а именно моста при село Коневец.Започнахме от там в посока нагоре по реката но за 2 часа нито един удар.Решихме да се преместим ,като новата дестинация беше Тенево и по точно отсечката между Тенево и Ханово.Преди това се спряхме да проверим едно доста перспективно местенце ,смених няколко воблера и точно когато бях пред отказване нещо ми взе воблерчето.Лека засечка и усетих приятна тежест,само че рибока си обикалше в бързея бавно и тромаво ,но не се показва.Така около 10 минути най-накрая се показа това което очаквах... След още няколко минути рибока вече беше на брега .Изображение ИзображениеРибата се оказа точно 100см. Воблера е Jaxon 6 см.Към 13 часа вече бяхме на споменатите места.И се започна отново едно въртене и редуване на примамки след около 2 час в един плитък бързей взе едно кефалче около 28 см.След няколко минути на същото място силен удър ,този път на баща ми ,няколко минутки борба и се показа този страхотен кефал 44 см. Изображение ИзображениеПоследното място на което се отбихме беше Ханово-местата под съоражението.Имаше доста колеги и там ,но никой нищо не хващаше.Привечер рибите изглежда се активизираха и се вдигаха горе като правеха много атрактивни скоци.Две риби изиграха близко до мен.След поредното хвърляне последва много мощен удар, рибата скочи,и за секунди изниза около 20-25 м аванс.Надявах се да спре ,но след следващия скок се насочи право към отсрешните драки,затегнах леко аванса и може би това ми беше грешката ,рибата натисна още веднъж и просто скъса.Може би в случая нямах и шанс с тоя лек такъм на фона на другите колеги.Като цяло излета бе изключително емоционален и с нетърпение ще очакваме изтичането на забраната . ПОЗДРАВИ !!!
''Отново на реката !!!"
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

Супер , междудругото аз те видях , защото и ние минахме от там за 20 мин , колата ти беше спряна горе на моста , ние повъртяхем от деругата страна . Там в бързея имам само кефали , евала за сомето ;)
Туй риболова не е за мен :D
Аватар
MAGARETOOO
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от MAGARETOOO »

Браво супер завършек преди забраната.
Аватар
melvinantani
новобранец
новобранец

Мнение от melvinantani »

tachev написа:Супер , междудругото аз те видях , защото и ние минахме от там за 20 мин , колата ти беше спряна горе на моста , ние повъртяхем от деругата страна . Там в бързея имам само кефали , евала за сомето ;)
Даа и аз ви видях ,даже тебе те познах :D Точно където слезнахте предния път излезна подобно сомче като това и един доста ДЕБЕЛ кефал.Вие имахте ли удари от нея страна ...
''Отново на реката !!!"
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

Така като гледам много хубави риби се уловиха в началото на сезона , дано продължи така и след забраната , но имам един апел към всички колеги , ПУСКАЙТЕ ГОЛЕМИТЕ РИБИ ОБРАТНО !!! Никой от нас не се изхранва с риба и не чака на това . Поздрави
Аватар
MAGARETOOO
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от MAGARETOOO »

Айде не остана.Веднага след забраната отивам на Даркая.
posstel
новобранец
новобранец

Мнение от posstel »

MAGARETOOO написа:Айде не остана.Веднага след забраната отивам на Даркая.
Като гледам нивото на реката,си мисля че Даркая скоро ще дойде до Ямбол
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

:supz: :smt023
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

Здравейте дружина ,
след като направих подобаващо закриване преди забраната днес след работа в 17 часа ми влезе няква луда муха в главата и взе да бръмчи , че колкото и да е преляла и мътна Тунджа трябва да отида и да си пробвам късмета ! Речено сторено ! Прибрах се , грабнах МЛ такъма , елека и 5 воблера и 1 блесна и газ към мястото. Като отидох какво да видя , реката направо заляла всичко и мирната риба откача от скачане , мятах малко воблери и бях поканен на мастика със салатка , но нещо в мен се обади , че трябва да опитам и на блесна ! Мястото много голямо и широко викам ако удари нещо голямо разкарване ще да е ! И така и стана , на третото мятане усетих "прекрасна" тяга , бреййй ами сега ! Такъмчето AVS76MLXF2 и несефтосана Daiwa Caldia 2500 + Power Pro 10 лб ! Тва като взе малко след течението , като тръгна като полудяло навътре , аванса пищи аз направо на седмото небе . И сега без да преувеличавам рибката си разви има няма 80 метра аванс с 2 почивки по няколко секунти , като преди това хич не ми и даде да я спра ! А ве цялата работа с потенето и това онова към 10 мин , накрая ми изправи карабинката ама аз скочих върху него и го набих :) Ето го и него 100 см 6,100 кг Убусник :) !
Изображение
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

:supz: :smt023 :smt038 :drinkers:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Боев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боев »

Ха,да му се не надява човек!!!
А аз тъй и не смея да пристъпя до тая мътна река!
Браво! Убавец!
Явно в сряда започвам пробите и аз.
koi4a
новобранец
новобранец

Мнение от koi4a »

Честито за рибата, особенно ако е сефте след забраната. Сподели поне блесната каква е.
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

Браво !!!!! Упорството винаги носи и удовлетворение по някое време.Една такава риба осмисля безбройните валати.И аз в Неделя бях на Реката.Висока ,мътна и с никаква видима активност от страна на рибата.Въртях ,въртях -няма никой.Равносметката за уикенда-100 км натам ,зверско затъване , телефонен разговор -втора кола от Бургас да идва да ме вади-изпушил съеденител и 100 км на буксир обратно.Докато чаках да дойдат да ме дръпнат ми остана време да пробвам новите воблери.Още следващият ден влязох в бокса за смяня на съеденителя ,до вечерта излязох и вече планирах кога съм свободен....Та мисълта ми бе , както казва Каридата ходене му е майката.Късмет на всички -който го търси ГРАМОТНО рано или късно го намира...
Аватар
rivertundja
новобранец
новобранец

Мнение от rivertundja »

bravo-bravo
SPINING FOR LIVE...!!!
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

Здравейте колеги.Дайте някакво инфо за състояннието на реката в момента.Поздрави и успешен уикенд.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”