Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Шаран!!
Модератор: Кърцата
Шаран!!
Здравейте колеги.Ходя на моето село и има много водоеми (самоизвиращи).от няколко дни ходя на един и много пъти виждам трофейни екземпляри.На око са към 10-15 кг.Започнах да захранвам до едни шафари с царевица коноп и хляб.Като напече жегата излизат на ята и въпроса ми е как мога да хвана някой едър на плувка или дъно. Поздрави. 

Catch and release 

- steven1969_bg
- научил се да хвърля
Re: Шаран!!
Майтапчия...Пробвай с динамит,като са толкова много водоемите ще останат и за друг път 

не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
Като ти гледам Аватара и подписа-или са ти много ракиите или..............
Е няма такава силна тема

Е няма такава силна тема

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
колеги аз се опитвам да науча какво трябва да направя за да хвана един шаран,а Вие го обърнахте на шега...
Catch and release 

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Почти си си отговорил....с каквото храниш, с това и ще ловиш...царевицата и хлябът са идеална стръв...а ако добавиш земен, торен, бял, варено жито, сладка царевица от консерва и т.н....то шанса се увеличава многократно...zare23 написа:Здравейте колеги.Ходя на моето село и има много водоеми (самоизвиращи).от няколко дни ходя на един и много пъти виждам трофейни екземпляри.На око са към 10-15 кг.Като напече жегата излизат на ята и въпроса ми е как мога да хвана някой едър на плувка или дъно. Поздрави.

Имах подобна ситуация преди десетина години, на селския водоем. Тогава изкопирах метода на един дядо, който не пропускаше ден без да мушне риба в торбата. Хранеше си с царевица на едно и също място, както и ти казваш, по интересното беше в монтажа. Ловеше с дебела корда 0,35 на нея плувка от паче перо без никакви шарении беличка с оловце вътре а надолу вързана директно куката, здрава и стабилна 4-ка, без поводи и възли по линията, ако е нужна минимална тежест колкото да потопи стръвта, но по добре без нея. И така заставаше човека скрит в шавара и чакаше с часове, при абсолютна тишина. Но клъвнеше ли, дърпаше здраво няма аванси и разправии. Изкарваше риби между 3 и 5 кг. Случваше се по= големи и да скъсат, но беше рядкост, защото в онези години нямаше по- големи риби в язовира (знам защото беше сравнително нов и съм бил на зарибяването му). Не твърдя, че това е най-гениалното нещо, но е факт, че след като копирах тези неща и аз имах сполука. Хвърлях на не повече от 2 метра от брега на около метър дълбочина, там беше стената (от пръс) на язовирчето.