Шаран!!

Модератор: Кърцата

Заключено
Аватар
zare23
новобранец
новобранец

Шаран!!

Мнение от zare23 »

Здравейте колеги.Ходя на моето село и има много водоеми (самоизвиращи).от няколко дни ходя на един и много пъти виждам трофейни екземпляри.На око са към 10-15 кг.Започнах да захранвам до едни шафари с царевица коноп и хляб.Като напече жегата излизат на ята и въпроса ми е как мога да хвана някой едър на плувка или дъно. Поздрави. :)
Catch and release :)
Аватар
steven1969_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Шаран!!

Мнение от steven1969_bg »

Майтапчия...Пробвай с динамит,като са толкова много водоемите ще останат и за друг път :)
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Като ти гледам Аватара и подписа-или са ти много ракиите или..............
Е няма такава силна тема :lol: :lol: :lol:
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
zare23
новобранец
новобранец

Мнение от zare23 »

колеги аз се опитвам да науча какво трябва да направя за да хвана един шаран,а Вие го обърнахте на шега...
Аватар
tamihal
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от tamihal »

zare23 написа:Здравейте колеги.Ходя на моето село и има много водоеми (самоизвиращи).от няколко дни ходя на един и много пъти виждам трофейни екземпляри.На око са към 10-15 кг.Започнах да захранвам до едни шаBари с царевица, коноп и хляб.Като напече жегата излизат на ята и въпроса ми е как мога да хвана някой едър на плувка или дъно. Поздрави. :)
Почти си си отговорил....с каквото храниш, с това и ще ловиш...царевицата и хлябът са идеална стръв...а ако добавиш земен, торен, бял, варено жито, сладка царевица от консерва и т.н....то шанса се увеличава многократно... :wink:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
zare23
новобранец
новобранец

Мнение от zare23 »

Мерси колега :)
zdraveca.
новобранец
новобранец

Мнение от zdraveca. »

Имах подобна ситуация преди десетина години, на селския водоем. Тогава изкопирах метода на един дядо, който не пропускаше ден без да мушне риба в торбата. Хранеше си с царевица на едно и също място, както и ти казваш, по интересното беше в монтажа. Ловеше с дебела корда 0,35 на нея плувка от паче перо без никакви шарении беличка с оловце вътре а надолу вързана директно куката, здрава и стабилна 4-ка, без поводи и възли по линията, ако е нужна минимална тежест колкото да потопи стръвта, но по добре без нея. И така заставаше човека скрит в шавара и чакаше с часове, при абсолютна тишина. Но клъвнеше ли, дърпаше здраво няма аванси и разправии. Изкарваше риби между 3 и 5 кг. Случваше се по= големи и да скъсат, но беше рядкост, защото в онези години нямаше по- големи риби в язовира (знам защото беше сравнително нов и съм бил на зарибяването му). Не твърдя, че това е най-гениалното нещо, но е факт, че след като копирах тези неща и аз имах сполука. Хвърлях на не повече от 2 метра от брега на около метър дълбочина, там беше стената (от пръс) на язовирчето.
Заключено

Обратно към “Отивам naRiba”