Куки без контра.

Модератор: Paublo_Eskobar

FaweQ
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Куки без контра.

Мнение от FaweQ »

Здравейте колеги, се опитах да ловя шарани с куки без контра - Kamasan Eyed Babless ( http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=170 )
Имам 3 извадени шарана и 3 каракуди. Но имам и 3-4 празни добри кълванета. Искам да ви питам, удачни ли са все пак тези куки при риболов на фидер. И ако някой ги е ползвал да си каже впечатленията.
Аватар
DrAkoN
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Куки без контра.

Мнение от DrAkoN »

Куките без контра се забиват много по дълбоко от куките с контра но трябва да държиш рибата под постоянно напрежение.Куките без контра не разраняват толкова устата на рибите както тези с контра затова в Англия и не само там се ползват главно такива.Иначе според мен празните кълванета не са били заради това че куките ти са били без контра.Просто мал шанс според мен
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Иначе са с добра извивка , която я прави подходяща за дъно.
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Аватар
hristoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hristoogi »

Напълно съгласен със Дракон .
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

добре убодена риба няма да я изтървеш заради това,че няма контра колкото повече дърпаш толкова повече се забива дори и да отпуснеш няма да се откачи ползвал съм и много и съм много доволен
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Красимир Атанасов написа:добре убодена риба няма да я изтървеш заради това,че няма контра колкото повече дърпаш толкова повече се забива дори и да отпуснеш няма да се откачи ползвал съм и много и съм много доволен
:lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

DrAkoN написа:Куките без контра се забиват много по дълбоко от куките с контра но трябва да държиш рибата под постоянно напрежение.Куките без контра не разраняват толкова устата на рибите както тези с контра затова в Англия и не само там се ползват главно такива.Иначе според мен празните кълванета не са били заради това че куките ти са били без контра.Просто мал шанс според мен
Марто ти го е казал най-точно !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

butnik написа:
Красимир Атанасов написа:добре убодена риба няма да я изтървеш заради това,че няма контра колкото повече дърпаш толкова повече се забива дори и да отпуснеш няма да се откачи ползвал съм и много и съм много доволен
:lol:
нещо не мога да стопля на какво се смееш?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

За какво да ти обяснявам в такъв случай,щом не стопляш :wink: Как се забива повече след като е забита веднъж и рибата се опъва.Според мен тия куки си ги виждал само на снимка.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

butnik написа:За какво да ти обяснявам в такъв случай,щом не стопляш :wink: Как се забива повече след като е забита веднъж и рибата се опъва.Според мен тия куки си ги виждал само на снимка.
Тези куки ги ползвах близо година до като си бях в България
закупих си от Англия от където и идват но това ти от къде да го знаеш.
А относно това тъпия ти въпрос ще ти отговоря колкото и да не ми се иска под забиване в повече имам предвид,че сечението на лопатката на куката е такова,че колкото повече набираш рибата самата кука толкова повече се натиска на вътре и в никакъв случаи не може да се върне назаде и да се откачи дори и да отпуснеш месината повече от колкото трябва.
От както съм си ги купил имам сигурно над 200 от тези куки не съм хващал с други и риба истървана нямам поради откачане.Така,че ходи си с шавара за риба на селския си язовир и не се включай да спамиш темата на колегата
ако се смееш на моя пост дай да видим твоя и да му ръкопляскаме професоре
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Тук става интересно :)
Изображение
Изображение
FaweQ
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от FaweQ »

Колеги в неделята ползвах камасан б 911 без контра и наистина беше много добре, 9 извадени шарана и 1 откачена риба, но всички риби бях перфектно забити.
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

И кво викате сега, куките без контра държат рибата по добре от тия с контра ,а??? :lol: :lol: :lol:
Бързай бавно.
FaweQ
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от FaweQ »

SUPER MARIO написа:И кво викате сега, куките без контра държат рибата по добре от тия с контра ,а??? :lol: :lol: :lol:
Не едва ли я държат по-добре, но при правилна работа я държат не по-зле. Но смятам че не са подходящи за всякаква риба, според мен са добре за шаран и амур, но до там.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Красимир Атанасов написа: Тези куки ги ползвах близо година до като си бях в България
закупих си от Англия от където и идват но това ти от къде да го знаеш.
А относно това тъпия ти въпрос ще ти отговоря колкото и да не ми се иска под забиване в повече имам предвид,че сечението на лопатката на куката е такова,че колкото повече набираш рибата самата кука толкова повече се натиска на вътре и в никакъв случаи не може да се върне назаде и да се откачи дори и да отпуснеш месината повече от колкото трябва.
От както съм си ги купил имам сигурно над 200 от тези куки не съм хващал с други и риба истървана нямам поради откачане.Така,че ходи си с шавара за риба на селския си язовир и не се включай да спамиш темата на колегата
ако се смееш на моя пост дай да видим твоя и да му ръкопляскаме професоре
За разлика от теб със моите съселяни се запознахме на селския язовир носещ името Гребен канал Пловдив през 90-те години на миналия век с куките без контра-barb less :wink: и то благодарение на такива имена,които може би само си слушал/ако те е имало/ ,а ние селските пичове имахме честта да познаваме отблизо-Нуленс,Шендъл,Нъд,Трабуко в по-близките години-Сорди,Фалсини 5 кратния Скотърн ........
И какви са лопатките градски на цитираните куки:
Изображение
Мога да снимам и личната си колекция от над 100/може и да са мноооого повече/ куки без контра,като имам и такива за уклеи,но под ръка ми бяха тия от магазина.
Да беше обяснил как слагаш белите червеи на тях,че моите нещо бягат след 1-та минута,а не да ми се правиш на градски тарикат.
Когато се лови с куки без контра ,контрола над рибата трябва да е пълен,при едно отхлабване на линията и рибата се откача.Използването на такива куки е за бърза работа при откачане и щадени на джуките,бърните,устните на рибите,оставяйки по-малко наранявания по тях.
И кога да се използват тези куки-на арендовани водоеми на алчни арендатори,които искат всяка риба да се заплаща :lol: /едно отхлабване преди кепа и прасчай Григориййй/,на такива водоеми на които стопаните са им ларж и точни пичове :wink:
Темата може да има продължение каква стръв и по какъв начин да слагате на куките без контра,но ми омаля ръката да кълва по клавишите,все едно изсвирих на пиано три опери на Пучини да го и в м....а.
Адаш,на Марица си лови с контра да не загубиш някой трофей :D
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”