Скорост при тролинг

Модератор: bobopeli

Аватар
Commander
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Скорост при тролинг

Мнение от Commander »

Здравейте колеги,
мисля че ще се получи интересна тема да опишем, с каква скорост при определен риболов тролим. Имам предвид всеки да каже с какъв воблер и с каква скорост има най-добри резултати. Било то за сом, бяла риба, щука и др.
Всички знаем, че за сома се иска малко по бавно движение на лодката но има и значение воблера който слагаме, имам предвид марка и игра на определена скорост.
Така е за всички видове риби които гоним по водоемите. Газенето на воблера също има значение. Няма да е лошо да се сподели и водоема, на който се ползват определените скорости, за по ясна представа...
Повечето неща са писани не веднъж, но събрани в една тема ги няма.
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Скорост при тролинг

Мнение от mitko ribara »

Хохо мирише ми на интересна тема....еми колега виж сега скороста зависи от играта на воблера примерно rapala sliwer е сомски воблер но се влачи малко по бързо с около 6-7 км. а един друг също сомски със 4-5км. ноо моите виждания са такива че воблерите за сом се влачат с малкооо по ниска скорост а за бяла риба повечето играчки ги влача с около 5км.Успех!
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Важно е да се каже с каква скорост влачите нагоре и с каква нанадолу :-)
Аватар
Commander
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Commander »

Аз примерно влача с около 3 - 3.5 км. и имам и сомчета и бели. Но тогава ми беше развалена врътката на мотора от която се коригират ниските обороти. Сега вече е наред и мога да падам под 2 км. но съм забелязал, че чак толкова бавно нямам много удари но ако има вълни при скорост 3 км. ударите са по чести. Може и това да е от промяна движението на воблера.
За сливера няма проблеми и с по малка скорост пак играе но той по принцип е морски воблер и е направен за по висока скорост на влачене както и на малко по голяма дистанция (така съм чувал). А хардкорите пък ми се струва че играят по добре на малка скорост а на голяма не. Чакам още колеги да се включат и да споделят...
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Сливъра си е идеален за сом на бавна скорост 3-4км.Харесвам воблерите Джойнтед за сом.Това не означава,че другите не ловят.Не бих писал за начин на улов в една тема за сом и бяла риба.През лятото те се хранят и живеят на различни дълбочини....скороста за ловене също е различна.
За да има един воблер по-успешна игра на бавна скорост или завой за предпочитане е той да е от дърво.То има по-добра плаваемост от пластмасата и трептенията му продължават при бавната скорост.
Ето такива воблери при движение с 3км. в час.
https://www.youtube.com/watch?v=jXhaCul ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=h0C2A84 ... r_embedded
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Опа мараба бате Емо,завърна се о тоя форум да не пукнем от скука.Трябва да питам Жорката колко часа има тая година 100 или 200,и на колко му кълвеха рибите.Повече лови на джиг-но има време,още не е почнал сомския риболов сериозно.Пишете аз съм наблюдател за сега.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

mitko ribara написа:Хохо мирише ми на интересна тема....еми колега виж сега скороста зависи от играта на воблера примерно rapala sliwer е сомски воблер но се влачи малко по бързо с около 6-7 км. а един друг също сомски със 4-5км. ноо моите виждания са такива че воблерите за сом се влачат с малкооо по ниска скорост а за бяла риба повечето играчки ги влача с около 5км.Успех!
Нещо не съм много в час,но максималната ми скорост с със ЖЕНОВО 2,6к.с беше 10 км в час,начи 6-7к.м. е малко повече от половината гас ,а защо не и на пълна да си троля:roll:
Аз там съм пораснал...
Аватар
Commander
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Commander »

Emo-83 написа:Сливъра си е идеален за сом на бавна скорост 3-4км.Харесвам воблерите Джойнтед за сом.Това не означава,че другите не ловят.Не бих писал за начин на улов в една тема за сом и бяла риба.През лятото те се хранят и живеят на различни дълбочини....скороста за ловене също е различна.
За да има един воблер по-успешна игра на бавна скорост или завой за предпочитане е той да е от дърво.То има по-добра плаваемост от пластмасата и трептенията му продължават при бавната скорост.
Ето такива воблери при движение с 3км. в час.
https://www.youtube.com/watch?v=jXhaCul ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=h0C2A84 ... r_embedded
Емо, прав си за различните дълбочини. А тия твоите нилс мастерс цвят 24 и да гази до 4м. кога ще ги имаш !?... :) Бих си взел за проба. Аз пуснах темата не толкова за каква риба ще се лови а за скоростта, а защо да не се пише в една тема мисля че няма нищо лошо. Малко по обширна тема ще се получи а който се интересува ще прочете това което му трябва.
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

bobo_33333 написа:
mitko ribara написа:Хохо мирише ми на интересна тема....еми колега виж сега скороста зависи от играта на воблера примерно rapala sliwer е сомски воблер но се влачи малко по бързо с около 6-7 км. а един друг също сомски със 4-5км. ноо моите виждания са такива че воблерите за сом се влачат с малкооо по ниска скорост а за бяла риба повечето играчки ги влача с около 5км.Успех!
Нещо не съм много в час,но максималната ми скорост с със ЖЕНОВО 2,6к.с беше 10 км в час,начи 6-7к.м. е малко повече от половината гас ,а защо не и на пълна да си троля:roll:
Наистина не си в час питаи Троли да ти разкаже по подробно за воблерите и скоростите това тои ми го беше казал и мисля че е прав!
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Наистина не си в час питаи...
Ти като си в час,що не разясниш,ами питай тоя,питай оня. :roll:

Малко ми бе слаб мотора (10км)за влачене на пълна газ и сега с новия се движа по бързо,дали да не взема още по мощен :roll:
Аз там съм пораснал...
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

Колега аз не казвам нищо лошо просто Троли е човек от които могат да се научат доста работи...не ме разбираи погрешно!
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

mitko ribara написа:Колега аз не казвам нищо лошо просто Троли е човек от които могат да се научат доста работи...не ме разбираи погрешно!
Наистина не си в час
Не бе ,не те разбирам погрешно,даже никак не те разбирам,това ми звучи доста добре,извинявам се даже... за което,
тва не съм го казал аз... :oops:
Ма заради тва ,ша зема да си продам и лодката и мотора,щото не знам с колко върви и ко да прая с нея или само двигателя да продам...
Даже и воблери нямам,влача с лакатуши ,руски ,от големите,ма много пресукват жилката:oops:
Аз там съм пораснал...
lubo9
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от lubo9 »

Мисля че Макс-а бе написал идеалната скорост за тролинг. За сом около 3.5 км/ч . Аз добавям за бяла риба около 4-4.5км/ч. Това е мое мнение. Скоростта е пробвана за Рапала /повечето воблери/. За Нилс Мастерс все още очакваме рекорди. Ще видим какво ще покажат българските риболовци.
Мисълта убива действието!
dindoni
новобранец
новобранец

Мнение от dindoni »

Здравейте,аз от 2 години имам лодка и мотор 4 к в досегашната ми практика имам уловени риби само на един модел воблер баркли 5 см цвета маи е без значение :shock: ,за скорост незнам нямам с какво да измеря но е най ниската за четиритактово меркюри ,става дума за един голям язовир.Най странното за мен беше че едновременно с него на другите воблери/ всички рапали,котон кордел,салмохорнет/ няма и пипане .
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

Не я меря скороста но най простото
пускам воблера отстрани до лодката и гледам кога се разиграва
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”