Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Скорост при тролинг
Модератор: bobopeli
- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Скорост при тролинг
Здравейте колеги,
мисля че ще се получи интересна тема да опишем, с каква скорост при определен риболов тролим. Имам предвид всеки да каже с какъв воблер и с каква скорост има най-добри резултати. Било то за сом, бяла риба, щука и др.
Всички знаем, че за сома се иска малко по бавно движение на лодката но има и значение воблера който слагаме, имам предвид марка и игра на определена скорост.
Така е за всички видове риби които гоним по водоемите. Газенето на воблера също има значение. Няма да е лошо да се сподели и водоема, на който се ползват определените скорости, за по ясна представа...
Повечето неща са писани не веднъж, но събрани в една тема ги няма.
мисля че ще се получи интересна тема да опишем, с каква скорост при определен риболов тролим. Имам предвид всеки да каже с какъв воблер и с каква скорост има най-добри резултати. Било то за сом, бяла риба, щука и др.
Всички знаем, че за сома се иска малко по бавно движение на лодката но има и значение воблера който слагаме, имам предвид марка и игра на определена скорост.
Така е за всички видове риби които гоним по водоемите. Газенето на воблера също има значение. Няма да е лошо да се сподели и водоема, на който се ползват определените скорости, за по ясна представа...
Повечето неща са писани не веднъж, но събрани в една тема ги няма.
- mitko ribara
- ще става разбирач
Re: Скорост при тролинг
Хохо мирише ми на интересна тема....еми колега виж сега скороста зависи от играта на воблера примерно rapala sliwer е сомски воблер но се влачи малко по бързо с около 6-7 км. а един друг също сомски със 4-5км. ноо моите виждания са такива че воблерите за сом се влачат с малкооо по ниска скорост а за бяла риба повечето играчки ги влача с около 5км.Успех!
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
Важно е да се каже с каква скорост влачите нагоре и с каква нанадолу 

- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Аз примерно влача с около 3 - 3.5 км. и имам и сомчета и бели. Но тогава ми беше развалена врътката на мотора от която се коригират ниските обороти. Сега вече е наред и мога да падам под 2 км. но съм забелязал, че чак толкова бавно нямам много удари но ако има вълни при скорост 3 км. ударите са по чести. Може и това да е от промяна движението на воблера.
За сливера няма проблеми и с по малка скорост пак играе но той по принцип е морски воблер и е направен за по висока скорост на влачене както и на малко по голяма дистанция (така съм чувал). А хардкорите пък ми се струва че играят по добре на малка скорост а на голяма не. Чакам още колеги да се включат и да споделят...
За сливера няма проблеми и с по малка скорост пак играе но той по принцип е морски воблер и е направен за по висока скорост на влачене както и на малко по голяма дистанция (така съм чувал). А хардкорите пък ми се струва че играят по добре на малка скорост а на голяма не. Чакам още колеги да се включат и да споделят...
Сливъра си е идеален за сом на бавна скорост 3-4км.Харесвам воблерите Джойнтед за сом.Това не означава,че другите не ловят.Не бих писал за начин на улов в една тема за сом и бяла риба.През лятото те се хранят и живеят на различни дълбочини....скороста за ловене също е различна.
За да има един воблер по-успешна игра на бавна скорост или завой за предпочитане е той да е от дърво.То има по-добра плаваемост от пластмасата и трептенията му продължават при бавната скорост.
Ето такива воблери при движение с 3км. в час.
https://www.youtube.com/watch?v=jXhaCul ... r_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=h0C2A84 ... r_embedded
За да има един воблер по-успешна игра на бавна скорост или завой за предпочитане е той да е от дърво.То има по-добра плаваемост от пластмасата и трептенията му продължават при бавната скорост.
Опа мараба бате Емо,завърна се о тоя форум да не пукнем от скука.Трябва да питам Жорката колко часа има тая година 100 или 200,и на колко му кълвеха рибите.Повече лови на джиг-но има време,още не е почнал сомския риболов сериозно.Пишете аз съм наблюдател за сега.

Риболовци.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Нещо не съм много в час,но максималната ми скорост с със ЖЕНОВО 2,6к.с беше 10 км в час,начи 6-7к.м. е малко повече от половината гас ,а защо не и на пълна да си троля:roll:mitko ribara написа:Хохо мирише ми на интересна тема....еми колега виж сега скороста зависи от играта на воблера примерно rapala sliwer е сомски воблер но се влачи малко по бързо с около 6-7 км. а един друг също сомски със 4-5км. ноо моите виждания са такива че воблерите за сом се влачат с малкооо по ниска скорост а за бяла риба повечето играчки ги влача с около 5км.Успех!
Аз там съм пораснал...
- Commander
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Емо, прав си за различните дълбочини. А тия твоите нилс мастерс цвят 24 и да гази до 4м. кога ще ги имаш !?...Emo-83 написа:Сливъра си е идеален за сом на бавна скорост 3-4км.Харесвам воблерите Джойнтед за сом.Това не означава,че другите не ловят.Не бих писал за начин на улов в една тема за сом и бяла риба.През лятото те се хранят и живеят на различни дълбочини....скороста за ловене също е различна.

- mitko ribara
- ще става разбирач
Наистина не си в час питаи Троли да ти разкаже по подробно за воблерите и скоростите това тои ми го беше казал и мисля че е прав!bobo_33333 написа:Нещо не съм много в час,но максималната ми скорост с със ЖЕНОВО 2,6к.с беше 10 км в час,начи 6-7к.м. е малко повече от половината гас ,а защо не и на пълна да си троля:roll:mitko ribara написа:Хохо мирише ми на интересна тема....еми колега виж сега скороста зависи от играта на воблера примерно rapala sliwer е сомски воблер но се влачи малко по бързо с около 6-7 км. а един друг също сомски със 4-5км. ноо моите виждания са такива че воблерите за сом се влачат с малкооо по ниска скорост а за бяла риба повечето играчки ги влача с около 5км.Успех!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Ти като си в час,що не разясниш,ами питай тоя,питай оня.Наистина не си в час питаи...

Малко ми бе слаб мотора (10км)за влачене на пълна газ и сега с новия се движа по бързо,дали да не взема още по мощен

Аз там съм пораснал...
- mitko ribara
- ще става разбирач
Колега аз не казвам нищо лошо просто Троли е човек от които могат да се научат доста работи...не ме разбираи погрешно!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
mitko ribara написа:Колега аз не казвам нищо лошо просто Троли е човек от които могат да се научат доста работи...не ме разбираи погрешно!
Не бе ,не те разбирам погрешно,даже никак не те разбирам,това ми звучи доста добре,извинявам се даже... за което,Наистина не си в час
тва не съм го казал аз...

Ма заради тва ,ша зема да си продам и лодката и мотора,щото не знам с колко върви и ко да прая с нея или само двигателя да продам...
Даже и воблери нямам,влача с лакатуши ,руски ,от големите,ма много пресукват жилката:oops:
Аз там съм пораснал...
-
- вече хвърля и на тежко
Мисля че Макс-а бе написал идеалната скорост за тролинг. За сом около 3.5 км/ч . Аз добавям за бяла риба около 4-4.5км/ч. Това е мое мнение. Скоростта е пробвана за Рапала /повечето воблери/. За Нилс Мастерс все още очакваме рекорди. Ще видим какво ще покажат българските риболовци.
Мисълта убива действието!
Здравейте,аз от 2 години имам лодка и мотор 4 к в досегашната ми практика имам уловени риби само на един модел воблер баркли 5 см цвета маи е без значение
,за скорост незнам нямам с какво да измеря но е най ниската за четиритактово меркюри ,става дума за един голям язовир.Най странното за мен беше че едновременно с него на другите воблери/ всички рапали,котон кордел,салмохорнет/ няма и пипане .

- Поморийския
- ще става разбирач
Не я меря скороста но най простото
пускам воблера отстрани до лодката и гледам кога се разиграва
пускам воблера отстрани до лодката и гледам кога се разиграва