Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир Йовковци
Модератор: sapuna
Re: Язовир Йовковци
Здавейте колеги, мисля да направя една малка почивчица към Еленския балкан по точно Ханче Боаза. Та ще прескоча до Йовковци макарче до сега не съм стъпвал там . Смятам да се разходя около местата на Вълчовци ,Яковци,Бръчковци .Имали някой информация за гьолчето,рибките и местата примерно,благодаря предварително! 

- maranzika
- сериозен играч
Само ще се разкарваш.....Наскоро язовирът преливаше страшно и десетки тонове риба заминаха по поречието на реката.Язовирът не е това което беше....
Можеш да излъжеш някоя червеноперка или каракуда,ама колкото да не е капо.Хващат се и единични зарибени наскоро шарани,но са по-скоро изключения.Тях ги ловят на плувка на царевица.Тревата е повече от водата както всяка година.
Наслука.

Наслука.
Благодаря за инфото колега
Разбирам на каде биеш, доста хубави язовири се опоскват от мрежарската паплач
. Мисля някоя блесна или воблер да врътна, пък удари или не студената бира ще се изпие от сърце 

-
- вече хвърля и на тежко
Значи според думите на maranzika рибата е в реката. Колеги има ли добри места на реката след язовира?
- Батко Емо
- разбира нещата
Ако се вярва на журналиста
да заколяш такъв екземпляр и да си член на риболовен клуб в този край,неам думи! 

Марчо я кажи изядохте ли шарана или журналиста нещо се е объркал!!!!Жалко за горкото добиче ако си го направил заради една кратуна.Просто падаш в очите на рибарите не само във В.Търново а и на много места защото много хора те познават.
- maranzika
- сериозен играч
Изял го е със сигурност.Той и сома от миналата година изяде.Голям глад.кво да правиш.....
Ribolubitel,язовирът преливаше страшно.Толстолопи и шарани заминаха по фризерите и се вмирисаха покрай реката.Падат от 70м. и познай какво става с тях.Има и оцелели,но сигурно 20%.Пък това със зарибяването на Марчо е пълен смях.Това на такъв огромен язовир тая бройка е смешна.Който иска да заповяда на язовира,но нека после да спомене във форума за слуката си.Да не кажат хората че лъжа.Да видим колко хора ще хванат хубава риба(различна от часовници и червеноперка).
jamix,пробвай на блесна много рано сутрин(между 5 и 6,00ч.)Може да се излъже някой хищник.Също така вечерно време за сом.

Ribolubitel,язовирът преливаше страшно.Толстолопи и шарани заминаха по фризерите и се вмирисаха покрай реката.Падат от 70м. и познай какво става с тях.Има и оцелели,но сигурно 20%.Пък това със зарибяването на Марчо е пълен смях.Това на такъв огромен язовир тая бройка е смешна.Който иска да заповяда на язовира,но нека после да спомене във форума за слуката си.Да не кажат хората че лъжа.Да видим колко хора ще хванат хубава риба(различна от часовници и червеноперка).
jamix,пробвай на блесна много рано сутрин(между 5 и 6,00ч.)Може да се излъже някой хищник.Също така вечерно време за сом.

Слушам и изпълнявам колега

-
- вече хвърля и на тежко
Ясно maranzika. За пореден път някой (без)отговорен служител не си е свършил компетентно работата - да следи стрикно нивото на водата. Жалко за похабените екземпляри, ако са били като на Марчо улова.
- maranzika
- сериозен играч
Чух за следният "улов" на "колега"-11толстолопа=450кг.Тва на реката под язовира.Намерили са шаран 32кг(това го чух,не съм го видял) долу размазан под преливника.Както и костури около 2 кг.Смятай какво е ставало там....Ribolubitel написа:Жалко за похабените екземпляри
Щом имаше на доста места забити табелки ,,забранява се риболова с мрежи,бомби и изхвърлянето на токсични отпадаци" значи доста е опоскван
В петък направих една разходка привечер със спининга на ръкава до с.Вълчовци и нищо не барна, иначе водорасли бол хора с въдички доста имаше но и те до тогава бяха капо, не смея да си кривя душата но природата е страхотна там даже имаше хора без въдици и прочие с караванка на почивка. Нямах възможност да ходя през това време много към Йовковци понеже в Комлекса компаниятя беше около 50 човека и се отдадохме на плаж..., бири и други алкохоли, както и посрещане на Джулай Морнинг

- Батко Емо
- разбира нещата
Еее болярите,верно ли е това що пишат по вестниците
Не само шарана и сомовете тръгнали?

- maranzika
- сериозен играч
Батко Емо написа: Не само шарана и сомовете тръгнали?

На язовира е "Пълна Лудница".Народ много и никой не хваща...Има инцидентни шаранета(по 1-1,5кг.) и някое соме(макс. 6кг.) И тва е на целият язовир.Местата са малко.Става за спининг,щото много трева тая година.

- Батко Емо
- разбира нещата
Труден ми е за лична проверка,Перник е малко далечко
Но по принцип имам яки сантименти към водоема
Ходя за шаран,но при първото ми посещение имахме такъв удар на сом,който няма да забравя докато съм жив.Та затова подпитвам чат-пат
Ако направиме яка група тази година,ще може ли наесен дати пиша на лични?Па после