Язовир Йовковци

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
jamix
разбира нещата
разбира нещата

Re: Язовир Йовковци

Мнение от jamix »

Здавейте колеги, мисля да направя една малка почивчица към Еленския балкан по точно Ханче Боаза. Та ще прескоча до Йовковци макарче до сега не съм стъпвал там . Смятам да се разходя около местата на Вълчовци ,Яковци,Бръчковци .Имали някой информация за гьолчето,рибките и местата примерно,благодаря предварително! :wink:
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Само ще се разкарваш.....Наскоро язовирът преливаше страшно и десетки тонове риба заминаха по поречието на реката.Язовирът не е това което беше.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Можеш да излъжеш някоя червеноперка или каракуда,ама колкото да не е капо.Хващат се и единични зарибени наскоро шарани,но са по-скоро изключения.Тях ги ловят на плувка на царевица.Тревата е повече от водата както всяка година.
Наслука.
jamix
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jamix »

Благодаря за инфото колега :!:Разбирам на каде биеш, доста хубави язовири се опоскват от мрежарската паплач :evil: . Мисля някоя блесна или воблер да врътна, пък удари или не студената бира ще се изпие от сърце :wink:
Ribolubitel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ribolubitel »

Значи според думите на maranzika рибата е в реката. Колеги има ли добри места на реката след язовира?
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

Ето къде е рибата на Йовковци :)

Изображение

http://borbabg.com/?action=news&news=19703
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Ако се вярва на журналиста 8) да заколяш такъв екземпляр и да си член на риболовен клуб в този край,неам думи! :axe:
vasileva
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasileva »

Марчо я кажи изядохте ли шарана или журналиста нещо се е объркал!!!!Жалко за горкото добиче ако си го направил заради една кратуна.Просто падаш в очите на рибарите не само във В.Търново а и на много места защото много хора те познават.
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Изял го е със сигурност.Той и сома от миналата година изяде.Голям глад.кво да правиш..... :evil: :evil: :evil:

Ribolubitel,язовирът преливаше страшно.Толстолопи и шарани заминаха по фризерите и се вмирисаха покрай реката.Падат от 70м. и познай какво става с тях.Има и оцелели,но сигурно 20%.Пък това със зарибяването на Марчо е пълен смях.Това на такъв огромен язовир тая бройка е смешна.Който иска да заповяда на язовира,но нека после да спомене във форума за слуката си.Да не кажат хората че лъжа.Да видим колко хора ще хванат хубава риба(различна от часовници и червеноперка).
jamix,пробвай на блесна много рано сутрин(между 5 и 6,00ч.)Може да се излъже някой хищник.Също така вечерно време за сом. :wink:
jamix
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jamix »

Слушам и изпълнявам колега :!: :D :drinkers:
Ribolubitel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ribolubitel »

Ясно maranzika. За пореден път някой (без)отговорен служител не си е свършил компетентно работата - да следи стрикно нивото на водата. Жалко за похабените екземпляри, ако са били като на Марчо улова.
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Ribolubitel написа:Жалко за похабените екземпляри
Чух за следният "улов" на "колега"-11толстолопа=450кг.Тва на реката под язовира.Намерили са шаран 32кг(това го чух,не съм го видял) долу размазан под преливника.Както и костури около 2 кг.Смятай какво е ставало там....
jamix
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jamix »

Щом имаше на доста места забити табелки ,,забранява се риболова с мрежи,бомби и изхвърлянето на токсични отпадаци" значи доста е опоскван :evil: В петък направих една разходка привечер със спининга на ръкава до с.Вълчовци и нищо не барна, иначе водорасли бол хора с въдички доста имаше но и те до тогава бяха капо, не смея да си кривя душата но природата е страхотна там даже имаше хора без въдици и прочие с караванка на почивка. Нямах възможност да ходя през това време много към Йовковци понеже в Комлекса компаниятя беше около 50 човека и се отдадохме на плаж..., бири и други алкохоли, както и посрещане на Джулай Морнинг :drinkers: :rolleyes: :mrgreen:
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Еее болярите,верно ли е това що пишат по вестниците :D Не само шарана и сомовете тръгнали?
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Батко Емо написа: Не само шарана и сомовете тръгнали?
:lol: :lol: :lol: :lol: Насам народееее... :lol: :lol: :lol: Абе аз пък се чудя още ли има хора да четат вестници...пък че и да им вярват? :shock: :shock:
На язовира е "Пълна Лудница".Народ много и никой не хваща...Има инцидентни шаранета(по 1-1,5кг.) и някое соме(макс. 6кг.) И тва е на целият язовир.Местата са малко.Става за спининг,щото много трева тая година. :lol: Утре сутрин отивам пак да проверя де са тия сомове и шарани от вестниците.
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Труден ми е за лична проверка,Перник е малко далечко :D Но по принцип имам яки сантименти към водоема :D Ходя за шаран,но при първото ми посещение имахме такъв удар на сом,който няма да забравя докато съм жив.Та затова подпитвам чат-пат :D Ако направиме яка група тази година,ще може ли наесен дати пиша на лични?Па после :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”