Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Колега lishev_64 напиши още веднъж нали си бил на 22,23 и 24 там изкара ли ли са този амур мястото като гледам е храста под двете къщи ако не ме лъже ориентирането.Язовира не е голям а такава риба ако е изкарана щеше да се чуе чак до Левски.
Преди време имаше една кампания за зарибявка,че много риба има на този водоем,явно сега пак е излязла на мода.
То риба,че има-има.Ама таранка,дребни шаранчета и големи толупи и мнооооого рациNasko64 написа:Преди време имаше една кампания за зарибявка,че много риба има на този водоем,явно сега пак е излязла на мода.
-
- вече хвърля и на тежко
Мястото не е на храстите а на боруна до стената или така наречените сълками,за амура сам съгласен да е изваден сега познавам колегата по физиономия,разбира му на този язовир.vasileva написа:Колега lishev_64 напиши още веднъж нали си бил на 22,23 и 24 там изкара ли ли са този амур мястото като гледам е храста под двете къщи ако не ме лъже ориентирането.Язовира не е голям а такава риба ако е изкарана щеше да се чуе чак до Левски.
Напълно е възможно колега,ако колегата докато го е вадил,амура да е умрял и да не мърда на снимкитеsolveiko написа:......за амура сам съгласен да е изваден сега ........

-
- вече хвърля и на тежко
По вероятно е и той да е бил вързан сас сезал като шаранчетата след улова и да не е уживял до снимкитеpasator написа:Напълно е възможно колега,ако колегата докато го е вадил,амура да е умрял и да не мърда на снимкитеsolveiko написа:......за амура сам съгласен да е изваден сега ........![]()
![]()

- lishev_64
- разбира нещата
pasator написа:То риба,че има-има.Ама таранка,дребни шаранчета и големи толупи и мнооооого рациNasko64 написа:Преди време имаше една кампания за зарибявка,че много риба има на този водоем,явно сега пак е излязла на мода.

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
- lishev_64
- разбира нещата
Да, там бяхме, но умишлено не пиша, защото искам сам за себе си да си изясня нещата. Не искам категорично да опровергавам видяното, но като гледам клипа, нещо не ми се вързват нещата.vasileva написа:Колега lishev_64 напиши още веднъж нали си бил на 22,23 и 24 там изкара ли ли са този амур мястото като гледам е храста под двете къщи ако не ме лъже ориентирането.Язовира не е голям а такава риба ако е изкарана щеше да се чуе чак до Левски.
Първо за клипа - според мен снимките на двата амура /освен, че са малко умрели/, не са от едно и също място / гледам фона на отсрещния бряг/ - големият е сниман до храста на боруна с акациите - отсреща се вижда стръмния бряг, малкият е сниман на брега под двете къщи - отсреща се вижда полегатата гора и в дясно за момент се вижда втечилото на язовира. Двете места на риболов са доста различни / огледайте и терена, по-точно тревата/. За мен този клип е сглобен от няколко риболова
Второ. Ние бяхме на второто място след стръмното спускане след хижата. Много добре наблюдавахме какво се случва на отсрещния бряг. В петък се събраха доста колеги отсреща. В събота се изчесаха всички. В неделя сутринта рано дойдоха колеги при нас да търсят места, но като не намериха, се върнаха и малко по-късно ги видяхме да заемат места отсреща малко преди акациите. По обяд и те си биха камшика.
Е, според вас, ако клипа е от тази събота и неделя, така ли щяха да реагират всички?

- Val848
- научил се да хвърля
Голямо раследване ......Абе колега,какво сте ги навързали тея рибета,много грубо така....че и клип направили ужас.
ТАКА НЕСЕ ПРАВИ...........

- lishev_64
- разбира нещата
Val848 написа:Голямо раследване ......Абе колега,какво сте ги навързали тея рибета,много грубо така....че и клип направили ужас.![]()

Ееее ,чак пък разследване. Ама все да ни правят на балъци - хайде стига

- Val848
- научил се да хвърля
Ама все да ни правят на балъци - хайде стига
Така е,поне да им се отдаваше..........

Така е,поне да им се отдаваше..........

Пропуснал съм да наблегна на големи рибиpasator написа:То риба,че има-има.Ама таранка,дребни шаранчета и големи толупи и мнооооого рациNasko64 написа:Преди време имаше една кампания за зарибявка,че много риба има на този водоем,явно сега пак е излязла на мода.

Спинингова фиеста на 23.6.2012 на Тръстиково. Имаше две състезания, но въпреки това успях да се вредя за местенце с цел - сулка и/или някое сомче.
Беше адски горещо, но изпуснех ли този ден - оставах на сухо още поне 2 седмици, а това не ми се нравеше като идея.
Опитах от брега - не става.
Влязох с лодката и се започна.
Извадих общо около 12-13 риби, за около 4 часа, от които 2 костура, останалите сулки. Като 3 от сулките бяха наистина големи според моите представи. Нямам кантар, рулетка нямам навик да нося (но това ще бъде променено!), а за капак - забравих апарата, та снимах с телефона и като се има предвид, че хич ме няма по снимките, кадрите не са кой знае какво. Най-голямата според мен, поне се сетих да я сложа на дъската на лодката, и като излязох премерих белязаното - 75 см , ако някой се наема може да каже колко аджеба е била рибката, щото аз не бях в състояние тогава да преценявам
. Имаше и 4 изтървани, като едната бе докарана до лодката и тъкмо се чудех как да я извадя от водата, когато тя леко се извъртя и се откачи, дали е била голяма се вижда от снимката на цикадата в галерията ми. Точно тогава се сетих за една препоръка на Sestrata. В един свой репортаж от Дунав той категорично бе завил "Сменяйте куките на Strike Pro". Е, бях се вслушал в съвета му, но наполовина - т.к. бях сменил само задната кука точно на тая цикада. Да, ама сулката се бе закопчала за предната - и резултата се вижда на снимката. Всичко излезе на цикади Strike Pro 9.1гр, цветове 781 и 792S. Снимки - в галерията ми, като не всичко е снимано. Максимално се изкефих от представянето на AVS86MF2 в комбинация с Daiwa Caldia 09 2500 и Sunline Super PE 10 lb. Поздрави и наслука !
Беше адски горещо, но изпуснех ли този ден - оставах на сухо още поне 2 седмици, а това не ми се нравеше като идея.
Опитах от брега - не става.
Влязох с лодката и се започна.
Извадих общо около 12-13 риби, за около 4 часа, от които 2 костура, останалите сулки. Като 3 от сулките бяха наистина големи според моите представи. Нямам кантар, рулетка нямам навик да нося (но това ще бъде променено!), а за капак - забравих апарата, та снимах с телефона и като се има предвид, че хич ме няма по снимките, кадрите не са кой знае какво. Най-голямата според мен, поне се сетих да я сложа на дъската на лодката, и като излязох премерих белязаното - 75 см , ако някой се наема може да каже колко аджеба е била рибката, щото аз не бях в състояние тогава да преценявам

Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Ееее ,чак пък разследване. Ама все да ни правят на балъци - хайде стига
Колега,ето нещо съвсем прясно и много живо.
Язовир Николаевка-големия,26.06.2012г.
Колега,ето нещо съвсем прясно и много живо.
Язовир Николаевка-големия,26.06.2012г.
- Прикачени файлове
-
- P6260009.JPG.jpg (69.03 KiB) Преглеждано 1003 пъти
-
- P6260007.JPG.jpg (85.4 KiB) Преглеждано 1003 пъти
-
- Коментара оставям на теб.
- P6260006.JPG.jpg (110.44 KiB) Преглеждано 1003 пъти
lishev_64 написа:Val848 написа:Голямо раследване ......Абе колега,какво сте ги навързали тея рибета,много грубо така....че и клип направили ужас.![]()
ТАКА НЕСЕ ПРАВИ...........![]()
![]()
![]()
Ееее ,чак пък разследване. Ама все да ни правят на балъци - хайде стига![]()
![]()
![]()
- Прикачени файлове
-
- Язовир Николаевка-големия
26.06.2012г. - P6260012.JPG.jpg (121.02 KiB) Преглеждано 908 пъти
-
- P6260011.JPG.jpg (100.22 KiB) Преглеждано 908 пъти
-
- P6260010.JPG.jpg (59.58 KiB) Преглеждано 908 пъти