За яз. Доспат?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Инфо за яз. Доспат ??

Мнение от PREDATORst »

radocirka написа:Хаха колега бяла и сом, там такова чудо няма :) А за пъстървата ти препоръчвам хорнетите на Salmo и countdown на Rapala :)
Кво викаш че няма там?
ЖАБИ-2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ЖАБИ-2 »

Хм... явно някой е хващал и нещо различно от пъстърва там :) Доколкото знам ще сме близо до Сърница... дали е подходящо да търся рибата в тази част? Споменатите воблери ги имам, а дали има смисъл да се удълбочават с даунригер??
И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

Повече от 10 години ежегодно посещавам язовира.Друго освен пъстърва на тролинг не съм хващал,а и не съм чувал някой да е хващал.Е и костур естественно,но малък.Миналата година хващаха американски сомчета от брега,но за бяла риба изобщо не съм чувал.Язовира е уникален от към природа,но за риболов е скучен.Дава добре костур на рибе ако го набараш.А през юли е слаб и за тролинг/по мои впечатления/.Ходил съм през август.Излизаха по 2-3 пъстърви на ден.Но пък природата си заслужава.Аз съм влюбен в това място и прекарвам по няколко седмици през лятото с компания там.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
skitalec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skitalec »

Колега, костурите на Доспат никак не са малки. Дали обаче се ловят на тролинг не знам, нъй като не практикувам този вид риболов. От брега - каракуда, перка, мухар \уклей\ и рядко шаран. Ето ти едно костурченце от яз . "Доспат" http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... =3&t=23841
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

skitalec написа:Колега, костурите на Доспат никак не са малки.
[URL=http://imageshost.ru/]Изображение[/URL
Ето ти и на теб колега 1,2 кг.костур от там.Знам,че има големи,но са голяма рядкост.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
skitalec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skitalec »

Ето ти и на теб колега 1,2 кг.костур от там.Знам,че има големи,но са голяма рядкост.
Да. Рядкост са. За това са трофейни.
Успех през сезона!
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Здравей, една случка и от мен.Преди няколко години гостувах на приятели и бях взел 2 въдици за костур, имах малко торен и едно момче отиде да купи рибки за стръв от местния магазин на "Мишо -царя"Аз бях под стената срещу водната кула.Връща се момчето:-при Мишо няма рибки.Какво да правя?ровя в торбата и вадя една пружина мачкам хляб и хвърлям към кулата, имах чувство,че пада 10тина мин.явно там е най-дълбоко.Сложих един звънец-бушон и започнах да мятам другата на торен.Мина доста време и накрая хванах един дребен костур,в това време бушона звънна и падна,хванах тоягата и взех да навивам влакното,През това време се събраха доста хора около мен, аз навивам _ аванса отпуска около 10-15 мин, не знам какво се закачи , в последните 15м. от влакното , не знам как стана -имаше и лек ветрец влакното влезе под шпулата и макарата блокира.хвърлих пръта на земята и взех да навивам на ръка вече на3-4м.гледам шаран закачен за устата и другите 2 куки за хрилния капак(тази хранилка тогава беше с 3 куки).видях,че се е закачил здраво и го изтеглих на буксир-без кеп.Дори хората от охраната на стената ме бяха видели и наблюдавали с биноклите и накрая един от тях дойде да ме поздрави и каза: Досега никой не е хващал шаран, тук на това място.
Аз пък откъде да знам,че никой не хвърля на стената за шаран?Та шаро излезе 2.2кг.На другия ден в което кафене да влезнех с моите домакини всички ме сочеха-Това е човека дето хвана шаран на стената.Та никога не се знае-откъде ще излезне шарана!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Винаги /особено преди години/,са били възможни изключения,но сега са други гладни времена -вкл.и за пазачите от стената,не само за околното население,така,че ..преди няколко дни-пак се бе обърнала садка с пъстърви и познайте какво се е случило - за една нощ многобройни отряди от доброволци с колове,вили и какво ли не още са "ликвидирали"проблема.
etgeorgiev
новобранец
новобранец

Re: За яз. Доспат?

Мнение от etgeorgiev »

Миналата година бях на Доспат в края на август. Беше си просто почивка, но нямаше начин да не хвърля пръчките в язовира. Почивната база беше почти до стената и от там започнах. С колега сновяхме по целия бряг в продължение на 7 дни сутрин и вечер за по няколко часа. На сметката записахме само 8 костура, 1 червеноперка и мнооооогооо слънчоци. Костурите ги хванахме само на рибки купени от "царя". Много хора от местните ни съветваха какво и как да направим, но в крайна сметка пъстърва, която ни беше едничката цел не можахме да хванем.
След 2 седмици заминавам пак. Някой може ли да каже какво е положението в момента?
Не, че няма риба. Просто рибата е омесена с повечко вода.
ЖАБИ-2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ЖАБИ-2 »

Ами колега etgeorgiev, след 2 седмици и ние сме там (от 14-и Юли), така ще ще му държим края ... поне откъм информация на място :)
И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
Аватар
batlar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от batlar »

а някои има ли прясно инфо от тая година :)
Рибата е като жената,дава когато си поиска и на който си иска !!!

http://www.eeautoservice.com/
MarviN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MarviN »

В понеделник заминавам за 1 седмица.
Ще има инфо всяка вечер
ГОЛ ШАРАН ...
Аватар
batlar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от batlar »

MarviN написа:В понеделник заминавам за 1 седмица.
Ще има инфо всяка вечер
е то от вторник инфото ще го набавям сам :) но пиши де ще обменяме инфо за различните места на язовира :)
Рибата е като жената,дава когато си поиска и на който си иска !!!

http://www.eeautoservice.com/
MarviN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MarviN »

За съжаление само гледката е хубава.
Рибата е много епизодична.
За два три часа влачене една две риби.

[URL=http://imageshost.ru/photo/622533/ ... .jpg[/img][/url]

[URL=http://imageshost.ru/photo/846799/ ... .jpg[/img][/url]
ГОЛ ШАРАН ...