Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

За яз. Доспат?
Модератор: sapuna
- PREDATORst
- ще става разбирач
Re: Инфо за яз. Доспат ??
Кво викаш че няма там?radocirka написа:Хаха колега бяла и сом, там такова чудо нямаА за пъстървата ти препоръчвам хорнетите на Salmo и countdown на Rapala
-
- вече хвърля и на тежко
Хм... явно някой е хващал и нещо различно от пъстърва там
Доколкото знам ще сме близо до Сърница... дали е подходящо да търся рибата в тази част? Споменатите воблери ги имам, а дали има смисъл да се удълбочават с даунригер??

И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Повече от 10 години ежегодно посещавам язовира.Друго освен пъстърва на тролинг не съм хващал,а и не съм чувал някой да е хващал.Е и костур естественно,но малък.Миналата година хващаха американски сомчета от брега,но за бяла риба изобщо не съм чувал.Язовира е уникален от към природа,но за риболов е скучен.Дава добре костур на рибе ако го набараш.А през юли е слаб и за тролинг/по мои впечатления/.Ходил съм през август.Излизаха по 2-3 пъстърви на ден.Но пък природата си заслужава.Аз съм влюбен в това място и прекарвам по няколко седмици през лятото с компания там.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
-
- научил се да хвърля
Колега, костурите на Доспат никак не са малки. Дали обаче се ловят на тролинг не знам, нъй като не практикувам този вид риболов. От брега - каракуда, перка, мухар \уклей\ и рядко шаран. Ето ти едно костурченце от яз . "Доспат" http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... =3&t=23841
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
[URL=http://imageshost.ru/]skitalec написа:Колега, костурите на Доспат никак не са малки.

Ето ти и на теб колега 1,2 кг.костур от там.Знам,че има големи,но са голяма рядкост.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
-
- научил се да хвърля
Ето ти и на теб колега 1,2 кг.костур от там.Знам,че има големи,но са голяма рядкост.
Да. Рядкост са. За това са трофейни.
Успех през сезона!
Да. Рядкост са. За това са трофейни.
Успех през сезона!
- kodek
- ще става разбирач
Здравей, една случка и от мен.Преди няколко години гостувах на приятели и бях взел 2 въдици за костур, имах малко торен и едно момче отиде да купи рибки за стръв от местния магазин на "Мишо -царя"Аз бях под стената срещу водната кула.Връща се момчето:-при Мишо няма рибки.Какво да правя?ровя в торбата и вадя една пружина мачкам хляб и хвърлям към кулата, имах чувство,че пада 10тина мин.явно там е най-дълбоко.Сложих един звънец-бушон и започнах да мятам другата на торен.Мина доста време и накрая хванах един дребен костур,в това време бушона звънна и падна,хванах тоягата и взех да навивам влакното,През това време се събраха доста хора около мен, аз навивам _ аванса отпуска около 10-15 мин, не знам какво се закачи , в последните 15м. от влакното , не знам как стана -имаше и лек ветрец влакното влезе под шпулата и макарата блокира.хвърлих пръта на земята и взех да навивам на ръка вече на3-4м.гледам шаран закачен за устата и другите 2 куки за хрилния капак(тази хранилка тогава беше с 3 куки).видях,че се е закачил здраво и го изтеглих на буксир-без кеп.Дори хората от охраната на стената ме бяха видели и наблюдавали с биноклите и накрая един от тях дойде да ме поздрави и каза: Досега никой не е хващал шаран, тук на това място.
Аз пък откъде да знам,че никой не хвърля на стената за шаран?Та шаро излезе 2.2кг.На другия ден в което кафене да влезнех с моите домакини всички ме сочеха-Това е човека дето хвана шаран на стената.Та никога не се знае-откъде ще излезне шарана!
Аз пък откъде да знам,че никой не хвърля на стената за шаран?Та шаро излезе 2.2кг.На другия ден в което кафене да влезнех с моите домакини всички ме сочеха-Това е човека дето хвана шаран на стената.Та никога не се знае-откъде ще излезне шарана!
-
- кандидат преподавател
Винаги /особено преди години/,са били възможни изключения,но сега са други гладни времена -вкл.и за пазачите от стената,не само за околното население,така,че ..преди няколко дни-пак се бе обърнала садка с пъстърви и познайте какво се е случило - за една нощ многобройни отряди от доброволци с колове,вили и какво ли не още са "ликвидирали"проблема.
-
- новобранец
Re: За яз. Доспат?
Миналата година бях на Доспат в края на август. Беше си просто почивка, но нямаше начин да не хвърля пръчките в язовира. Почивната база беше почти до стената и от там започнах. С колега сновяхме по целия бряг в продължение на 7 дни сутрин и вечер за по няколко часа. На сметката записахме само 8 костура, 1 червеноперка и мнооооогооо слънчоци. Костурите ги хванахме само на рибки купени от "царя". Много хора от местните ни съветваха какво и как да направим, но в крайна сметка пъстърва, която ни беше едничката цел не можахме да хванем.
След 2 седмици заминавам пак. Някой може ли да каже какво е положението в момента?
След 2 седмици заминавам пак. Някой може ли да каже какво е положението в момента?
Не, че няма риба. Просто рибата е омесена с повечко вода.
-
- вече хвърля и на тежко
Ами колега etgeorgiev, след 2 седмици и ние сме там (от 14-и Юли), така ще ще му държим края ... поне откъм информация на място 

И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
а някои има ли прясно инфо от тая година 

- batlar
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
е то от вторник инфото ще го набавям самMarviN написа:В понеделник заминавам за 1 седмица.
Ще има инфо всяка вечер

За съжаление само гледката е хубава.
Рибата е много епизодична.
За два три часа влачене една две риби.
[URL=http://imageshost.ru/photo/622533/ ... .jpg[/img][/url]
[URL=http://imageshost.ru/photo/846799/ ... .jpg[/img][/url]
Рибата е много епизодична.
За два три часа влачене една две риби.
[URL=http://imageshost.ru/photo/622533/ ... .jpg[/img][/url]
[URL=http://imageshost.ru/photo/846799/ ... .jpg[/img][/url]
ГОЛ ШАРАН ...