Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Пясъчник-много жега и малко риба
Пясъчник-много жега и малко риба
През уикенда бяхме на Пясъчник, където нещата малко по малко се подобряват. Казвам това защото последните няколко години преобладаваха валатите ми там , а сега след многото бракониерски погроми на този язовир се вижда макар и много далечна светлинка в тунела. Забелязах свръх популация на бели рибки и много малки шаранчета, които лакомо нападаха белите червеи. Пусках ги веднага с пожелания "за баба им". Не знам специално шаранчетата дали са местни излюпени там или са в рвзултат на зарибяване.
Иначе резултата от риболова е едно бебе-сомче около 1,5 кг и един шарко около килограм...които вече пак си плуват наволя в язовира след няколко съвета "да бъдат малко по-тарикати другия път и да не попадат в нашите ръце преди да пораснат"
Сомчето удари в 1 след полунощ на малка рибка, а шаро рано сутринта на царевичка (забодрна на куката , а не на косъм).
Следобед човек може да се наслади на плясъците на големите толупи и само да мечтае да отида да си "смукнат" от захранката. Мислех да правя толстолобски монтаж с тапа и пружина , но така ме беше напекло слънцето , че ме домързя и се отказах....може би другия път. Ето и малко снимки:

Иначе резултата от риболова е едно бебе-сомче около 1,5 кг и един шарко около килограм...които вече пак си плуват наволя в язовира след няколко съвета "да бъдат малко по-тарикати другия път и да не попадат в нашите ръце преди да пораснат"

Следобед човек може да се наслади на плясъците на големите толупи и само да мечтае да отида да си "смукнат" от захранката. Мислех да правя толстолобски монтаж с тапа и пружина , но така ме беше напекло слънцето , че ме домързя и се отказах....може би другия път. Ето и малко снимки:

Re: Пясъчник-много жега и малко риба
Браво за риболова и снимките!!!

- borislav58
- сериозен играч
Ей Евгени не валат бре приятелю
Хубави рибоци само че трябва да пораснат.
П.п.Аз пък ги пускам такива да пораснат още по големи

П.п.Аз пък ги пускам такива да пораснат още по големи

Всичко заебавам и за риба заминавам!
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво Бой. Пясъчник си е Пясъчник. Въпреки набезите на паплачта внаги ме е изненадвал с нещо специялно.