Спининг край Ямбол

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Re: Спининг край Ямбол

Мнение от каридата »

Не бе брат,нещо не се разбрахме,не се и съмнявам че си се подготвил.Просто това бяха думите на рибаря който си подминал.Със здраве и надявам се да се видим по реката някой ден. :wink:
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

Колеги ,дайте идеи тез с лодката какво да ги правим????
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Monev67 написа:За година ходих в съда 3 пъти и 3 пъти загубих.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. Варианта е насаме и в реката.......
Бях за 2 години 7 пъти в съда и при всичките спечелих, слаб ти е адвоката братче.. Е, има такава Държава. Съда е една запетайкаджийска институция къде обикновено печелиш поради не спазена процедура, разни техн. данни и изисквания и пр.., както и да е.
Monev67 написа:Колеги ,дайте идеи тез с лодката какво да ги правим????
Нямаш си идея кВо става по Марица с тия тенекиени лодки.. През деня са навързани по дебелите дървета с катинари, а през вечерта какво правят?
До сега не съм се замислял дали от законова гледна точка собствениците могат да бъдат санкционирани, за морето е ясно, но тук тези лодки са ничии??? Мисля, най добрия начин е - един секач и лодката отива у Турция, освен ако по пътя на течението някой добросъвестен гражданин не я прибере и привърже за поредното дърво...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

ТЪПОТО е, че адвокатите бяха двама .На всички които се опитат да осъдят Община или Полицай им желая успех от сърце.Според мен по дефиниция щом съдиш полиция или държава си в чувала .Бате Бойко има идеи.Админстративен съд-казва да нещата са така -прав си ,но .........Съдията удря чукчето и нямаш право на обжалване.Битият е бит-арменският поп минава след 4 години,ако искаш му се оплачи.Въпроса бе КВО ДА ГИ ПРАЙМ БРАКОНИЕРИТЕ.Тях закон не ги лови...........щот си плащат дет трябва и почти винаги има неизвестен извършител........

ПП Преди години осъдих НАП и КАТ но тогава беше различно.Ставаме полицийска и репресивна държава-дано да не съм прав
koi4a
новобранец
новобранец

Мнение от koi4a »

Аз докато бях на Княжево дойде един дето ходил за вода и спрял да види кой е на това място. Обясни ми, че сега реката спада и рибата не иска (най вероятно да влиза в мрежата) щото два пъти се похвали че ги ловял с плетена въдица. По тоя край всички горски, полицай и разни други са в един кюп и за риболова и за лова, така че само мобилната група би могла да помогне. Тоя с лодката единствено да я отвържеш и да се увериш, че е отишла достатъчно далеко, ама не е само той, те помежду си си крадат винтерите.

Мойте кленчета всички са уловени на моска 1 бяла, ареа мен кранк и на едно воблерче на страйк про изтървах няколко, и по една две рибки с мухата. Само успоредно и близо до брега под дърветата, към средата или отсрещния бряг нищо.
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

"Само успоредно и близо до брега под дърветата, към средата или отсрещния бряг нищо."

Това ще да е истината.
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

Monev67 написа:"Само успоредно и близо до брега под дърветата, към средата или отсрещния бряг нищо."

Това ще да е истината.
Не е точно така.Рибки излязоха и във бързи и във бавни места,но не навсякъде.Просто иска настояване и намиране на примамка.
А тая лодка я загледах и аз мислейки как да я пусна надолу да поплува,но беше вързана с дебела верига и катинар.
Проба му е майката!
Аватар
rivertundja
новобранец
новобранец

Мнение от rivertundja »

олио да ги попари бракониерите
SPINING FOR LIVE...!!!
posstel
новобранец
новобранец

Мнение от posstel »

Ето ви идея:тъпчете в клучалките на катинарите клечки,лепило,поксипол,парчета от счупени тройки или каквото ви падне!
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

Цвета на водата е виден.Мястото е добре познато на тези които са ходили там. Кефалите още нещо се назландисват ,но успях да излъжа 10-15.Хубавото e ,че взеха да се обаждат и големите.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И така до 17 часа.Смяна на мястото и на второто подаване на блесната и УДАР.Аванса изпищя здраво-затягане,пак пищи пак затягане.След около две минути се показа сомчето 80-100 см.Вдигнах го да вземе въздух и реших ,че е мой.Така правят НОВОБРАНЦИТЕ-БЪРЗАТ.Посегнах даго хвана и той даде газ-замина с вирбела и блесната.Ако някой хване сом около метър с бяла блесна мепс 3 да знае,че е на един ТЪПАК.Три пъти го обърнах,докарах го в краката си и го изтървах.Според мен такива риби са рядкост ,но е за хубаво ,защото сигурно щях да го взема и да зеносам хубавата риба.Сега ми е дерт дали ще живее с блесната.
Последно промяна от Monev67 на Сря Юли 04, 2012 10:49 pm, променено общо 1 път.
Боев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боев »

Ама тая корубата (костенурката) ... и тя ли на блесна ...? :shock:
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

Тя ми бе за компания.Освен нея видях три ГОЛЕМИ заека ,но те бягат и не мога да ги снимам.Контакта с природата е това което ме зарежда.Хванал не хванал за мен не е толкова важно.Имаше и колега сомаджия който разбра суматохата-даде ми съвет да ходя с КАНДЖА-предпочитам всеки път да ми взимат блесната........
koi4a
новобранец
новобранец

Мнение от koi4a »

Жабката на страйк про ми е фаворит за миналата година, за тази още нямам риба на нея. На блесната No3 имаше ли и кефали, питам щото на блесна съм ловил с No1 или No0.
Monev67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Monev67 »

koi4a написа:Жабката на страйк про ми е фаворит за миналата година, за тази още нямам риба на нея. На блесната No3 имаше ли и кефали, питам щото на блесна съм ловил с No1 или No0.
Голямата блесна ги отсява -малките не те закачат.Затова преди два дни бях валат,защото използвам средни до едри примамки-не че нямам дребни ,но ми е по комфортно.Плюс това блесната бе аглия-с широко листо.
Боев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Боев »

Тази сутрин от 8 до 9.30 на Тенево само ситен- дребен кефал (300-400гр.)
Взема само на малки въртящи като предпочитанията бяха към жълт Пантер Мартин-3.
На по-големи Мепсове и воблери - нъцки!
Към 9.30 ме нападнаха едни ситни мушички-навират се във всяко отверстие :x
Абе тази сутрин всичко беше дребно там!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”