Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг край Ямбол
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- каридата
- учете се от него
Re: Спининг край Ямбол
Не бе брат,нещо не се разбрахме,не се и съмнявам че си се подготвил.Просто това бяха думите на рибаря който си подминал.Със здраве и надявам се да се видим по реката някой ден. 

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

-
- вече хвърля и на тежко
Колеги ,дайте идеи тез с лодката какво да ги правим????
- Vid
- кандидат преподавател
Бях за 2 години 7 пъти в съда и при всичките спечелих, слаб ти е адвоката братче.. Е, има такава Държава. Съда е една запетайкаджийска институция къде обикновено печелиш поради не спазена процедура, разни техн. данни и изисквания и пр.., както и да е.Monev67 написа:За година ходих в съда 3 пъти и 3 пъти загубих.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. Варианта е насаме и в реката.......
Нямаш си идея кВо става по Марица с тия тенекиени лодки.. През деня са навързани по дебелите дървета с катинари, а през вечерта какво правят?Monev67 написа:Колеги ,дайте идеи тез с лодката какво да ги правим????
До сега не съм се замислял дали от законова гледна точка собствениците могат да бъдат санкционирани, за морето е ясно, но тук тези лодки са ничии??? Мисля, най добрия начин е - един секач и лодката отива у Турция, освен ако по пътя на течението някой добросъвестен гражданин не я прибере и привърже за поредното дърво...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- вече хвърля и на тежко
ТЪПОТО е, че адвокатите бяха двама .На всички които се опитат да осъдят Община или Полицай им желая успех от сърце.Според мен по дефиниция щом съдиш полиция или държава си в чувала .Бате Бойко има идеи.Админстративен съд-казва да нещата са така -прав си ,но .........Съдията удря чукчето и нямаш право на обжалване.Битият е бит-арменският поп минава след 4 години,ако искаш му се оплачи.Въпроса бе КВО ДА ГИ ПРАЙМ БРАКОНИЕРИТЕ.Тях закон не ги лови...........щот си плащат дет трябва и почти винаги има неизвестен извършител........
ПП Преди години осъдих НАП и КАТ но тогава беше различно.Ставаме полицийска и репресивна държава-дано да не съм прав
ПП Преди години осъдих НАП и КАТ но тогава беше различно.Ставаме полицийска и репресивна държава-дано да не съм прав
Аз докато бях на Княжево дойде един дето ходил за вода и спрял да види кой е на това място. Обясни ми, че сега реката спада и рибата не иска (най вероятно да влиза в мрежата) щото два пъти се похвали че ги ловял с плетена въдица. По тоя край всички горски, полицай и разни други са в един кюп и за риболова и за лова, така че само мобилната група би могла да помогне. Тоя с лодката единствено да я отвържеш и да се увериш, че е отишла достатъчно далеко, ама не е само той, те помежду си си крадат винтерите.
Мойте кленчета всички са уловени на моска 1 бяла, ареа мен кранк и на едно воблерче на страйк про изтървах няколко, и по една две рибки с мухата. Само успоредно и близо до брега под дърветата, към средата или отсрещния бряг нищо.
Мойте кленчета всички са уловени на моска 1 бяла, ареа мен кранк и на едно воблерче на страйк про изтървах няколко, и по една две рибки с мухата. Само успоредно и близо до брега под дърветата, към средата или отсрещния бряг нищо.
-
- вече хвърля и на тежко
"Само успоредно и близо до брега под дърветата, към средата или отсрещния бряг нищо."
Това ще да е истината.
Това ще да е истината.
-
- разбира нещата
Не е точно така.Рибки излязоха и във бързи и във бавни места,но не навсякъде.Просто иска настояване и намиране на примамка.Monev67 написа:"Само успоредно и близо до брега под дърветата, към средата или отсрещния бряг нищо."
Това ще да е истината.
А тая лодка я загледах и аз мислейки как да я пусна надолу да поплува,но беше вързана с дебела верига и катинар.
Проба му е майката!
- rivertundja
- новобранец
Ето ви идея:тъпчете в клучалките на катинарите клечки,лепило,поксипол,парчета от счупени тройки или каквото ви падне!
-
- вече хвърля и на тежко
Цвета на водата е виден.Мястото е добре познато на тези които са ходили там. Кефалите още нещо се назландисват ,но успях да излъжа 10-15.Хубавото e ,че взеха да се обаждат и големите.

И така до 17 часа.Смяна на мястото и на второто подаване на блесната и УДАР.Аванса изпищя здраво-затягане,пак пищи пак затягане.След около две минути се показа сомчето 80-100 см.Вдигнах го да вземе въздух и реших ,че е мой.Така правят НОВОБРАНЦИТЕ-БЪРЗАТ.Посегнах даго хвана и той даде газ-замина с вирбела и блесната.Ако някой хване сом около метър с бяла блесна мепс 3 да знае,че е на един ТЪПАК.Три пъти го обърнах,докарах го в краката си и го изтървах.Според мен такива риби са рядкост ,но е за хубаво ,защото сигурно щях да го взема и да зеносам хубавата риба.Сега ми е дерт дали ще живее с блесната.

И така до 17 часа.Смяна на мястото и на второто подаване на блесната и УДАР.Аванса изпищя здраво-затягане,пак пищи пак затягане.След около две минути се показа сомчето 80-100 см.Вдигнах го да вземе въздух и реших ,че е мой.Така правят НОВОБРАНЦИТЕ-БЪРЗАТ.Посегнах даго хвана и той даде газ-замина с вирбела и блесната.Ако някой хване сом около метър с бяла блесна мепс 3 да знае,че е на един ТЪПАК.Три пъти го обърнах,докарах го в краката си и го изтървах.Според мен такива риби са рядкост ,но е за хубаво ,защото сигурно щях да го взема и да зеносам хубавата риба.Сега ми е дерт дали ще живее с блесната.
Последно промяна от Monev67 на Сря Юли 04, 2012 10:49 pm, променено общо 1 път.
Ама тая корубата (костенурката) ... и тя ли на блесна ...? 

-
- вече хвърля и на тежко
Тя ми бе за компания.Освен нея видях три ГОЛЕМИ заека ,но те бягат и не мога да ги снимам.Контакта с природата е това което ме зарежда.Хванал не хванал за мен не е толкова важно.Имаше и колега сомаджия който разбра суматохата-даде ми съвет да ходя с КАНДЖА-предпочитам всеки път да ми взимат блесната........
Жабката на страйк про ми е фаворит за миналата година, за тази още нямам риба на нея. На блесната No3 имаше ли и кефали, питам щото на блесна съм ловил с No1 или No0.
-
- вече хвърля и на тежко
Голямата блесна ги отсява -малките не те закачат.Затова преди два дни бях валат,защото използвам средни до едри примамки-не че нямам дребни ,но ми е по комфортно.Плюс това блесната бе аглия-с широко листо.koi4a написа:Жабката на страйк про ми е фаворит за миналата година, за тази още нямам риба на нея. На блесната No3 имаше ли и кефали, питам щото на блесна съм ловил с No1 или No0.
Тази сутрин от 8 до 9.30 на Тенево само ситен- дребен кефал (300-400гр.)
Взема само на малки въртящи като предпочитанията бяха към жълт Пантер Мартин-3.
На по-големи Мепсове и воблери - нъцки!
Към 9.30 ме нападнаха едни ситни мушички-навират се във всяко отверстие
Абе тази сутрин всичко беше дребно там!
Взема само на малки въртящи като предпочитанията бяха към жълт Пантер Мартин-3.
На по-големи Мепсове и воблери - нъцки!
Към 9.30 ме нападнаха едни ситни мушички-навират се във всяко отверстие

Абе тази сутрин всичко беше дребно там!