Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Клуб Балканка
Клуб Балканка
naRiba.com

Форум

ВИТОША - ПОЖАРЪТ
Модератор: Кърцата
- misho_tsakov
- ще става разбирач
Re: ВИТОША - ПОЖАРЪТ
Не му е мястото тук да отговаряме на младежа. С подобно мислене - по-добре да те няма тук- с или без дим...
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
Туристи и свидетели с тетрадки и фотоапарати.При огъня няма никойpitcha написа:Ето репортажът
Камионът напълнен с доброволци
Водопадът – докато си събирам душата оттук оттам:
Това е една от най-красивите реки:
Доброволец на камъндрака:
Дим към гъбата под Черни Връх:
Доброволци и пожарникари:
Огънят в действие:
Ето какво остава след него:
Като си тръгвах привечер пожарът се беше увеличил, въпреки усилията на многото хора, за съжаление:

Мерак се гаси с пари!
- lachezarnb
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Лек път към "Запада" или на където там си се запътил, но явно не си схванал какво имах предвид. И като не ти дреме що критикуваш?xt33m33 написа:Хич няма да се трудя да и стоя още 18 години ,ами си хващам багажа и дим да ме няма...Дреме ми за държавата и изобщо нещо в нея...Иначе си прав ,че критиките ми са малко безпочвени , при положение ,че аз нямам принос за лайната ,в които живеем... Относно за данъците - ако не бяха плащани и крити като 90% от хората ся щях да си щракам с пръсти - к'вото било-било...Бил си честен да играеш по правилата- еми преебал си се... Ако искаш да ти говоря- драскай ЛС ,ама тук да спамя-pointless...
Големите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Малките умове обсъждат хора.
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://balkanka.bg/
- Vid
- кандидат преподавател
Колеги, не пречете и не критикувайте младите да се развиват, Те имат право на едно по добро бъдеще... Когато в нашата държава няма условия за това, нека се спасяват навън. Ако бях сега на 20 щях да го направя, но съм на 40, а на 20 скачах по площадите с голяма надежда в душата си и виках "кой не скача е червен". Всичко това беше напразно.........lachezarnb написа:Лек път към "Запада" или на където там си се запътил, но явно не си схванал какво имах предвид. И като не ти дреме що критикуваш?xt33m33 написа:Хич няма да се трудя да и стоя още 18 години ,ами си хващам багажа и дим да ме няма...Дреме ми за държавата и изобщо нещо в нея...Иначе си прав ,че критиките ми са малко безпочвени , при положение ,че аз нямам принос за лайната ,в които живеем... Относно за данъците - ако не бяха плащани и крити като 90% от хората ся щях да си щракам с пръсти - к'вото било-било...Бил си честен да играеш по правилата- еми преебал си се... Ако искаш да ти говоря- драскай ЛС ,ама тук да спамя-pointless...
Не бойте се за природата, всичко изгоряло отново някога ще се възстанови, това е естествен процес, но ние няма да можем да го видим и да му се любуваме. Щото когато се възстанови, ще сме умряли, затова се мъчим да го опазиме. Иначе, пожарите са ново начало - от пепелта си ражда новия живот...., а не от масовата сеч на дървета.....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
04.06.2012
Без думи

Без думи
Специално за LVichev и за един, двама други.

Вярно – някои хора не бяха подготвени в понеделник. Затова беше и първият ми пост.
Обаче нямаше да е лошо да следите новините за участието и действията на доброволците. Ако знаех, че ще се включите в темата в характерния за вас стил - щях да се старая доста повече, за да ви убедя колко дълбоко грешите.
И пак нямаше да успея, нали! Някои работи не могат да бъдат обяснени на някои типажи.
Е, целта не бяхте вие, а другите хора.
На младите, дето не си харесват държавата или народа - 99% от доброволците бяха под трийсет години. Станали в 4.30 за да стигнат навреме. Тия, които бяха закъснели – заобикаляха полицаите, които не ги пускаха - за да отидат догоре и да помагат. Има надежда за тоя народ, да знаете. С вас или без вас.
P.S.
Благодарности за ценния съвет – удрянето с клони. Чудя се – защо нито пожарникарите, нито планинарите, я знаеха тая работа. Как не се сетихме, да му се не види. Щеше да е много полезно, ако го знаехме навреме.
Вярно – някои хора не бяха подготвени в понеделник. Затова беше и първият ми пост.
Обаче нямаше да е лошо да следите новините за участието и действията на доброволците. Ако знаех, че ще се включите в темата в характерния за вас стил - щях да се старая доста повече, за да ви убедя колко дълбоко грешите.
И пак нямаше да успея, нали! Някои работи не могат да бъдат обяснени на някои типажи.
Е, целта не бяхте вие, а другите хора.
На младите, дето не си харесват държавата или народа - 99% от доброволците бяха под трийсет години. Станали в 4.30 за да стигнат навреме. Тия, които бяха закъснели – заобикаляха полицаите, които не ги пускаха - за да отидат догоре и да помагат. Има надежда за тоя народ, да знаете. С вас или без вас.
P.S.
Благодарности за ценния съвет – удрянето с клони. Чудя се – защо нито пожарникарите, нито планинарите, я знаеха тая работа. Как не се сетихме, да му се не види. Щеше да е много полезно, ако го знаехме навреме.
- krokibg
- учете се от него
Пич,само пречите,нищо не правите,навирате се на пожарникарите в краката,навирате се където не ви е работа
Трябваше някои от вас да попадне в капана на огъня и да се изпечете като наденички,после да плюете по Бойка,що ви е пуснал да гасите.Ми вижте се бе,имате желание,но никой не е подготвен.Тръгнали сте огън да гасите по фанелки с къс ръкав,единия понесъл фото да снима,другите наслагали дрехи от изкуствени материи,дето се стапят за секунди на тялото от висока температура.Добре че няма нещастни случаи,само проблеми щяхте да създадете,нищо повече,разплакани майки на малоумни дечурлига,гробове,помени и т.н.Повечето сте се пречкали,отколкото да сте помагали.Какво разбираш ти от пожарогасене а ??? Пожарникарите са правели всичко възможно да ви държат далече от проблемните участъци,това е истината,като ви гледам се разкарвате като на манифестация,добре че не си се постарал повече в снимките,да ви се види резила

П.П Да,има и друго,някои невзрачни хора,се опитват да влязат под прожекторите,виждате ли,ние сме доброволци,няма лошо,ама все си мисля че е имало и саботьори,които са отишли точно да пречат.Днес слушах по радиото какво си говорят хората,а и пих бира с един приятел пожарникар,които снощи се прибра и може пак да отива,ако ги пратят.Истината е тази,а ти се прави на доброволец колкото си искаш !!! Не ви е мястото там,на си пиете бирата и да оставите пожарната да си свърши работата,вие професионалистите се намесихте и загасихте пожара,браво на теб и другите лапета

П.П Да,има и друго,някои невзрачни хора,се опитват да влязат под прожекторите,виждате ли,ние сме доброволци,няма лошо,ама все си мисля че е имало и саботьори,които са отишли точно да пречат.Днес слушах по радиото какво си говорят хората,а и пих бира с един приятел пожарникар,които снощи се прибра и може пак да отива,ако ги пратят.Истината е тази,а ти се прави на доброволец колкото си искаш !!! Не ви е мястото там,на си пиете бирата и да оставите пожарната да си свърши работата,вие професионалистите се намесихте и загасихте пожара,браво на теб и другите лапета

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- misho_tsakov
- ще става разбирач
Абе Кроки, очевидно си повърхностен и доста неподготвен. Не се ли сещаш че публикувалия темата не е на снимките? Поразгледай, попрочети преди да пишеш, даваш квалификации, обиждаш и прочее. Авторът на темата със сигурност е доста подготвен, знаещ и възрастен (сори Димо) за твоите разбирания - това едно. Другото - показано е и желанието и загрижеността на хората. Никой не се е родил научен - следващият път част от тези хора ще са наистина полезни и подготвени.
Пиенето на бира е хубаво нещо, което след работа уважавам и практикувам, но като самоцел е деградация.
Пиенето на бира е хубаво нещо, което след работа уважавам и практикувам, но като самоцел е деградация.
Който ходи в мола - умира!
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4953411
http://www.focus-news.net/?id=n1671573
Голям майтап. Имаше нужда от опитни планинари, познаващи района. В понеделник забрах едни курсанти от пожарникарското училище, че се бяха загубили и не можеха да намерят пожара.
Едни млади планинарчета слезнаха обратно да качат сандвичи и вода, че половината пожарникари ако бяха слезли, немаше да се качат обратно живи.
Но въпросът не е кой какво и колко е направил. Важното е че е опитал, а не си е седял в къщи да дава акъл.
http://www.focus-news.net/?id=n1671573
Голям майтап. Имаше нужда от опитни планинари, познаващи района. В понеделник забрах едни курсанти от пожарникарското училище, че се бяха загубили и не можеха да намерят пожара.
Едни млади планинарчета слезнаха обратно да качат сандвичи и вода, че половината пожарникари ако бяха слезли, немаше да се качат обратно живи.
Но въпросът не е кой какво и колко е направил. Важното е че е опитал, а не си е седял в къщи да дава акъл.
Тъй.
Понеже казаха, че са се справили с пожара, днес почти никой доброволец не се е явил. Особено като са разбрали мнението на пловдивските пожарникари, изразено след няколко бири. Обаче ето какво се получава:
„Кметът на Бистрица поискал помощ от още доброволци....”
По тоя повод се състоя съвместно заседание на Комисията по Пожарите и на Комисията по Физическа Подготовка към клуба. Взе се следното решение:
Неделя, 08.07.2012г. се организира участие на целия клуб в акцията по гасенето на пожара. Явно без нас нема да се оправят.
Сборно място – пред кметството в Бистрица, в 9.30 часа. /По-рано аз не моем да стигнем/. Алан да носи списъка на клуба – за поименна проверка, че от възрастта не моем ви запомни сичките и все ви забравям.
Цели –
1. Да угасим тоя пожар най-после
2. Да проверим физическото състояние на членовете!
Контролно време за изкачване с десет литра вода на гръб – един час догоре!
/Смисълът на носенето на водата е, че горе ша мое да я излеем и да я заменим с прясна от реката. Аз точно така постъпих първия ден и ми се стори много разумно./
С Комисията по правораздаването са съгласувани следните санкции:
1. Който не влезе в котролното време – ша се наказва с лишаване от риболов за 15/петнаесе/ дни, а с лишаване от бира – 30/триесе/ дни
2. Който не се яви изобщо - ша се наказва с лишаване от риболов за 30/триесе/ дни, а с лишаване от бира – безсрочно.
Утрешния ден /когато аз ще съм на риба/ ви се дава лично време за подготовка. Желателно е да го използвате за медитация и леки физически упражнения. Желателно е също – да научите наизуст съдържанието на няколко много ценни поста от тая тема, съдържащи добронамерени съвети и благопожелания към доброволците. Най-добре ги препишете неколко пъти.
Задължително е всеки да си носи наръч клони с широколиста шума. /Първия ден бехме в редка борова гора и немаше кьорав качествен клон/. Най-добре бук, че на дъба листата са парцаливи. За да не изсъхнат ги натопете в буркани с вода за през нощта.
За необходимото оборудване – глейте първия пост в темата и препоръките на останалите колеги. Туристическите обувки, каквито вие немате, мое ги замените с къси рибарски ботуши.
Всеки да си носи и тетрадка за записване какво е свършил - за доказване на ползата от вас. Става и в риболовния билет – на празните места, дето са за попълване на улов, понеже надали некой е имал какво да попълни тая година.
Специална покана към Вальо /Nissana/ - за независим наблюдател и за измерване на времето – да не кажете, че аз нещо ви лъжа.
Други доброволци от форума нема да бъдат допускани – да не ни се мотат в краката и да объркат засичането на времето.
Сега, ако има некой недоволен от нещо – го съветвам да подаде оплакване в Комисията по Жалбите към клуба. Понеже всички ша искате да се оплачете – да знаете, че надали ша има некаква полза. Сметам излишно да споменавам кой ръководи и тая комисия, та шансовете ви не са много големи.
P.S.
Абсолютно се забранява носенето на бира. От една страна – да не ни излезе име, а от друга - пожарникарите имат едни брадви и ша ни я вземат насила. Бира ша има вечерта – само за влезлите в контролното време.
Понеже казаха, че са се справили с пожара, днес почти никой доброволец не се е явил. Особено като са разбрали мнението на пловдивските пожарникари, изразено след няколко бири. Обаче ето какво се получава:
„Кметът на Бистрица поискал помощ от още доброволци....”
По тоя повод се състоя съвместно заседание на Комисията по Пожарите и на Комисията по Физическа Подготовка към клуба. Взе се следното решение:
Неделя, 08.07.2012г. се организира участие на целия клуб в акцията по гасенето на пожара. Явно без нас нема да се оправят.
Сборно място – пред кметството в Бистрица, в 9.30 часа. /По-рано аз не моем да стигнем/. Алан да носи списъка на клуба – за поименна проверка, че от възрастта не моем ви запомни сичките и все ви забравям.
Цели –
1. Да угасим тоя пожар най-после
2. Да проверим физическото състояние на членовете!
Контролно време за изкачване с десет литра вода на гръб – един час догоре!
/Смисълът на носенето на водата е, че горе ша мое да я излеем и да я заменим с прясна от реката. Аз точно така постъпих първия ден и ми се стори много разумно./
С Комисията по правораздаването са съгласувани следните санкции:
1. Който не влезе в котролното време – ша се наказва с лишаване от риболов за 15/петнаесе/ дни, а с лишаване от бира – 30/триесе/ дни
2. Който не се яви изобщо - ша се наказва с лишаване от риболов за 30/триесе/ дни, а с лишаване от бира – безсрочно.
Утрешния ден /когато аз ще съм на риба/ ви се дава лично време за подготовка. Желателно е да го използвате за медитация и леки физически упражнения. Желателно е също – да научите наизуст съдържанието на няколко много ценни поста от тая тема, съдържащи добронамерени съвети и благопожелания към доброволците. Най-добре ги препишете неколко пъти.
Задължително е всеки да си носи наръч клони с широколиста шума. /Първия ден бехме в редка борова гора и немаше кьорав качествен клон/. Най-добре бук, че на дъба листата са парцаливи. За да не изсъхнат ги натопете в буркани с вода за през нощта.
За необходимото оборудване – глейте първия пост в темата и препоръките на останалите колеги. Туристическите обувки, каквито вие немате, мое ги замените с къси рибарски ботуши.
Всеки да си носи и тетрадка за записване какво е свършил - за доказване на ползата от вас. Става и в риболовния билет – на празните места, дето са за попълване на улов, понеже надали некой е имал какво да попълни тая година.
Специална покана към Вальо /Nissana/ - за независим наблюдател и за измерване на времето – да не кажете, че аз нещо ви лъжа.
Други доброволци от форума нема да бъдат допускани – да не ни се мотат в краката и да объркат засичането на времето.
Сега, ако има некой недоволен от нещо – го съветвам да подаде оплакване в Комисията по Жалбите към клуба. Понеже всички ша искате да се оплачете – да знаете, че надали ша има некаква полза. Сметам излишно да споменавам кой ръководи и тая комисия, та шансовете ви не са много големи.
P.S.
Абсолютно се забранява носенето на бира. От една страна – да не ни излезе име, а от друга - пожарникарите имат едни брадви и ша ни я вземат насила. Бира ша има вечерта – само за влезлите в контролното време.
- krokibg
- учете се от него
Браво на Вас,ако не бяхте Вие,нямаше да загасят пожара !!!
Аз съм човек които казва винаги какво мисли,и заявявам най-отговорно,че тези дето сте много подготвени,сте циркаджий,мотащи се в краката на пожарникарите,кога ли ще ви намерят изпечени.Браво на специалиста,спасил пожарникарчетата
Ега ти и смешниците,хората по телевизията казват че доброволци не са необходими,кмета събира доброволци
А кмета от коя партия е
Освен подскачащи през храстите смешници с летни дрехи,и ранички ,друго не съм видял на снимките,а и човек позиращ на скалите като манекен,даже и петънце няма по дрешките,поне да се бяхте намацали със сажди,че да ви повярвам

П.П я да ми кажете какво виждате на тази снимка
До и направим десекция,всеки да си каже мнението

Аз на нея,виждам турист с раница и жълта фанелка,които се моли на огъня да спре да гори ,а вие

а на тази,единствения човек правеш нещо,но колко метра ще загаси така,или само се мори,защото така няма гасене,само просеки да отделят огъня от другата гора и вода го спират,другото е луди борещи се с вятърни мелници !!!

Аз съм човек които казва винаги какво мисли,и заявявам най-отговорно,че тези дето сте много подготвени,сте циркаджий,мотащи се в краката на пожарникарите,кога ли ще ви намерят изпечени.Браво на специалиста,спасил пожарникарчетата

П.П я да ми кажете какво виждате на тази снимка

Аз на нея,виждам турист с раница и жълта фанелка,които се моли на огъня да спре да гори ,а вие

а на тази,единствения човек правеш нещо,но колко метра ще загаси така,или само се мори,защото така няма гасене,само просеки да отделят огъня от другата гора и вода го спират,другото е луди борещи се с вятърни мелници !!!
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз така и не мога да разбера къде и какъв ти е проблема, колега?!?
Изказа си мнението веднъж. Не е нужно да се ЗАЯЖДАШ!
В тази тема никой не се хвали...
Хубаво е винаги да казваш какво мислиш, но понякога е по-добре да си замълчиш.
Подобно държание не ви приляга на годините!
Като се замисля какъв пример давате на младото поколение....
Изказа си мнението веднъж. Не е нужно да се ЗАЯЖДАШ!
В тази тема никой не се хвали...
Хубаво е винаги да казваш какво мислиш, но понякога е по-добре да си замълчиш.
Подобно държание не ви приляга на годините!
Като се замисля какъв пример давате на младото поколение....
- lachezarnb
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
[quote="krokibg"]Браво на Вас,ако не бяхте Вие,нямаше да загасят пожара !!!
Аз съм човек които казва винаги какво мисли,и заявявам най-отговорно,
От всичко написано от теб по тая и по други теми, единственото което става ясно е че имаш сериозен проблем с мисленето. Кво ти е бе човек, майка ти ли не те е обичала достатъчно или просто гориш от жажда за изява, ама нема кой да ти обърне внимание. Ти си типичен лимон - вечно кисел, но ако трябва нещо да се свърши резко прежълтяваш.
Аз лично спирам да ти чета постовете, мисля че всеки разумен и позитивен човек в тоя форум трябва да постъпи по същия начин.
Айде сбогом
Аз съм човек които казва винаги какво мисли,и заявявам най-отговорно,
От всичко написано от теб по тая и по други теми, единственото което става ясно е че имаш сериозен проблем с мисленето. Кво ти е бе човек, майка ти ли не те е обичала достатъчно или просто гориш от жажда за изява, ама нема кой да ти обърне внимание. Ти си типичен лимон - вечно кисел, но ако трябва нещо да се свърши резко прежълтяваш.
Аз лично спирам да ти чета постовете, мисля че всеки разумен и позитивен човек в тоя форум трябва да постъпи по същия начин.
Айде сбогом
Големите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Малките умове обсъждат хора.
- krokibg
- учете се от него
Защо да съм кисел,защото не ви харесва че пиша истината ли ??? Няма някога да е имало някаква акция по форумите,където да не съм взел участие,и да не съм почогнал,с толкова колкото мога и ако съм имал възможност и с повече.Никога обаче не съм парадирал,Вас обаче не съм ви виждал,нито по списъците със зарибяванията,нито на други места,обаче това е друг въпрос,явно защото не ви се плаща да съботирате нещо.Не ми казахте,кои Ви организира,кмета Ви от коя партия е и т.н и т.н.ама не ми казвайте,няма смисъл,само като видя писаниците и напъните ми е ясно какво става.Що да искам да се изявявам,аз не се правя на пожарникар,не се качвам на балкана да си правя снимки до огъня,само дето не видях да си печете наденички на огъня
А дали ще ме четете или не,изобщо не ме интересува,и няма защо да се заяждам,просто не ми харесват позьорите а аз само това видях в снимките,може и да не ви харесва написаното от мене,но е самата истина,майка ми ме е научила какво да правя в живота,за което съм и благодарен,Вас не ви е научила да приемате критиката а моята е позитивна и истинска,нямахте работа там,а вие си преписвайте изгасянето на пожара колкото искате.И аз спирам да пиша,оставям ви да си мислите,а моите разсъждения са си мои,да застанем един до друг и да видим кой-какво е постигнал в живота,тогава да съдим кой умен и кой прост,Нямам нищо против Вас,абсолютно нищо лично,само се нервирам че хората по телевизията казват че не искат хора да им се пречкат из краката,някакви организацийки обаче навалят да стават доброволци,защо ли
Като не им позволяват да се навират,почват да плюят по правителството и т.н,пак се чудя защо ли,защото съм прост,изобщо не прозира какво става,ама това не е за прости хора,дано тези които ви организират,да им стане работата
Аз приключих,вие се изказахте,аз се изказах,да ми изтрият постовете и приключваме,не ми отговаряйте,за да не пиша и аз повече.Лека вечер

Батко...
Не е лесно, имаше една такава песничка навремето.
Не е лесно, имаше една такава песничка навремето.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?