Шкода Октавия??

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Re: Шкода Октавия??

Мнение от dedeff »

Днес и направих обслужване на задължителните консумативи и някой извънредни,та цетирам цените от стоковата разписка на частите.

1.Обтяжна ролка-gates 105.00лв
2.Обтяжна ролка-Ruville 65.00лв
3.Ангренажен ремък-Bosch 70.45лв
4.Водна помпа(Желателно е да се сменя с всяка смяна на Ангренажа) Ruville 93.00 лв
5.Филтър купе-knecht 13.60
6.Дискови накладки-Pagid 84.00 лв
7.Горивен филтър-Bosch 38.35 лв
8.Въздушен филтър-Bosch 21.38 лв
9.Пистов ремък-Bosch 59.26 лв
10.Маслен Филтър-Knecht 11.80 лв
11.Масло Titan Supersyn PLUS 5W-40 5лт.-113.00лв.
Тотал на консумативи-674.84 лв.
Без жени можем,без риболов не можем!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Това на колко време и километри се прави ? Не друго ами по спомени как разкарах на буля Голфа преди две години и нещо и и взех една Мицуба и смених комплект ролка + ремък за 58.50лв. + комплект филтри ( горивен , маслен , въздушен , на купето ) за 49лв. , като за начало , от Мицубиши България . До сега само масло + маслен филтър и една крушка на багажника като обслужване и тъй :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
lyubo0106
новобранец
новобранец

Мнение от lyubo0106 »

Колеги прочетох бая за тези Шкоди и специално за Октавия, защити и аз съм се насочил към такъв автомобил - 1,9 ТДИ седан (не съм сигурен седан ли се води хечбег ли е и пр.) Така се въпросът ми е - оглеждам се за нов внос на такава шкода, защото според мен новия внос ще е по-читава точно защото повечето регистрирани в БГ са бивши таксите, които са напудрени. Какво е вашето мнение за тази моя логика? И имате ли представа как вървят на запад тия коли (цени)? Не казах коя година искам да е - след 2000г. Благодаря за вниманието
krassi75
новобранец
новобранец

Мнение от krassi75 »

И аз съм на хала да търся автомобил,по проходим от моята астра г,че 2 ри път и остявам бронята на Дунава,за парите на октавията от 1 месец четене по форуми се спрях на 3 автомобила - HONDA HRV<FORD FUSION,SUZUKY IGNIS това са автомобилите 4*4 който са с най голям просвет ,търся семеен автомобил с опции за риболов и зимата да ме изкарва от коловозите....мое мнение Шкодата не става..
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Павел Иванов написа:Да де ама не бих заложил на ни един Фолцваген произведен след 98ма та за тва тъй :wink: Еле па на варианта Пасат в който е и Октавията а Ивака точно за него пита .
Пишеш неверни неща, да не кажа глупости...
1. Октавията не е "Пасат", а е на платформата на Голф. (Суперб е на базата на Пасат))
2. Заложи на нов или запазен "фолЦваген", а не на 100-годишна таратайка на 600 000км, пък после коментирай :)
Аз моя пасат го взех на 60 000км, но реални, а не горублянски и вече 6-та година /110 000км пробег в БГ/ го карам както аз си знам... За това време смених 4 други коли (джипове), карал съм №-брой други автомобили и още не съм видял кола, която да е толкова удобна и изпипана като цяло. Една е по-добре в нещо, друга - в друго, но като цяло пасата е №1.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

ceno cenov написа:... За летите джанти мисля че не са удачни за работен автомобил. Предназначени са за гъзария. :wink:
глупости - има лети джанти, които не са скъпи - не е нужно да се купуват оригинални от представителя за БГ... Също така в ниой случай не слагайте нископрофилни гуми - напротив, слагайте менемално допустимия цолаж джанта със соъответния размер гума, така че да се запази правилният диаметър на колелата!
Например на Пасат 5 и 5.5 може да се сложат 17" 225/45/17, 16" 205/55/16 или 15" 195/65/15... Разбира се, може и 18" :lol:

Аз на пасата имах оригинално 17" - страхотно здрави, колата супер устойчива, но гумите са по 200-300лв бройката... Първите 3 години изтърках по един комплект 17-ки гуми и продадох джантите, а с парите (800лв) си купих от магазина 4 джанти 15-ки ЦМС с чисто нови зимни "фулда" вече 3 зими съм супер доволен... За лятото си купих комплект 4 употребявани оригинални 15" с много добри гуми... Комплектът за 400лв... Сега ги карам 2-ри сезон... Джанта съм изправял само веднъж за последните 3 години и то след като жена ми удари в една "ямка" :)

Железните джанти са отживелица, а като се сложат и едни тасове със свински опашки... Става върха на сладоледа :)
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

За джантите съм съгласен. Хубави алуминиеви е най-здравия вариант.
Октавията не беше ли на база Бора?
Иначе аз се отказах от Шкодата заради многото километри на всички продавани и относително високата цена за предлаганите години.
Иначе са доста прилични коли, някой части мисля че бяха взаимнозаменяеми със Сеат
Но за Пасата без значение от 98 до 2008 не са коли за нас, или по-друг начин не стават за много каране. По-комфортно е от Шкода, но се чупят много и то всякакви неща.
При Тедо явно е някакво попадение да не смени предно окачване поне един път.

Моята дилема я реших, първо с Тойота Авенсис 98 2.0 дизел, Сега с Авенсис Версо 2.0 Д4Д.
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Е,това е моя Шкодиак.

Изображение
Изображение

Доволен,от където и да я погледна.
Без жени можем,без риболов не можем!
Публикувай отговор