Сгъваем каяк

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Сгъваем каяк

Мнение от P-etkan »

chirusa_bg написа:... нещо с облегалка... :)
:arrow: това е задължително :!: За сега мисля да направя седалка от фибран-лесно се обработва и служи като изолатор :wink:

:drinkers:
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

По едно време гребях седнал върху сърф дъска, голямо гърбене падаше без облегалка. :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
pezz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pezz »

Браво,браво.Ама покажи го и сгънат да го видим де.Пожелавам ти много приятни часове да си изкараш с него.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

pezz написа:...покажи го и сгънат ...
:arrow: Сгъване след като изсъхне хубаво боята - ще има снимки и впечатления всякакви :wink:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Екстра е станал, почти като фабричен, че като чета и ТТ данните с тези 14-15 кила си е разкош за носене. Пробвай на вода и кажи как са му качествата.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
delfin13
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от delfin13 »

Браво чудесна сгъваема лодчица :)
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

:smt006

23173

23174

23175

23176

23177

Днес след дълго забавяне направих сефтето на "5-кан" 8)
Мога да опиша само с една дума това нещо, което се нарича "сгъваем каяк" и тя е УНИКАЛЕН :smt040 :smt041 :smt040
Не съм очаквал чак такъв резултат и съм много приятно изненадан от това как се държи на вода. Вече знаете колко е лек :D Във водата с стабилен, лесно управляем и много удобен. Държи посока и развива добра скорост. Лесно качване и слизане, гази плитко.

УНИКАЛЕН

...сравнението го правя с една "EVA" която карах няколко пъти. Днес като се качих на моя "5-кан" направо не можах да се накефя на това, което съм направил (модификации спрямо оригиналните планове :wink: ). Направих една разходка около половин час 8) Даже го сефтосах и с риболов - добри костури и голям кеф :D
Препоръчвам го като един компактно и удобно бижу за разходки и риболов в затворени водоеми, а като се има в предвид, че всеки може да си го направи... УНИКАЛЕН :P Ако някой се интересува ще опиша моите модификациите. Мога и моите чертежи да кача, а някой ако иска такова нещо мога и да му направя (ЛС)

rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Браво!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Те това е, поздрави сигурно е голям кеф да се извозиш на нещо направено от теб самия...сал де едно по-свястно гребло маи ти трябва. :supz: :smt038 :smt006
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

Преди година-две имаше "бъкари" сега ще се появят "петканари".Колеги кога ще престанете с простотиите.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

complast написа:Преди година-две имаше "бъкари" сега ще се появят "петканари".Колеги кога ще престанете с простотиите.
:( :smt009 :smt102
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

:drinkers: Тези дни имах малко време за нови тестове и доработки по каяка.
Първо направих стойка за въдици, която стана отлично - :mrgreen: доволен :!:

23661

23662

23663

Направих уши за закрепване на разни неща по корпуса.
От стар парашут направих и подвижна котва/парашут за каяка. Стана отлично - държи го доста стабилно на едно място.
После го тествах, дали няма да се разлепи някъде от висока температура. Ходих до Монтана, където си беше доста "топличко" :arrow: над 40 градуса на слънце. Не открих никакви признаци на разлепване или приплъзване на залепените участъци - :mrgreen: доволен.
Превозвах го на багажника на колата, за да се нагрее, колкото може повече. Пробвах го и при висока скорост - 120км/ч и не мръдна. Иначе става да се превозва и в колата 8) Ето го сгънат:

23664

23665

:mrgreen: доволен :!:

:drinkers: :arrow: ...а ето и причината, да го правя толкова много време:

23666

Поздрави.

Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Да ти е жива и здрава ПРИЧИНАТА, па и за него да твориш след време плавателно средство :D . А ако дадеш малко акъл какво представлява този парашут за каяк-подвижна котва, няма да ти се разсърдя, че все ме мързи да мисля котви кога ида на вода, па и ако е по-лесно с този парашут,
бива да се пробва :? .
Аватар
steven1969_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от steven1969_bg »

complast написа:Преди година-две имаше "бъкари" сега ще се появят "петканари".Колеги кога ще престанете с простотиите.
Тебе да не ти бърка бизнеса колегата,че не спираш да го обиждаш?Хейтърска му работа.....Извинявам се за спама а по темата имам въпрос -колко гази и колко носи 5кан,че ми се вижда с бая ниски бордове.Освен това ми се стори нестабилен напречно.След като си го пробвал на вода навярно вече имаш идея,колега.
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
Аватар
P-etkan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от P-etkan »

antivik написа:Да ти е жива и здрава ПРИЧИНАТА...ако дадеш малко акъл какво представлява този парашут за каяк-подвижна котва...
Привет :) и мерси за пожеланията.
За подвижната котва, погледни тук:

http://shop.akvasport.com/catalog/index ... ath=25_236

няма нищо сложно да си спретнеш една такава, а има и друг вариант - ако те интересува пусни ЛС.
steven1969_bg написа:...колко гази и колко носи 5кан,че ми се вижда с бая ниски бордове.Освен това ми се стори нестабилен напречно...
Привет,

Общата височина на бордовете е 30см, като е симетрична - 15см от горе и 15см от долу. От горната страна е отвора за сядане и борда в средата при него е по нисък. Както се вижда от снимките, а и на практика гази под 15см.- около 10см., като около 13см е газенето в задната част, където е разположена по-голямата тежест.
Относно товароносимостта - аз тежа 86кг. и съм висок 180см. Жената е 46кг., а се качва и човек, които тежи около 100кг "+-" 3кг. и газенето не се промени визуално. Габаритите ги знаете. По моя преценка горната безопасна граница е около 110-120кг. Оригиналните планове са за по-тесен и по-дълъг каяк, но аз реших да го променя.
За стабилността - моето лично мнение го описах в предишен пост, като сравнение с друг каяк. За мен е доста по-стабилен от повечето "фирмени" каяци. Самата му форма и малките промени, които направих достатъчно говори за това.

Поздрави.

Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”