Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

За клен???
Модератори: Павел Иванов, sestrata
За клен???
Здравейте колеги.Сега мисля да учестя ходенията за кленове по яз.Студена, имам няколко въпроса.
1.Какви воблерчета бихте ми препоръчали за там, защото на пазара вече има доста ментета?
2.Имам един плетеняк на Беркли 0.20 но на последак не дава резултат там на него.Дали това оказва голямо влияние или да сложа някои монофил 0.20
3.Баща ми е взел едно влакно за спининг-ще може ли да си кажете мнението за него, защото с последното, което взе брах големи ядове(когато лових с него не спираше да се усуква още на 2-рия риболов)а сегашното е TRIADA Spinning 0.20-което е бяло на цвят
1.Какви воблерчета бихте ми препоръчали за там, защото на пазара вече има доста ментета?
2.Имам един плетеняк на Беркли 0.20 но на последак не дава резултат там на него.Дали това оказва голямо влияние или да сложа някои монофил 0.20
3.Баща ми е взел едно влакно за спининг-ще може ли да си кажете мнението за него, защото с последното, което взе брах големи ядове(когато лових с него не спираше да се усуква още на 2-рия риболов)а сегашното е TRIADA Spinning 0.20-което е бяло на цвят
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Най-читавият и леснодостъпен воблер за кефал на нашият пазар си е Голди ! Тва не сал при кустура си е тъй

Другият път кат некой пусне тема за най-уловистият и достъпен воблер за пъстърва сигур се сещате кой ще е
Тъй , тъй Голди !!!

Ся ако некой включи въпрос и за щуката то отговора е ясен :

Голди

Другият път кат некой пусне тема за най-уловистият и достъпен воблер за пъстърва сигур се сещате кой ще е

Ся ако некой включи въпрос и за щуката то отговора е ясен :

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
аз пък на голди имам само 1 кефал ..
Но пък салмото ги прави луди...
E по река (освен марица) не съм ги пробвал ... но ... имам от тракащите до сега удър дори на тях нямам ( 3,5 -4,8 см). На едно Ъгли извадих 1,2 кг кефал, а останалите 90 % на плуващо салмо имитация на пъстърва
с 2 думи опит му е майката и сменяне ...
Успех 
Но пък салмото ги прави луди...
E по река (освен марица) не съм ги пробвал ... но ... имам от тракащите до сега удър дори на тях нямам ( 3,5 -4,8 см). На едно Ъгли извадих 1,2 кг кефал, а останалите 90 % на плуващо салмо имитация на пъстърва

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колкото до пастървата ... с 2 ръце за ... САЛМО ХОРНЕТ 4 см имитация на пастърва
ето това

ето тук можеш да разгледаш неактуализираната ми колекция воблерчета
http://gallery2.deephorizon.net/v/maznislav/vobleri
ето това

ето тук можеш да разгледаш неактуализираната ми колекция воблерчета
http://gallery2.deephorizon.net/v/maznislav/vobleri
Re: За клен???
а по тези 2 въпроса какво бихте казалиАнди написа:
- Павел Иванов
Лорде , Голди има воблери и по 7см. и по 9см. ако и воблера на който съм хванал най-много щуки да е пет сантиметрова Култива
maznislavе , амбицираш ме довечера да редя по масата и да снимам , да редя и да снимам па утре вечер да пействам , да пействам и да зема и аз да си пусна колекцията от фофлерки
Анди , плетеняците на Беркли ги ползвам за подложка на шпулата за друг по-читав плетеняк . Екстра работа вършат в случая
За мафиотският монофил нищо не мога да кажа ама един Аяка на Мусат 0.21 би ти свършил екстра работа пък и не е скъп 

maznislavе , амбицираш ме довечера да редя по масата и да снимам , да редя и да снимам па утре вечер да пействам , да пействам и да зема и аз да си пусна колекцията от фофлерки

Анди , плетеняците на Беркли ги ползвам за подложка на шпулата за друг по-читав плетеняк . Екстра работа вършат в случая

Павел Иванов
Павел Иванов
- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: За клен???
Всичките риби до сега ги изтръшках на плетенак точно като твоя 0.20. А колко блесни и воблери спасих с него не е истина - щото голямата риба не е на чисто място.Анди написа:а по тези 2 въпроса какво бихте казалиАнди написа:
Когато рибата неще и с 0.10 монофил да я търсиш все тая. Рибата атакува примамката и хич не и дреме с кво е вързана. Една 35 см американка ми удари пред краката в момента на вадене на гореспоменатия салмо воблер без да се интересува нито от мен нито от влакното , а само от примамката. заради 0.16 моно
една неизвестна за мен пастърва се мотае с едно 2,5 см салмо в устата ... аванса не проработи и ... Ако ще ловиш на блесна и воблер акцентираи върху хубава макара. От скоро имам Шимано ... невероятна макара. горещо ти я препоръчвам. Успех

- maznislav
- разбира нещата
- Обратна връзка:
малко криво са излезли с тоя черен фон ама фотографа ми го нямаше тогава ... а и тябва да сложа актуализация на колекцията.Павел Иванов написа:Лорде , Голди има воблери и по 7см. и по 9см. ако и воблера на който съм хванал най-много щуки да е пет сантиметрова Култива![]()
maznislavе , амбицираш ме довечера да редя по масата и да снимам , да редя и да снимам па утре вечер да пействам , да пействам и да зема и аз да си пусна колекцията от фофлерки![]()
Анди , плетеняците на Беркли ги ползвам за подложка на шпулата за друг по-читав плетеняк . Екстра работа вършат в случаяЗа мафиотският монофил нищо не мога да кажа ама един Аяка на Мусат 0.21 би ти свършил екстра работа пък и не е скъп
Я дай някакво мнение за кутиики са съхранение на пустите воблери че сега са в една голяма и ще им е... мамата ако ги поразплета още 5-6 пъти. мерси

- Павел Иванов
Ами и аз съм си натъпкал мойте воблери и блесни в над стотина различни пвц кутийки нагнетени и натъпкани по най-безразборен начин та не съм май човека къдет може да ти даде полезен съвет по този въпрос 

Павел Иванов
Павел Иванов
- Павел Иванов