Сом на катранено сапунче

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

kashalota
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Сом на катранено сапунче

Мнение от kashalota »

Бях чел за риболов на сом при който се използва за стръв - катранено сапунче прикрепено с ластъче за куката :D е ли възможно и има ли почва у нас.
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Абре кашалоте,
какви сапунчета са ти у главата.Къде е това у нас и у вас.Да не ги ловиш у Перловската та да ги замиваш със сапунчето?
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
kashalota
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kashalota »

Ей Virbele :))) не е така баш работата. Сомове се ловят по целия свят тука още не сме ги научили на сапунче. Това съвсем сериозно за катраненото сапунче - ама трябва да е в река защото от течението се разтваря и му замирисва на сома от километри надолу. Слушай ме мене няма да згрешиш.
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Само не те разбрах на какво им замирисва на тия пущини. На катран или на сапун. А иначе що пък да не пробваме, че то само на "дъвкано още не сме пробвали"
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
kashalota
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kashalota »

Virbele на катран и замирисва иначе ако трябваше да мирише само на сапун и с Safegard само щеше да стане. Ти като влезеш да се къпеш в реката и се насапунисаш заобикалят ли те сомовете а? Я се намажи със катран да видиш какво става.
virbela
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от virbela »

Бате, до сега само с урда съм се мазал и имам добри резултати, обаче с катрана може и по-добре да стане.Щом си пробал и имаш добри резултати нема да ми се размине.То май ша стане "плувай, плувай, не е риба " накрая.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е

virbela
kashalota
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kashalota »

Нема да се палшиш :)) успехът иска жертви, но от мене да знаеш едно не е важен катрана важно е мазането затова и по главата се намажи недей се щади (и комари гони). Слушай сега за боклуците около водоемите кат вдигнеме стандарта тези неща ще се оправят, ти света нема да оправиш най-много да си загубиш времето и нервите. Метални контейнери недей слага циганите ще ги краднат. Дървени сандъци ще се напият вандали ще си запалят огън от тях. Научи мангалите що е разделно събиране - аз ще ти кажа за връзка няколко фирми дето изкупуват вторични суровини. Така хем вълка сит хем мангалите ще си правят пачка и ще те оважават. Истина има една в приватизацията дай-ми на мене водоемчето пък ще видим дали ще има боклук. Всеки си пази своето - за общото никой не го ейбе.
Това е мойто скромно мнение.
kashalota
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kashalota »

Слушай бе Гоцев :)) сигурен съм че ще закачиш сапуна ти на куката :)) ама се правиш на луд. Ей и не ща да ме черпиш затова че съм те открехнал - правя го защото обичам да ограмотявам невежи като теб :wink:
emil petkov
новобранец
новобранец

Мнение от emil petkov »

От стари рибари по река Дунав съм го чувал този номер със сапуна,като са ми препоръчвали или катранен или домашен.Аз лично много пъти най-горната въдица съм хвърлял на домашен сапун но не мога да кажа, че съм имал голям успех и затова спрях да го практикувам.Но щом старите хора го казват сигорно има нещо вярно.
НА СЛУКА!
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shefa »

Аз от стари рибари съм чувал следното: Едно време, когато още не е имало перални и хората по Дунава са си перяли дрехите и чергите на реката, е имало случаи при които огромни сомове са се приближавали на метри от спокойно перящите жени и често са ги довеждали до инфаркт. Изводите до които се е стигало е, че сомовете са били привличани от сапунената вода.
Христо Златев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Христо Златев »

Мааалее тук стана една лизгавица,ред сапуни,ред сомове,прани черги и за капак невести с бухалки :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Чак сега и мойта булка ще идва с мен на Дунава да ми ги мами тия мустакати гиганти :D :D :D
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Сомът рипал на домашен сапун, направен от топена мас. :idea:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

off
Ибах мааму,то да ма е страх да ходя по риба вече!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

shefa написа:...имало случаи при които огромни сомове са се приближавали на метри от спокойно перящите жени и често са ги довеждали до инфаркт...
според мен инфарктът се е получавал от миризмата на прането едно време :lol: :lol: :lol: /например гащи носени един месец/ :oops: :twisted:
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

вижте подфорум "риболов на сом"-там некьде сме го бистрили вьпроса преди време-оказа се,че не СЕКАКЬВ катран ставало :lol: :lol: демек боровия не бил добьр,ами оня-за каруците-лично аз сьм си мазал конощипите с боров катран-кур :lol: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”