Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Сом на катранено сапунче
Модератор: bobopeli
Сом на катранено сапунче
Бях чел за риболов на сом при който се използва за стръв - катранено сапунче прикрепено с ластъче за куката
е ли възможно и има ли почва у нас.

Нема да се палшиш
) успехът иска жертви, но от мене да знаеш едно не е важен катрана важно е мазането затова и по главата се намажи недей се щади (и комари гони). Слушай сега за боклуците около водоемите кат вдигнеме стандарта тези неща ще се оправят, ти света нема да оправиш най-много да си загубиш времето и нервите. Метални контейнери недей слага циганите ще ги краднат. Дървени сандъци ще се напият вандали ще си запалят огън от тях. Научи мангалите що е разделно събиране - аз ще ти кажа за връзка няколко фирми дето изкупуват вторични суровини. Така хем вълка сит хем мангалите ще си правят пачка и ще те оважават. Истина има една в приватизацията дай-ми на мене водоемчето пък ще видим дали ще има боклук. Всеки си пази своето - за общото никой не го ейбе.
Това е мойто скромно мнение.

Това е мойто скромно мнение.
-
- новобранец
От стари рибари по река Дунав съм го чувал този номер със сапуна,като са ми препоръчвали или катранен или домашен.Аз лично много пъти най-горната въдица съм хвърлял на домашен сапун но не мога да кажа, че съм имал голям успех и затова спрях да го практикувам.Но щом старите хора го казват сигорно има нещо вярно.
НА СЛУКА!
Аз от стари рибари съм чувал следното: Едно време, когато още не е имало перални и хората по Дунава са си перяли дрехите и чергите на реката, е имало случаи при които огромни сомове са се приближавали на метри от спокойно перящите жени и често са ги довеждали до инфаркт. Изводите до които се е стигало е, че сомовете са били привличани от сапунената вода.
-
- научил се да хвърля
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка: