Да спрем критиките, моля !!!

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: Да спрем критиките, моля !!!

Мнение от Павел Иванов »

Кире Морски , както и друг път съм споменавал тука си е рибарски форум и иде реч за рибарски спазвания а не примерно форум ПТП и пр. :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
teh
новобранец
новобранец

Мнение от teh »

Бачо Илия, какво е това място с бесетчиците ако не тайна. Може ли малко повече информация. Благодаря.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Павел Иванов написа:Кире Морски , както и друг път съм споменавал тука си е рибарски форум и иде реч за рибарски спазвания а не примерно форум ПТП и пр. :wink:
Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Гледам, че се събрахме главно представители на
Paublo_Eskobar написа:...Old school...
И не мога да се сдържа да разкажа една малко трагикомична история за пускане.
Преди време на яз.Огняново набарах едни хубави каракуди по 300-500 гр, от тези с дебелите гърбове и до обяда направих десетина кг. Имах и много заявки за риба и затова реших да я раздам, та дано млъкнат постоянните мрънкалници :D . А от мястото до пътя е едно изкачване като на 20 етажен блок и с раницата, въдиците, чадъра и кофа с риба на три почивки се качих до горе, където най-сетне се сетих, че не попитах хората дали въобще ще вземат рибата :mrgreen: .
Звъннах на първата „девойка” – „Днес съм много заета и не мога да чистя риба”, втория - „Запазвам си правото за друг път” и на третия въобще не се обадих. И сега – да хвърля рибата не можеше да стане и дума, да сляза до водата и да се кача пак, не исках и да си помисля и хайде на чешмата на Раковица. Студената вода освежи рибите, а селските моми люпеха семки на чешмата и с лек потрес наблюдаваха опитите ми да реанимирам една кофа риба :lol: .
От там тръгнах към язовира по асфалта, ама мостчето счупено и не мога да стигна до вода. А е жега и пек . Реших да пренеса кофата до рекичката, че ми се видя по-близо от пътя, ама като слязох - трева до гърдите и мочурище та се окалях до колената. Накрая излях рибите в рекичката, то пък по-едрите полегнаха – няма дълбочина. Най-накрая чистата и прохладна вода ги активизира и всички поеха към язовира, а аз мръсен, потен и ядосан на себе си поех към вкъщи.
От този ден раздавам риба само при изрично потвърждение, че ще се вземе и изяде, иначе вдигам дъното на живарника и една грижа по-малко.
Та и такъв релиййз с елементи на резил имаше в моя риболовен опит :D .
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

G.Petkov написа: Та и такъв релиййз с елементи на резил имаше в моя риболовен опит :D .
Готина история :wink:
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

КИРО написа: Всички закони ли спазвате?
дръжки.....
Тука уцели десетката. Закона за движение по пътищата не го спазвам. Особено на отиване на риба. Що все още бързам, не знам. Хем вече съм сигурен, че рибата не е заек – да избяга. А и не ми пука дали ще хвана.
КИРО написа: Вий на сладководните водоеми знаете че рибата е там.....
Де да знаех, че знам, ама не знам. Това от доста време хич не е вярно.

Колега Петков, напомни ми някои позабравени работи. Всеки е носил риба да раздава из квартала. Едно време си беше кеф. Така всички разбираха, че съм майстор.
Даже си спомням, че проявявах висша форма на благородство – като спирах по обяд да ловя - на десетата щука на спининг. Това бяха времената, когато се появиха блесните Mepps Aglia Long, а спинингът беше непозната земя.. И все още ги имаше едни чешки воблери – Бичетата и Киликанзерите. Сред големите воблери - №1 на всички времена. Но тогава си мислехме, че рибата ще е вечна. А се оказа, че не е.

Питай ме сега дали има щуки там, където ги имаше. Доста слабо успокоение е, че не само аз съм виновен. И на старите поколения риболовци е невъзможно да обясниш, че трябва да спазват закона с количествата. И че могат да пуснат някоя риба. Навици от цял живот са това.

Дето се вика – като съм наредил десет капота и ги сгащя някъде, какво – да ги оставя някой друг да ги натъпче у фризерите ли?
И понеже съм се убедил вече, че тия неща не са правилни – смятам, че младите имат право да критикуват по тоя въпрос. Защото те дори не знаят какви времена са били. Например – на Искъро по устието да си намериш място в 8.00 сутрин в събота??? Някой помни ли го това.

Отдавна съм се убедил, че не само браковците са проблем. Например – на Искъро в делник вероятно има до хиляда риболовци, а събота и неделя – по две хиляди. Ако всеки хване по три кила на ден – какъв трябва да е прирастът в язовира и колко трябва да се зарибява – за да има риба.

Абсолютно са прави да критикуват и добре че го правят. Нещо трябва да се промени, иваче тия след нас нямат никакъв шанс.
Old Timer’s Club
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Откъде си сигурен,че ще има други след нас ?Аз например,вече не съм-така или иначе рибата се унищожава независимо от това,че повечето от нас от време на време пускат обратно част от улова.А критиките никога няма да спрат -все ще се намери някой,който е "пикал на криво" и ще си го изкара на някой почтен,добронамерен и в общ план невинен.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

G.Petkov написа:Гледам, че се събрахме главно представители на
Paublo_Eskobar написа:...Old school...
Не си ме разбрал правилно!!!

Pitcha ме разбра,обаче...

Точно това,което си описал за радост на Нина-го наричам Old Shool. :wink:

Може ли да носиш каракуди в поточето,те там ще се преродят в бели мрянки сигуно?Където си ги хванал рибоците там си ги пускаш,да си ходят по къщите -----> ще са там и на следващия ти риболов.И никакви заявки! :D
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Да има критика и критикари е добре, но когато е конструктивна и има за какво, иначе си се превръща в живо заяждане/че и с човек да не го познаваш/. От друга страна без дежурните критикари форума ще стане доста скучно място, така че нека се обаждат па ние ще ги плюем колективно. Дали пускането/рилейза/става с примери...? Моето мнение е че НЕ, като свикне човека да ходи на риба, като свикне да си хваща и си взима по 1-2 кила в един момент вижда че не му трябва повече и почва да я пуска. С мен поне е така, риба на никого не съм обещавал и на никого не съм носил ако иска, да стане по тъмно да повърви 5-10 километра с мен, да помръзне през зимата или да се попържи през лятото с мен и тогава да си я вземе и носи. Дали спазвам всички закони...?
Че от къде да знам :? , те са толкоз много, но някои все пак си ги спазвам:
Не ловя нощем и не слагам повече от 2 куки.
От как съм с бастун пресичам само на пешеходни пътеки.
Че и за опазване на околната маи го спазвам-събирам си всите боклуци при излет и гледам да пърдам по-малко, че да не замърсявам въздуха. Това ми са възможностите :wink:.
Добре че не искам да нарушавам правилата и добрия тон на форума, че таквиз фота с кървища и рибни заколения мога да сложа, че рибофилите да получат удар и да критикуват до второто пришествие/нищо че шараните са купени за никулден, а не са хванати/.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

G.Petkov написа:
А повод за моето писане е първата тема на колега, озаглавена даже "Пробен репортаж" !
Човекът пише за пръв път, споделя за риболов с хубави риби и .....
Започват да го гърбят - защо си ги вързал, защо не ги пусна и се я'досах :lol: !

Та по-добре да не си траем, а :D !
Щото смятам да сме риболовци, е понякога съм и рибопускач :D :
Колега Петков,струва ми се,че не знаеш или не искаш в коя посока на хорото да се хванеш.Защо след като държите всички на градивната критика,не я приемате когато е такава.Аз бях първия който писа в темата на въпросния индивид,и го поздравих както за излета :!:така и за репортажа :!: и за рибата :!: накрая му казах,че не ме радва това с въжетата,пък било за снимка само или за целувка:butthead: и вместо да каже приемам забележката,или там каквото и да е се почна кой ебал кой спал.....Почна се,решил да задържи рибата има право врели некипели.Никой не се сети от вас да даде така градивната критика за която се борите толкова.И как смяташ да си рибопускач :?: ,ако преди това не си рибар.Според мене тази тема си е много излишна пак е на път да запали почти угасващия огън,защо всички се надигнахте в това число и автора на темата да се пулят по-мой адрес и този на Върбанов.Как един от вас или в частност ти,защото ти си дерибея на тази тема не цитирахте мнението на мода :?: който точно и ясно дори и сега в тази тема продължава да държи на своето без да се влияе от другите мнения.Дори и колеги на които имената няма да споменавам почнаха да бутат дявола,сякаш умишлено искат нещо подобно в темите завършвайки винаги с дано не се намери някои да усере и тази тема.Всеки сам си решава какво да пише и кога.За тебе темата може да е златна за другия не.Така,че до като е уместно и съвместимо с форума модераторите държат темата а след това като почне да изводнява я махат и с право,че на българина му дай две възможности или скачай или не.Той не е научен на средно,на компромис.И за последно защо твоите риби които пускаш не са нанизани на конец,сас или друго подобно съоръжение :?: .Хайде можете пак да почнете със старите неща до като не вкиснете мода и да изтрие и без това тази ненужна тема,или да се отвори една нова която да се казва СПОР и там да си хокаме колкото си искаме :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Всичко хубаво от Културиста :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Paublo_Eskobar написа:...
Не си ме разбрал правилно!!!

Може ли да носиш каракуди в поточето,те там ще се преродят в бели мрянки сигуно?...И никакви заявки! :D
Май ти не си ме разбрал или не си прочел краткия ми разказ /фейлетон/ :D :
G.Petkov написа:... Най-накрая чистата и прохладна вода ги активизира и всички поеха към язовира ...
Това е реката, която се влива след 200 метра в яз.Огняново,
Не си ли ходил там ?
Какви бели мрени в Средна гора ?

А за заявките - това си е лично моя работа !!!
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Прочетох поста на Красимир Атанасов,
Доколкото разбрах има желание да се заключи тази тема :D !

Краси,
Аз нямам претенциите да съм рибопускач, въпреки че доста пускам, но не парадирам с това!
Аз съм риболовец,вече много години и искам да чета хубави разкази за риболов в "Излетите"-
И затова предлагам да се поощяват поне първите репортажи на наши колеги, защото ставаме все по-малко тези, които ловим на свободни водоеми и разказваме за това!

Та затова пуснах и тази тема !
Аватар
ninastefanina
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ninastefanina »

G.Petkov написа: Аз нямам претенциите да съм рибопускач, въпреки че доста пускам, но не парадирам с това!
Да но хората,който са били с теб на излети го знаят :wink:
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Може и да е от годините :lol: !
Ама все ме "избива"да разкажа нещо :D !
В случая - за първия ми риболов на лед.
Става дума за 27-28 години назад :D !
Тогава съвсем не изглеждах добре екипиран, дори и като на аватара си !
С едно вълнено панталонче, гумени ботуши /в които ми замръзваха краката/, сгънат телескоп за пръчка ! Картинка !!!
Ама стъпих и аз на леда !!!
И старите кучета, не че бяха по-стари от мен, ама по-опитни !
Един ми даде блесничка, друг ми показа как да си направя тъкъма, и в края на риболовния ден най-"старото" ми даде улова си за деня!!!
Да не се прибера празен !!!
То и аз с късмета на начинаещия, бях хванал, ама традиция !
И съм го запомнил това, и дойде ли колега за пръв път на леда - дава му се от улова - да му върви, да потръгне и т.н. :D !

Ето как мен ме посрещнаха в "На риба" :
dako71 написа:Първо добре дошъл сред колегите. Браво за изчерпателния репортаж и занапред все така. :wink:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Така са те посрещнали защото не си вързал рибите на сезал и после да кажеш ,че си плуват обратно нали ? Как може човек да върже риба на въже 1-2 дена и после да каже ,че я е пуснал - това е безочие и долна лъжа :axe: Критики ще има докато се пускат подобни снимки и твърдения ! Подобни теми трябва да бъдат трити на секундата за да не се дава лош пример на младите РИБОЛОВЦИ , а не рибари ! Що се отнася до автора на изтритата тема - не му е за 1 път да пуска репортаж и би трябвало да си е взел поука от предния път ! Направете си сметка щом съм го нарекъл открито бракониер за какъв репортаж става дума ! И ми говориш да спрем критиките .............няма шанс докато има такива индивиди пускащи подобни репортажи !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Заключено

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”