Да спрем критиките, моля !!!

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Да спрем критиките, моля !!!

Мнение от С.Върбанов »

Вуйчо-Ваньо написа:И аз се изкуших да се изкажа по въпроса.Според мен всичко,което трябва да копираме от Европейските ни събратя е безпрекословното спазване на закона...и толкова.Важно е да спазваме законите си а не законите на Англия и Германия.Аз обичам да ям риба (всякаква) и при всеки излет си взимам риба за в къщи в нормата (ако изобщо съм хванал де :lol: ) и изобщо от нищо не се притеснявам,щом закона ми го позволява.
Мисля,че е по-важно да се спазва закона отколкото да се определя кой закон е правилен и кой-не.Както някои колеги смятат,че закона не е достатъчно строг,така пък други мислят,че е прекалено строг....

Няма лошо човек да си взима риба щом му харесва и обича да хапва - разрешеното от закона разбира се ! Няма лошо да вземеш и трофей не няколко , а 1 трофей ! Няма нищо лошо в това да ходиш за риба , но има много лошо в това да не познаваш закона на държавата в която живееш и в частност за риболова ! Няма лошо да се множат риболовците - не рибарите , но за жалост скоро , много скоро няма да има какво да ловят ! Проста сметка - по уж официални данни има регистрирани 200-300 000 риболовци , ако след всеки почивен ден всеки един от тях е хванал поне по 1кг риба мисля ,че можеш да смяташ колко прави това ! Сега умножи улова по още толкова без билети и ще получиш реалното обезрибяване за един ден ! И докато редовните примерно ходят само през почивните дни , то бракониерите ходят всеки ден ! Трябва да има поне 1г затвор за всеки хванат едва тогава ще има някакви резултати , които ще се повишават с годините , като заедно с тях расте и популацията на почти изчезнали видове от реки и язовири ! Знам ,че парите от билетите трябва да се дават за зарибяване и за повече ресурс на агенцията за да има контрол, но това зависи от един финансов министър , а последното нещо за , което той ще даде пари е риболов и опазване на рибните ресурси ! Много хора грешат ,че бракониерите са само с мрежи или с ток - НЕ - повечето са с въдица !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
nemalabavo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nemalabavo »

п.с. към колегата немалабаво ти случайно да нямаш алергия към зелено?[/quote]

Алергия не,но го свързвам с едни крастави жаби :lol:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Красимир Атанасов написа:п.с. към колегата немалабаво ти случайно да нямаш алергия към зелено?
nemalabavo написа:Алергия не,но го свързвам с едни крастави жаби :lol:
Току що нарече всички модератори на форума крастави жаби и явно ти е забавно !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

dunavski написа:
antivik написа: .....................................................
Колега знаеш ли, че в Англия живарника ти трябва да е минимум 3м дълъг да е от материал одобрен от тяхната агенция по околната среда, да се дезинфектира в специален разтвор преди риболова и трябва да имаш отделен живарник за шарани и отделен за по-дребна риба зада неможе по-големите шарани да мачкат по-малките риби отделно по състезанията ако хванеш по-голям шаран веднага се тегли и се пуска обретно без да види живарник ама кво ли пиша и аз само да отказвам хората от риболова :lol: :lol:

п.п. В Германия нямаш право да ползваш жива риба за стръв защото се счита за не хуманно и пак там ако хванеш голяма риба трябва да я убиеш защото тя вече е преживяла стрес, но това е в европейските страни.
Те такъв пример като видя и се изприщвам :evil: , та даже малко кръстосахме щпаги с някои хора от форума. Не ми е за пръв път да цитирам Паисий и фразата му за "...що се срамиш....". Това цитиране на Англия и Германия взе да ми напомня "Криво разбраната цивилизация". Бе що никой не ми даде за пример техните пенсии и заплати... :evil: ? А това било забранено, онова трябвало да има човек. Ако имах техните доходи, щях да си ходя на платени и хич нямаше да ми пука за свободните водоеми :cry: . Верно имат закони, ма и техните са малко нефела работа. Що не ги разкритикувате/ингилизите/ за адета им с коне и една сюрия кучета да гонят лисици и да ги трепят...? Що ли никой не е ревнал горкия дивеч, садистите ловци го стрелят с олово по най-нехуманния начин, вместо да си вземат халосни фишеци :wink: .
Та да му тресна едно заключение - ние сме с в България и държа да се спазват нашите си закони, били добри или лоши. Ако критиката е свързана с тях, приемам я, иначе си става чисто заяждане. А който по му харесва чужбинско, да си седи там. Едно време имаше една песен приблизително "...че аз съм тук - не съм избягал....". Та аз съм си тук и си гледам от моята камбанария, па и както го е казал народа "В чужда църква с твоя си библия не влизай и не я размахвай!".
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

С.Върбанов написа:........................................................
................................................................................Сега умножи улова по още толкова без билети и ще получиш реалното обезрибяване за един ден ! И докато редовните примерно ходят само през почивните дни , то бракониерите ходят всеки ден ! Трябва да има поне 1г затвор за всеки хванат едва тогава ще има някакви резултати , които ще се повишават с годините , като заедно с тях расте и популацията на почти изчезнали видове от реки и язовири ! Знам ,че парите от билетите трябва да се дават за зарибяване и за повече ресурс на агенцията за да има контрол, но това зависи от един финансов министър , а последното нещо за , което той ще даде пари е риболов и опазване на рибните ресурси ! Много хора грешат ,че бракониерите са само с мрежи или с ток - НЕ - повечето са с въдица !
Те тука удари десятката за обезрибяването, като сложиш към тези и мрежарите, де са в комбина с ИАРА-джиите, плюс тук таме някои токаджи, плюс парашутисти и тармъкчии и картинката става доста черна. А че някои въдичар си вземе 1-2 кила и то не на всяко излизане...Няма смисъл от коментар. :?
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

antivik написа:Те такъв пример като видя и се изприщвам :evil: , та даже малко кръстосахме щпаги с някои хора от форума. Не ми е за пръв път да цитирам Паисий и фразата му за "...що се срамиш....". Това цитиране на Англия и Германия взе да ми напомня "Криво разбраната цивилизация". Бе що никой не ми даде за пример техните пенсии и заплати... :evil: ? А това било забранено, онова трябвало да има човек. Ако имах техните доходи, щях да си ходя на платени и хич нямаше да ми пука за свободните водоеми :cry: . Верно имат закони, ма и техните са малко нефела работа. Що не ги разкритикувате/ингилизите/ за адета им с коне и една сюрия кучета да гонят лисици и да ги трепят...? Що ли никой не е ревнал горкия дивеч, садистите ловци го стрелят с олово по най-нехуманния начин, вместо да си вземат халосни фишеци :wink: .
Та да му тресна едно заключение - ние сме с в България и държа да се спазват нашите си закони, били добри или лоши. Ако критиката е свързана с тях, приемам я, иначе си става чисто заяждане. А който по му харесва чужбинско, да си седи там. Едно време имаше една песен приблизително "...че аз съм тук - не съм избягал....". Та аз съм си тук и си гледам от моята камбанария, па и както го е казал народа "В чужда църква с твоя си библия не влизай и не я размахвай!".
Никога не съм се срамувал от произхода си даже напротив. В Англия тоя вид лов отдавна е забранен и въобще всеки лов с участие на кучета. Заплатата ти не определя отношението ти към спорта и рибата. Вярно ние сме в България, но щом всички цириликат значи нещо не е наред, и щом неможем да си измислим собствени правила поне може да вземем от тези, които вече са ги измислили нали сме една общност.
Доколкото разбрах в Англия в някои водеми също било забранено ползването на жива риба за стръв понеже можело да пренесеш болести с нея и затова там ползват морски риби за щуки. Чудя се каво ли ще стане ако и при нас се забрани жива риба за стръв :smt017 :smt017
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

dunavski написа:..............................................
Заплатата ти не определя отношението ти към спорта и рибата. Вярно ние сме в България, но щом всички цириликат значи нещо не е наред, и щом неможем да си измислим собствени правила поне може да вземем от тези, които вече са ги измислили нали сме една общност.
Доколкото разбрах в Англия в някои водеми също било забранено ползването на жива риба за стръв понеже можело да пренесеш болести с нея и затова там ползват морски риби за щуки. Чудя се каво ли ще стане ако и при нас се забрани жива риба за стръв :smt017 :smt017
Не свързвам заплатата с отношението към риболова, а правя аналогия между техни закони - заплати и нашите :? . А относно цирикането - ми и при нас си има закони и правила, по-горе правилно е направена сметка за хора без билет, въпроса е в контрола и санкциите. А що се отнася да си внасяме, това за мен си е тъпотия - всякоя страна и народ си има свои особености и специфики, своя народопсихология/която се променя много бавно/ и да се присадят чужди закони е все едно да присаждаш слива върху боров пън. С една дума нищо няма да стане, все едно да се опиташ да накараш мангал да се кротне и 8 чеса да работи като германец :lol: . А ако се продължи с броя забрани - ми накрая да вземе и да се забрани риболова и лова, като нехуманни въобще, да видим тогава каква песен ще се запее.
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Заплатата има голямо отношение към риболова, а пък липсата на такава - още повече.
Цяло лято камара безработни висят на Дунава, ловят риба, за да има какво да ядат, продават риба, за да могат да си позволят да стоят още, за да ловят още и т.н.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Че ние си внасяме "европейски наредби" във всички свери рано или късно ще ни подхванат за риболова и околната среда, а за нашата народопсихология тъй като гледам ще е най-добре да се забрани риболова изцяло на държавните водоеми и следователно всеки който е на водоема ще е бракониер или да се въведат строги правила за рибарите зада може не всеки който си е купил пръчка за 20лв да спи на язорива поне аз не виждам как ще се въстанови тази рибна популация, която е била в "ония времена".
И тук не говорим за купуването на такъми и захранки, а морално и етично отношение към рибата мисля че това не се определя от парите. Сега тук някой може да каже какъв морал каква ти етика та това е само една тъпа риба, но това показва цялата ни житейска философия и какви сме като цяло. А ако някой се изхранва от риболов (изключвам стопанския) то това не го прави по-различен от неандерталците живели преди няколко хиляди години.
И тук не знам дали става въпрос за тези които критикуват или за тези които не понасят критика или тези които критикуват критикуващите.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
nemalabavo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nemalabavo »

С.Върбанов написа:
Красимир Атанасов написа:п.с. към колегата немалабаво ти случайно да нямаш алергия към зелено?
nemalabavo написа:Алергия не,но го свързвам с едни крастави жаби :lol:
Току що нарече всички модератори на форума крастави жаби и явно ти е забавно !
Ти ги нарече така :lol: Аз за никой нищо не съм казал :D
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Дори не знаеш какъв цвят са краставите жаби ! Много сте големи зад тия анонимни никове ей !

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Дунавски, не че нещо, ама пишеш на кило.
Да говориш за Европа, като цяло е доста наивно. Специано към риболова и яденето на сладководна риба ситуацията във всяка държава е различна. Единствените изпаднали в крайност са англичаните и то не за друго, ами защото огромната част от водоемите им са частни и собствениците определят правилата, такива, каквито са им изгодни, за да намалят загубите си. Тук също е пълно с платени водоеми, на които правилата са подобни. Виждам, че митовете за Гърция също са те застигнали. Хората си имат сладководен риболов и го развиват навсякъде, където може. Имат си и риболовни клубове, а знаят и рецепти за шарани, сомове и костури :wink:
Скандинавците пък имат една много добра рецепта за печена платика- рибата се пече с люспите :) Както ми обясни една домакиня, въпрос на вкус е, може да не я ядеш платиката, тя я ползвала за наторяване на розите пред къщата :mrgreen: След 1-2 години се превръщали в тор и после цветята ставали страхотни, целия квартал го правел тоя номер, щото имали няколко човека рибари в махалата, та те носели с чували. В Холандия си похапват змиорки, Франция може да взимаш риба, Германия си задължен да я вземеш, а цяла славянска Европа си яде риба на поразия. Та тъй, айде да избягаме от Бг комплекса си и да гледаме на нещата обективно.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Ако и сложиш и ключето още по-добре!
Изображение
nemalabavo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nemalabavo »

С.Върбанов написа:Дори не знаеш какъв цвят са краставите жаби ! Много сте големи зад тия анонимни никове ей !
Като гледам " най-големия " тук си ти, БАТКО ! :D И стой повече на сянка :lol:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Върни се пак в дупката от където изпълзя и си стой там ,че явно не ти понася реалността !

Заключено

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”