Първи лефер, но не последен!

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Топвам и воблера и Албата,ама не ще гада да взема . Или е поумнял , или още го държите при вас. :wink: :wink: :D :D
Утре пак ще мачкам зарганите,но още не съм решил къде. Дори мисля да изкарам само на опити с алтернативни примамки.То,дори и да не хвана нищо на тях,жена ми пак ще е понапълнила кофичката,тъй че празно няма. :D :D :D :D :D
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Днес при мен капо, удари, изтървания , но Киро хвана това леферче.Докато ние се занимавахме Дон Томази-Морски вълк отново показа класа 5 едри лефери - браво на майстора!

А на Киро един ГОФУС едва не му изяде пръчката, след като хапна сафрида, шлауфката , е 30 см. от месината.... :lol:

Изображение

Изображение
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Въртях и аз на блесната ,но не би....... Едно момче на около 20м. от мен също въртя. Като цяло,голямо Варненско капо. :D :D :D :D
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Изображение

Днес Киро 1 , Я 2 .Повече инфо Чурулик знаеш къде! :lol:
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

batmilen написа:Изображение

Днес Киро 1 , Я 2 .Повече инфо Чурулик знаеш къде! :lol:
Батмилене, абе тия лефчовци с лулата ли ги примамваш или само ги биеш с нея по главите?
По въпроса за узакито съм за, но ракийката от селския казан, дето я варих това лято май е по-арна, глей кво правят пуйки, кокошки и патки като се разтури казана
Изображение
Изображение
Знаят те, хвъркатите същества, кое е блага ракия, алкохолички нещастни, налитат и на прясна, ама аз съм я оставил да отлежава в едно орехово буренце!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Браво Доценте, за снимките, направо се смях от сърце! Спомних си преди време как залитаха кокошките, пуйките и патките от дядовите джибри.Само дето не можеха после да носят нормални яйца, а ги докарваха като шраусовите с 2 жълтъка.Запази една пехотна манерка от твоята блага ракия, че може да потрябва за лек! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Изображение

Ето какво хванах днес, по едно на ден, явно съм уручасан от някой завистник, а зависливи "пискюли" дал Господ! :wink:
elektronchika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elektronchika »

е кефиш Бат Милене.

Я сподели какви са ти такъмите - пръчка: дължина, акция, модел; макара марка, размер; влакно марка, диаметър; какви блесни ползваш.

Що си мислиш че си урочасан - нали хващаш, макар и по едно, а варненци - тц :?
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Направо ме е срам да кажа какво ползвам! :wink:

Макари , пръчки и влакна...китайски ментета, Ала Чайна Майна. :wink:

Поводи за Щука, без последния вирбел, защото там промушвам куката/черен карбон с ухо/ №1, а бе като иска да яде поганеца не подбира, ма ни ги професорите...постоянство му е майката. :lol:

Стръв малки живи/сочни/ таранки по 2 на повода и куката.Таранките си ги хващам с кепа в канала "Славянка"! :lol: Затворен цикъл-стръв, пръчка с повод и ...риба.Ако си гледал оня филм с Луи Дю Финес дето ги мореше рибите с канап и проста тояга това е ! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Harmanlieca
новобранец
новобранец

Мнение от Harmanlieca »

Не си урочасан Бат Милене че ги хващаш по 1-2 бр.,колегата ми има талян в Черноморец и в събота са взели 6 бр 5 били около 300-400гр и единия е бил към кило.А другите които имат мрежи хващали по някоя бройка като твоите.та общо взето не е налазил така масово кучето му.
Риба с въдица свършване НЯМА!!!
elektronchika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Ама ти не го ли ловиш със блесни бе батьо? Аз с такова впечатление съм останал. Значи рано сутрих цъкаш, така ли? Айде да идва и към Варна, че и аз искам :lol:
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

elektronchika написа:Ама ти не го ли ловиш със блесни бе батьо? Аз с такова впечатление съм останал. Значи рано сутрих цъкаш, така ли? Айде да идва и към Варна, че и аз искам :lol:
Леле-мале, чак сега ми стана ясно как Батя ви Миленя е уловил лефер на "доцентската пръчка", която аз му подарих на Приморско. Това е един доста як ДАМ и изобщо не става за блеснене, освен ако блесната не е между 100 и 200 грама и влакното е минимум 0,35 мм :D
Този кютук ,пръчката де, го ползвах през 1993 година в Средиземно море за лов на риба тон от яхта на влачене с естествена стръв, а иначе у нас винаги ми е бил за дънен морски риболов главно на калкан, кефал и лисички, но във вътрешността на страната съм ловил на него шаран, сом, амур и толстолоб, но веднъж на дъно на Негован ми клъвна и най- шампионския уклей в живота - на стръв царевица, на хранилка с куки 7 номер! Рибата беше над 26 сантиметра, защото я мерих с педята си, която е 25, а опашката излизаше отвън.
Батьо, това наистина е пръчка-кадемлийка, само има една тайна - много не я чисти и лъскай и винаги по дръжката да има люспи и слуз от предишния улов, това е :D
Жал ми е ,че нямам снимка на този уклей, но това беше през деветдесет и четвърта, когато нямаше ни цифрови апарати, ни форуми у нас, та да си ги мерим :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Доценте "кадемлийката" я ползвам за "на дъно", ама що не те виждам при Морските вълци, уж си наш а страниш от нас? :cry: Там е инфото за целия леферски риболов. :wink:

Изображение

Това хвах днес, но останалите ГЕРОИ имаха 11 риби на блесни! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

за повече тук виж http://forum.blackseawolves.eu/viewtopi ... 8&start=15
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Чак сега прочетох, как не те е срам Доценте на тая пръчка да и викаш "КЮТЮК", редовно се отчита с удари горката, патила и препатила, и е "кадемлийка" :lol: !

Ще и сложа мемориална табелка на дръжката та да се знае , че е подарък от теб! :lol:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

При нас във Варненско и още по-насевер няма пукната риба!Кога смятате,че ще дойде насам!? :smt119
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
elektronchika
научил се да хвърля
научил се да хвърля

филма с Луи дьо Финес го знам, ми колко "много" захранка хвърли помниш ли :D

Тия таранки що ги редиш по 2 на кука? Или викаш голяма уста има шарко :lol:

Един малко страничен въпрос - тази чантичка, дето на нея слагаш рибата като я снимаш да не е терно чанта? Че ми се струва да е такава :)

Много въпроси станаха, ай стига толкова
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболовни излети.”