Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Морски риболовни излети.
naRiba.com

Форум

Първи лефер, но не последен!
Модератори: emo vasilev, alekst
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Топвам и воблера и Албата,ама не ще гада да взема . Или е поумнял , или още го държите при вас.
Утре пак ще мачкам зарганите,но още не съм решил къде. Дори мисля да изкарам само на опити с алтернативни примамки.То,дори и да не хвана нищо на тях,жена ми пак ще е понапълнила кофичката,тъй че празно няма.

Утре пак ще мачкам зарганите,но още не съм решил къде. Дори мисля да изкарам само на опити с алтернативни примамки.То,дори и да не хвана нищо на тях,жена ми пак ще е понапълнила кофичката,тъй че празно няма.

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- чуруликпенчо
- сериозен играч
Батмилене, абе тия лефчовци с лулата ли ги примамваш или само ги биеш с нея по главите?batmilen написа:
Днес Киро 1 , Я 2 .Повече инфо Чурулик знаеш къде!
По въпроса за узакито съм за, но ракийката от селския казан, дето я варих това лято май е по-арна, глей кво правят пуйки, кокошки и патки като се разтури казана

Знаят те, хвъркатите същества, кое е блага ракия, алкохолички нещастни, налитат и на прясна, ама аз съм я оставил да отлежава в едно орехово буренце!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Браво Доценте, за снимките, направо се смях от сърце! Спомних си преди време как залитаха кокошките, пуйките и патките от дядовите джибри.Само дето не можеха после да носят нормални яйца, а ги докарваха като шраусовите с 2 жълтъка.Запази една пехотна манерка от твоята блага ракия, че може да потрябва за лек!

Ето какво хванах днес, по едно на ден, явно съм уручасан от някой завистник, а зависливи "пискюли" дал Господ!

Ето какво хванах днес, по едно на ден, явно съм уручасан от някой завистник, а зависливи "пискюли" дал Господ!

-
- научил се да хвърля
Направо ме е срам да кажа какво ползвам!
Макари , пръчки и влакна...китайски ментета, Ала Чайна Майна.
Поводи за Щука, без последния вирбел, защото там промушвам куката/черен карбон с ухо/ №1, а бе като иска да яде поганеца не подбира, ма ни ги професорите...постоянство му е майката.
Стръв малки живи/сочни/ таранки по 2 на повода и куката.Таранките си ги хващам с кепа в канала "Славянка"!
Затворен цикъл-стръв, пръчка с повод и ...риба.Ако си гледал оня филм с Луи Дю Финес дето ги мореше рибите с канап и проста тояга това е !

Макари , пръчки и влакна...китайски ментета, Ала Чайна Майна.

Поводи за Щука, без последния вирбел, защото там промушвам куката/черен карбон с ухо/ №1, а бе като иска да яде поганеца не подбира, ма ни ги професорите...постоянство му е майката.

Стръв малки живи/сочни/ таранки по 2 на повода и куката.Таранките си ги хващам с кепа в канала "Славянка"!

- Harmanlieca
- новобранец
Не си урочасан Бат Милене че ги хващаш по 1-2 бр.,колегата ми има талян в Черноморец и в събота са взели 6 бр 5 били около 300-400гр и единия е бил към кило.А другите които имат мрежи хващали по някоя бройка като твоите.та общо взето не е налазил така масово кучето му.
Риба с въдица свършване НЯМА!!!
-
- научил се да хвърля
Леле-мале, чак сега ми стана ясно как Батя ви Миленя е уловил лефер на "доцентската пръчка", която аз му подарих на Приморско. Това е един доста як ДАМ и изобщо не става за блеснене, освен ако блесната не е между 100 и 200 грама и влакното е минимум 0,35 ммelektronchika написа:Ама ти не го ли ловиш със блесни бе батьо? Аз с такова впечатление съм останал. Значи рано сутрих цъкаш, така ли? Айде да идва и към Варна, че и аз искам

Този кютук ,пръчката де, го ползвах през 1993 година в Средиземно море за лов на риба тон от яхта на влачене с естествена стръв, а иначе у нас винаги ми е бил за дънен морски риболов главно на калкан, кефал и лисички, но във вътрешността на страната съм ловил на него шаран, сом, амур и толстолоб, но веднъж на дъно на Негован ми клъвна и най- шампионския уклей в живота - на стръв царевица, на хранилка с куки 7 номер! Рибата беше над 26 сантиметра, защото я мерих с педята си, която е 25, а опашката излизаше отвън.
Батьо, това наистина е пръчка-кадемлийка, само има една тайна - много не я чисти и лъскай и винаги по дръжката да има люспи и слуз от предишния улов, това е

Жал ми е ,че нямам снимка на този уклей, но това беше през деветдесет и четвърта, когато нямаше ни цифрови апарати, ни форуми у нас, та да си ги мерим

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
па другото ще се оправи!
Доценте "кадемлийката" я ползвам за "на дъно", ама що не те виждам при Морските вълци, уж си наш а страниш от нас?
Там е инфото за целия леферски риболов.

Това хвах днес, но останалите ГЕРОИ имаха 11 риби на блесни!

за повече тук виж http://forum.blackseawolves.eu/viewtopi ... 8&start=15

Това хвах днес, но останалите ГЕРОИ имаха 11 риби на блесни!

за повече тук виж http://forum.blackseawolves.eu/viewtopi ... 8&start=15
-
- научил се да хвърля
филма с Луи дьо Финес го знам, ми колко "много" захранка хвърли помниш ли
Тия таранки що ги редиш по 2 на кука? Или викаш голяма уста има шарко
Един малко страничен въпрос - тази чантичка, дето на нея слагаш рибата като я снимаш да не е терно чанта? Че ми се струва да е такава
Много въпроси станаха, ай стига толкова

Тия таранки що ги редиш по 2 на кука? Или викаш голяма уста има шарко

Един малко страничен въпрос - тази чантичка, дето на нея слагаш рибата като я снимаш да не е терно чанта? Че ми се струва да е такава

Много въпроси станаха, ай стига толкова