Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

на косъм
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
на косъм
искам някои да ми обясни за тази техника на на косъм 4е не мога да я разбера искам подробна информация и много благодаря предварително 

да ви е малък кепа колеги наслука
-
- ще става разбирач
по повод монтажа на косъм ми е интересно как така шарана не забелязва и не се плаши от чисто голата кука
някой запален по този монтаж да вземе да обясни. излиза че или не трябва да обръщаме толкова внимание на дебелината на кордата и големината на куката, щото на рибата не й пука от тях, или шарана е много тъп

- Николай Неделков
- учете се от него
ами ако използваш повдигач ,куката ти лежи на дъното и шарана не я вижда ( предполагам ) а ако и куката и стръвта са на дъното куката пак не се забелязва защото в повечето случаи се използват черни куки,а и шарана не захапва стръвта а я засмуква и щом засмука царевицата или топчето то и куката му попада в устата и така голата кука се закача по лесно защото на нея няма стръв която да пречи.Така мисля аз,ако има и други мнения споделете че и на мен ми стана интересно 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- вече хвърля и на тежко
Подкрепям мнението на колегата nikejo. И аз съм чувал/чел, че шарана засмуква стръвта и покрай нея и куката, а понеже куката е гола се забива по-лесно, дори и шарана да изплюе стръвта. Дължината на косъма зависи от големината на стръвта - колкото по-голяма е стръвта, толкова по-дълъг е косъма, но доколкото знам монтажите са толкова разнообразни, че май се взима предвид и цвета на шарана ...
Накратко - има страшно много информация по форумите - просто ползвайте търсачката. Аз лично съм се опитвал да ловя "на косъм" 3 пъти и нито един път нямах пипване
, но не губя надежда - все пак съм бегинър от всякъде, а и не съм срещнал майстор да ме открехне кое как е.... имам предвид практика ... теоретично съм се опитал да се подготвя... 

Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!