Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Защо се къса?
Модератор: sapuna
Re: Защо се къса?
Аз и затова я зех 4либрова щото викам ше са счупи
. Aма кога прилагате най-голяма сила при хвърляме... това питах... 

Понеже съм нов във форума,да попитам и аз използва се по здраво влакно преди основното при риболов на дъно с цел да издържи силния напън от хвърлянето на оловото.
2-3 дължини на въдицата дали ще са достатъчни .
какво препоръчвате - плетено влакно с по висока носимоспособност (пример Focus - Dyneema Strong 0,25- 14,5 кг) или монофил с по голям диаметър примерно основно 0,35- шок лидер 0,45.
как точно е монтажа в този случай.
шок лидер - олово- кука-кука- възел- основно влакно- ТАКА ЛИ Е ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА
Ако не е , ако може нагледно с картинка за да е по ясно.
Благодаря Ви предварително, човек се учи цял живот.
Надявам се да не съм ви отегчил с глупавите си въпроси.
С Уважение

какво препоръчвате - плетено влакно с по висока носимоспособност (пример Focus - Dyneema Strong 0,25- 14,5 кг) или монофил с по голям диаметър примерно основно 0,35- шок лидер 0,45.
шок лидер - олово- кука-кука- възел- основно влакно- ТАКА ЛИ Е ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА
С Уважение

Шок лидера ти трябва да е минимум три-четири намотки върху шпулата и тежеста да виси на половината от дължината на пръчката(това за да не късаш при мятането) . Ако ще вадиш големи риби в трудни условия(близо до брега) , тогава можеш да ползваш по дълъг лидер , колкото ти е нужен в зависимост от условията .
- stefan4etoo
- сериозен играч
Монтажа е кука(една)-олово-шок лидер-възел-основно влакно.За шока 3-4 намотки на макарата са достатъчни,аз предпочитам плетено влакно.Поздрави и много рибиmilbor2 написа:Понеже съм нов във форума,да попитам и аз използва се по здраво влакно преди основното при риболов на дъно с цел да издържи силния напън от хвърлянето на оловото.
С Уважение

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

НЕ !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ivelin_1976
- разбира нещата
Проблем може да има и с ролката на бигела в следствие на, което да се наранява влакното!
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

При мен се е случвало различните влакна да са издръжливи на различни възли, опитай някои друг възел. Аз иначе хвърлям с 0.30 винаги без шок и постигам 100-110 метра без да напъвам тоягите които са 3либри, оловото ми винаги е 90грама. Не мисля че влакното ще ти е проблема. Сега не ми се търси из нета да ти изпратя възли.
90гр на 110м с 0.30 влакно . Какво е това влакно бе , колега ? Дай да го видим . И ако може да напишеш и с каква пръчка мяташ , че ми стана интересно . И това всичко с монтажа ли ?iavor81 написа:При мен се е случвало различните влакна да са издръжливи на различни възли, опитай някои друг възел. Аз иначе хвърлям с 0.30 винаги без шок и постигам 100-110 метра без да напъвам тоягите които са 3либри, оловото ми винаги е 90грама. Не мисля че влакното ще ти е проблема. Сега не ми се търси из нета да ти изпратя възли.
Здравейте на всички, пиша чак сега, зашото малко поусъвършенствах техниката на хвърляне
Дори мога да се похваля че напослдък не съм се сблъсквал с проблема, но и има една уловка - намалих тежестта до 70гр. , постигам достатъчно дистанция, но и идеята за шок лидер също ми допадна
Поздрави!

Поздрави!
Пръчките са Mivardi Imperium Carpprodos написа:90гр на 110м с 0.30 влакно . Какво е това влакно бе , колега ? Дай да го видим . И ако може да напишеш и с каква пръчка мяташ , че ми стана интересно . И това всичко с монтажа ли ?iavor81 написа:При мен се е случвало различните влакна да са издръжливи на различни възли, опитай някои друг възел. Аз иначе хвърлям с 0.30 винаги без шок и постигам 100-110 метра без да напъвам тоягите които са 3либри, оловото ми винаги е 90грама. Не мисля че влакното ще ти е проблема. Сега не ми се търси из нета да ти изпратя възли.