Защо се къса?

Модератор: sapuna

SuSaMeCa
новобранец
новобранец

Re: Защо се къса?

Мнение от SuSaMeCa »

Аз и затова я зех 4либрова щото викам ше са счупи :D. Aма кога прилагате най-голяма сила при хвърляме... това питах... :D
Аватар
milbor2
новобранец
новобранец

Мнение от milbor2 »

Понеже съм нов във форума,да попитам и аз използва се по здраво влакно преди основното при риболов на дъно с цел да издържи силния напън от хвърлянето на оловото.
2-3 дължини на въдицата дали ще са достатъчни .
какво препоръчвате - плетено влакно с по висока носимоспособност (пример Focus - Dyneema Strong 0,25- 14,5 кг) или монофил с по голям диаметър примерно основно 0,35- шок лидер 0,45.
как точно е монтажа в този случай.
шок лидер - олово- кука-кука- възел- основно влакно- ТАКА ЛИ Е ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА
Ако не е , ако може нагледно с картинка за да е по ясно.
Благодаря Ви предварително, човек се учи цял живот.
Надявам се да не съм ви отегчил с глупавите си въпроси.
С Уважение

Изображение
prodos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от prodos »

Шок лидера ти трябва да е минимум три-четири намотки върху шпулата и тежеста да виси на половината от дължината на пръчката(това за да не късаш при мятането) . Ако ще вадиш големи риби в трудни условия(близо до брега) , тогава можеш да ползваш по дълъг лидер , колкото ти е нужен в зависимост от условията .
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

milbor2 написа:Понеже съм нов във форума,да попитам и аз използва се по здраво влакно преди основното при риболов на дъно с цел да издържи силния напън от хвърлянето на оловото.
2-3 дължини на въдицата дали ще са достатъчни .
какво препоръчвате - плетено влакно с по висока носимоспособност (пример Focus - Dyneema Strong 0,25- 14,5 кг) или монофил с по голям диаметър примерно основно 0,35- шок лидер 0,45.
как точно е монтажа в този случай.
шок лидер - олово- кука-кука- възел- основно влакно- ТАКА ЛИ Е ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА
Ако не е , ако може нагледно с картинка за да е по ясно.
Благодаря Ви предварително, човек се учи цял живот.
Надявам се да не съм ви отегчил с глупавите си въпроси.
С Уважение

Изображение
Монтажа е кука(една)-олово-шок лидер-възел-основно влакно.За шока 3-4 намотки на макарата са достатъчни,аз предпочитам плетено влакно.Поздрави и много риби :drinkers: :drinkers:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Изображение

НЕ !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Проблем може да има и с ролката на бигела в следствие на, което да се наранява влакното!
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
iavor81
новобранец
новобранец

Мнение от iavor81 »

При мен се е случвало различните влакна да са издръжливи на различни възли, опитай някои друг възел. Аз иначе хвърлям с 0.30 винаги без шок и постигам 100-110 метра без да напъвам тоягите които са 3либри, оловото ми винаги е 90грама. Не мисля че влакното ще ти е проблема. Сега не ми се търси из нета да ти изпратя възли.
prodos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от prodos »

iavor81 написа:При мен се е случвало различните влакна да са издръжливи на различни възли, опитай някои друг възел. Аз иначе хвърлям с 0.30 винаги без шок и постигам 100-110 метра без да напъвам тоягите които са 3либри, оловото ми винаги е 90грама. Не мисля че влакното ще ти е проблема. Сега не ми се търси из нета да ти изпратя възли.
90гр на 110м с 0.30 влакно . Какво е това влакно бе , колега ? Дай да го видим . И ако може да напишеш и с каква пръчка мяташ , че ми стана интересно . И това всичко с монтажа ли ?
vixun
новобранец
новобранец

Мнение от vixun »

Здравейте на всички, пиша чак сега, зашото малко поусъвършенствах техниката на хвърляне :) Дори мога да се похваля че напослдък не съм се сблъсквал с проблема, но и има една уловка - намалих тежестта до 70гр. , постигам достатъчно дистанция, но и идеята за шок лидер също ми допадна :)

Поздрави!
yavor81
новобранец
новобранец

Мнение от yavor81 »

prodos написа:
iavor81 написа:При мен се е случвало различните влакна да са издръжливи на различни възли, опитай някои друг възел. Аз иначе хвърлям с 0.30 винаги без шок и постигам 100-110 метра без да напъвам тоягите които са 3либри, оловото ми винаги е 90грама. Не мисля че влакното ще ти е проблема. Сега не ми се търси из нета да ти изпратя възли.
90гр на 110м с 0.30 влакно . Какво е това влакно бе , колега ? Дай да го видим . И ако може да напишеш и с каква пръчка мяташ , че ми стана интересно . И това всичко с монтажа ли ?
Пръчките са Mivardi Imperium Carp :) 3,9m 3lb на две части, а влакното няма значение даже и аз не зная щото скоро си взех макарите с навито такова от колега във форума и беше ново затова не съм го сменил. Ами не се къса просто когато всичко ти е оразмерено и пръчката работи добре с точно тая тежест става работата. Е трябва си и малко техника при хвърлянето :d.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”