За шаран на яз. Влашки Дол

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
xajter
новобранец
новобранец

За шаран на яз. Влашки Дол

Мнение от xajter »

Попаднах в интернет на този водоем (вчера) и още днес, реших да го посетя... В 5.30 сутринта (след много лутане из земни пътища), бях пред бариерата на язовир. Около 15/20 минутно чакане на охраната, се оказа, че съм попаднал на грешния язовир... :) След още малко лутане, към 6.10 , бях на правилният водоем. За миг се зачудих, дали да разпъвам такъмите, защото светкаше и гърмеше, доста сериозно,

Изображение

но реших да пробвам...

Изображение

Изображение

Реших да направя първата и да я хвърля ... 2 изкуствени царевички на browning, дип ягода с PVA мрежа с пелети на Sensas ... Заредих и хвърлих, нямаше и 10-тина минути (още връзвах 2-рата пръчка и сигнализатора почна да пищи ... Компанията ми беше 2 жени, които още стояха в колата (беше ги страх от едно куче, а аз нямах нерви да се разправам рано, рано ... кепа в сака, аз сам ... помислих, че е някои от по-големите шарани, защото беше доста борбен и в това време пазача видял и се притече, та това влезе в кепа ... :)

Изображение

Времето беше ужасно, от 7.00 , започна ужасен вятър, гръмотевици и т.н. Към 11.15 писна единия сигнализатор 2/3 пъти и спря... 20-тина минути след това пискане, реших да прехвърля пръта и се оказа, че се е бил закачил този дребосък ... :)

Изображение

След дребосъка, реших да стоя още 2 часа и да си ходя. Реших да променя всичките монтажи и около мен, беше нещо такова -> :)

Изображение

В 2 без 5 минути, аванса засвири и направи някакъв рън, но се оказа с 500/600 грама по-голям дребосък от предният ... :) След което се заговорих със собственика на водоема и от него разбрах, че има амури и толстолоб, между 15 и 20 кг, също някои друг шаран по 10 и 15 кг. Което ме кара, да отскоча и да нощувам там 2/3 дена и да видим, какво ще излезе! ;)
Аватар
drebss
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: За шаран на яз. Влашки Дол

Мнение от drebss »

Браво!!!
:smt038 :smt038 :smt038
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Бързо си се отказал , и аз мисля да го посетя това водоемче разбрах за свестния собственик и прекрасната природа , още са малки рибите но си струва да се ходи .
Имам няколко въпроса освновно водоема колко км е от София , и какви са правилата за риболов , и влакното ти клантин салса ли е :) .
Сподели още и за самия риболов , на топчета пробва ли , дистанции, стръв ,монтажи.
Пиша ти тук не на ЛС за да го видят повече колеги .
Изображение
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от David Kamenov »

Как ме е яд не мога да видя снимките :(
Риболова е хоби.Наслука :)
Аватар
gochev86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gochev86 »

Хубав излет браво.Да ако може наистина малко инфо да дадеш ще е супер :)
If we are what we eat, tomorrow I could be you.
Аватар
xajter
новобранец
новобранец

Мнение от xajter »

Говорих със собственика за топчетата, максимално отрицателен отговор даде ... :) Храни ги само с царевица и от време на време, хвърля и жито... Относно монтажите и разстоянието, релефа е доста интересен, не е нужна голяма дистанция от мястото, на което бях... Има дълбоки места по 8/9 метра и до него има места по 4 метра. Хубаво е да имаш маркер. Монтажите на косъм с 2 царевички, пробвах и на 2 с повдигач между тях, но нямаше резултат. "Големите" риби не са страшно много, но не са и чак толкова малко, та е хубаво поне една нощ, да се преспи там... :) Аз мисля, следващата седмица да пренощувам там и да видим, какво ще се получи. От София до Мездра, са да ги кажем 100, а от Мездра до язовира, към 30 , + / - 5км. Обаче, ще е малко сложно да го откриеш, ще трябва по-подробно обяснение :D

Влакното ми е на Quantum ;)
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

Страхотен излет БРАВО. Не разбрах какво е това на ръцетети. Изображение
Изображение
krasi gg
новобранец
новобранец

Мнение от krasi gg »

Ivo_Ivanov написа:Страхотен излет БРАВО. Не разбрах какво е това на ръцетети. Изображение
:D цаца..... :D :D
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Това не е ли на Цено язовира ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
xajter
новобранец
новобранец

Мнение от xajter »

Да, той е. :)
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

А как се плащаше , бях чел в карп форума , но немога да се сетя
Изображение
Аватар
xajter
новобранец
новобранец

Мнение от xajter »

5 лв. на пръчка, можеш да вземеш от 1 до 3 кг. , другото се пуска.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”