Проблем с домашни протейнови топчета

Модератор: Paublo_Eskobar

Sirken
новобранец
новобранец

Проблем с домашни протейнови топчета

Мнение от Sirken »

Здравейте колеги след дълго събиране на информация и рецепти за протейнови топчета вчера направих първата си партида. Тестото го омесих и проблема доиде когато го шприцовах в машинката. Машинката не пожела да направи сместа на топчета а по скоро на нещо като царевичните пръчици зрънчо (по формо). :| след този неуспех с машинката се ядосах и ги направих на рака в следствие на което нито станаха един размер нито перфектни сфери но след като ги сварих имаха твърдоста на ПТ. основата която ползвах беше наи простата която намерих 40% царевично брашно 40% пшенично брашно 10% царевичен грис 10% пудра захър и 10 яйца... ако някой колега има идея от каде идва проблема ще съм благодарен ако сподели :finga: :drinkers: ..... иначе не ме бърка че на рака не ги правя перефекти топчета все пак шарана едва ли търси само идеалната сфера но е голяма хамалогия на рака :bear:
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Проблем с домашни протейнови топчета

Мнение от С.Върбанов »

:lol: Купи си дъска за топчета ! От това , което си написал разбрах ,че си очаквал от шприца да излизат готови топчета , което както и да го мислиш няма как да стане :lol: Та решението ти е дъска за топчета продават се във всеки рибарски магазин !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sirken
новобранец
новобранец

Мнение от Sirken »

моя грешка не съм се обяснил правилно. шприцовах върхо дъската която е една малка за 7-8 топчета.... самата машина ги прави като царевични прачици и се чудя машината ли е шано или просто аз съм мн шано ... на клипчето машината с 3-4 разтарквания стават топчета с моята машина и тесто колкото и да търкам нищо блиско до топчета :oops:
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Без да имам опит в правенето на топчета, набива ми се в очи, че проблемът е, че шприцоваш прекалено дебела "лента" тесто или както там се нарича върху дъската. Пробвай с по малка приставка на шприца...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Колко мм е канала на дъската?
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Sirken
новобранец
новобранец

Мнение от Sirken »

18мм ще направя ново тесто с някакви промени да пробвам пак белким стане тоя пат :D
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

В такъв случай накрайника на шприца трябва да бъде около 16 мм.!

п.с.Или казано почваш с по-малък диаметър, докато достигнеш до оптималния диаметър според консистенцията на самото тесто излизащо на салам под въздействие на налягането от шприца!
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”