Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

ЦЯЛОСТНА ШАРАНДЖИЙСКА ЕКИПИРОВКА !
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: ЦЯЛОСТНА ШАРАНДЖИЙСКА ЕКИПИРОВКА !
сирака написа:И "збирщайна" хваща,не такъмите хващат риба,а човека.

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Като казах сбирщайн имах предвид да не сложиш на род пода 3 различни пръчки с 3 различни макари каквито имаш в килера и, една от която да е за плувка но пък е дълга и си казваш какво пък тя е голяма ще мога да мятам навътре и като сложиш олово 110гр и се свие до макарата и дистанцията която ще направиш е близка до тази с мач , че и по малка. Отделно ако удари нещо по едро , много труден конрол над рибата и ако макарата е за плувка и цялата от вътре и от вън е пластмаса ще почне да върти без да навива щракайки само .
П.п това последното с макарата е изпитано преди 6-7 години на Мало Бучино една 9ка малко след засечката макарата шекспир някакъв стар модел ни предаде след 2 метра навиване на влакно та добре че рибата беше се хванала добре и я извадихме с много ходене на зад и прибиране на влакното без напрежение от рибата абе цирк голям беше . А втория път като ни се случи с уж добре изглеждаща макара и не чак толкова евтина рибата си тъгна
П.п това последното с макарата е изпитано преди 6-7 години на Мало Бучино една 9ка малко след засечката макарата шекспир някакъв стар модел ни предаде след 2 метра навиване на влакно та добре че рибата беше се хванала добре и я извадихме с много ходене на зад и прибиране на влакното без напрежение от рибата абе цирк голям беше . А втория път като ни се случи с уж добре изглеждаща макара и не чак толкова евтина рибата си тъгна

-
- разбира нещата
като за начало къде ги виждате тези хилядарки?На ревю ли ще ходим или за риба?С.Върбанов написа:Приготви си поне 2-3000лв , като за начало !
прът + макара-80-100лв;влакно-1000м-20на.лв;стойки по 2-3 лв бр.;камбанки-1лвбр;куки-около10лв-2-3 пак.;кеп-25-30лв;Живарник-20-30лв;сгаваем стол с облегалка 15-20 лв;чадър 20-на лв;походно легло-30-60лв;различни монтажи с олова(ако си ги лееш сам още по-ефтино)20-30лв;фенер или челник-10на лв;с една дума около 500 ЛВ.От там на татък всеки си прави сам сметка с какви пари разполага и заслужава ли си за по- големи изгъзици.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
delio-haidutin написа:като за начало къде ги виждате тези хилядарки?С.Върбанов написа:Приготви си поне 2-3000лв , като за начало !
Сега прочети и последния ми пост и дано си отговориш сам !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
И Върбанов и колегата Делио е прав ! както каза делио , това са нещата които ми трябват като за начало ! А вече в защитата на върбанов казвам че всички останали работи са както казах " искам да знам какво ми трябва ( всичко ) " Благодаря ви МНОГО хора , помогнахте ми !
Колега при шаранджийския риболов с прът и макара за 80-100 лв си направо трагичен. За този тип риболов свесните ,не хубавите пръчки започват от над 100лв за хубавите не говоря. С една евтина макара можеш да се вкараш в такъв филм ,че не е истина. На мен един амур 6,500 срина половината зъбчатки на макаратаdelio-haidutin написа:като за начало къде ги виждате тези хилядарки?На ревю ли ще ходим или за риба?С.Върбанов написа:Приготви си поне 2-3000лв , като за начало !
прът + макара-80-100лв;влакно-1000м-20на.лв;стойки по 2-3 лв бр.;камбанки-1лвбр;куки-около10лв-2-3 пак.;кеп-25-30лв;Живарник-20-30лв;сгаваем стол с облегалка 15-20 лв;чадър 20-на лв;походно легло-30-60лв;различни монтажи с олова(ако си ги лееш сам още по-ефтино)20-30лв;фенер или челник-10на лв;с една дума около 500 ЛВ.От там на татък всеки си прави сам сметка с какви пари разполага и заслужава ли си за по- големи изгъзици.

Колегите доколкото забелязах са пропуснали да упоменат още 2 въдици с макари който присъстват в шаранджийският комплект. Спод и маркер въдиците. Както са написали колегите едни 2000-3000 лв не ти мърдат ако искаш да ставаш шаранджия.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не разбрах само delio-haidutin за кое е прав ?nickky kollew написа:И Върбанов и колегата Делио е прав ! както каза делио , това са нещата които ми трябват като за начало ! А вече в защитата на върбанов казвам че всички останали работи са както казах " искам да знам какво ми трябва ( всичко ) " Благодаря ви МНОГО хора , помогнахте ми !
И аз не виждам с какво е прав? Написал е една камара глупости. Шаранджийския риболов не е като на село на барата или гьола
Или се хващаш на хорото или бой по уклея с цапалката /майтапче/

Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
ОМГ .... ВСИЧКИ СТЕ ПРАВИ :Д :Д но все пак трябва да се почне от някъде , аз започнах само със въдица и една стойка, всичко друго приятелчетата ми даваха примерно звънче и това е ... НИЩО друго , но постепенно се събира цялата екипировка, просто исках да знам какво още е нужно . БЛАГОДАРЯ
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
В Перник имате доста капацитети в тази област ! Поинтересувай се и те ще ти обяснят за какво става дума ! И не на последно място на колко години си ?
Млад ентусиаст съм , едва на 17 ... А аз съм главно от софия в смисъл там живея но до перник ми е селото и ПОСТОЯННО ходя там, ще се поинтересувам разбира сеС.Върбанов написа:В Перник имате доста капацитети в тази област ! Поинтересувай се и те ще ти обяснят за какво става дума ! И не на последно място на колко години си ?

- antivik
- кандидат преподавател
4 въдици при разрешена бройка от закона 3...Нещо този акъл за начинаещ колега, не ми се връзва.mario67 написа:
Само за старт ще ти трябват2500- 3000 лв само за пръчките,макарите и род пода! За 4 въдици! А оттам нататък...........................................................................................

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- antivik
- кандидат преподавател
И от тук нуждата на още един артикул - апарат за снимане ако снима и клипове още по-добре.С.Върбанов написа:И човека не я хваща .......тя сама се хваща
работата на такъма е да я извади безпроблемно ! Работата на човека е да се снима с нея и да я пусне и да мисли за следващия път как да я излъже за да се хване пак и пак ...
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Ако ловите на река,повечето аксесоари,които споменавате са напълно излишни.Аз ловя повече на Тунджа и освен 2 пръчки(макар,че позволена е една
) кеп,стол,чадър,маса и колчета от 4 лева,които никога не са ме предавали и при шаран 7+ и амур 6+.Стига сте се манячили с тез цифромании,трагични били прът и макара за 100 лева,ами купи си за 1500 прът и макара... 

В тоз гьол,риба няма!
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Вече има телефони с камери по 8 мегапиксела !antivik написа:И от тук нуждата на още един артикул - апарат за снимане ако снима и клипове още по-добре.С.Върбанов написа:И човека не я хваща .......тя сама се хваща
работата на такъма е да я извади безпроблемно ! Работата на човека е да се снима с нея и да я пусне и да мисли за следващия път как да я излъже за да се хване пак и пак ...
Имам и много ми харесват , а и рибка вадят по някогасирака написа:....трагични били прът и макара за 100 лева,ами купи си за 1500 прът и макара...