Къде се намирам:
Относно Сайта
Препоръки и Оплаквания
naRiba.com

Форум

За повече усмивки във форума!
Модератор: sapuna
- ninastefanina
- сериозен играч
Re: За повече усмивки във форума!
Така е Кире,много си правКИРО написа:
Но не сме приятели само по клавишите БОБО,
ама това е друга бира.

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Бай Димо , щъ замола да не слагаш всички модератори под един знаменател , а
Верно че си конкретизирал някои подфоруми ама все пак ... Инак Илията ми се е случвало да си го слагам няколко пъти на ... и да го завъртам реЗко , и тук и в Манията , ама тва от либоффф
Ицоооооооооо , да те значи и прокурорина де не знае нашето си законодателство ма при арабеските пращаш народа
Значи ако Илията няма редовно попълнен билет за няколко последователни дни с описан улов то с тоя си живарник го яде отсекъде щото в нашият си баш закон е описано че става притежател на рибата моменталически след откачването и от куката , освен ако също така моменталически не я релийзне
Демек за туй е и упоменато разрешеното количество от три килограма на ден за подобни плевели 

Ицоооооооооо , да те значи и прокурорина де не знае нашето си законодателство ма при арабеските пращаш народа

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- G.Petkov
Не,
Теорията за "Форумната конспирация" няма да мине !
2.Не се подигравам с хората, може би има елемент на закачка, ама това е част от характера ми !
3.Привърженик съм на позитивното начало, и наистина никак не харесвам отявлените "негативисти" !
4. Ужасен съм от налаганото мнение, че ако прибереш улова си, част от него или го споделиш с друг, който е нямал слука този ден си - БРАКОНИЕР!
5. От много години връщам риба, която съм запазил старателно жива до края на риболовния излет, вкл. и на леда.
И не парадирам с това, смятам го за напълно нормално.
А най-много се радвам, че колегите продължават да пускат теми с успешни излети, хубаво написани текстове и чувство за хумор.
Винаги ще има по някой младеж, който иска да "блесне" с пет или повече уловени щуки, ама всички сме били млади, нали.
Правилата няма да се трият, а ще се спазват!
Жалко, че пак не ме разбра !
Теорията за "Форумната конспирация" няма да мине !
1.Познавам лично, много малка част от хората, които пишат в темите ми! Не съм си и помислял да правя "група" с когото и да било. Всичко написано от мен е лично мое мнение!pitcha написа:..
Направили сте си група и си отстоявате позициите, срещу всеки, който дръзне да ви се опълчи...
За това е и тая тема – нали, колега Петков. Пак тънко подигравателна, но поднесена много по-перфидно .
2.Не се подигравам с хората, може би има елемент на закачка, ама това е част от характера ми !
3.Привърженик съм на позитивното начало, и наистина никак не харесвам отявлените "негативисти" !
4. Ужасен съм от налаганото мнение, че ако прибереш улова си, част от него или го споделиш с друг, който е нямал слука този ден си - БРАКОНИЕР!
5. От много години връщам риба, която съм запазил старателно жива до края на риболовния излет, вкл. и на леда.
И не парадирам с това, смятам го за напълно нормално.
А най-много се радвам, че колегите продължават да пускат теми с успешни излети, хубаво написани текстове и чувство за хумор.
Винаги ще има по някой младеж, който иска да "блесне" с пет или повече уловени щуки, ама всички сме били млади, нали.
Правилата няма да се трият, а ще се спазват!
-
- учете се от него
Що си мисля че нещо не си допрочел както трябва; я цитирай ако може точно тоя абзац от закона с момента на откачането от куката и преминаването на рибата в патримониума на рибохващача...Павел Иванов написа: Значи ако Илията няма редовно попълнен билет за няколко последователни дни с описан улов то с тоя си живарник го яде отсекъде щото в нашият си баш закон е описано че става притежател на рибата моменталически след откачването и от куката , освен ако също така моменталически не я релийзне ...........

На мен ми се върти в главата, че пишеше нещо от типа на: "....има право да задържи до 3.0 кг от улова, освен ако...."
Виж, за моменталното пускане на маломерните риби си прав- не трябва да влизат въобще в живарника, пише го изрично, пък за другото...голям смях...ма кво да праиш, от да си ма качваш на..на мен ми е през..ама айде до кат сляза от там, ме опровергай с цитат от закона ако може, щото така нек'си само да си пишем кво си мислим и как ни се ще, малко афифна работа идва, нали!??

п.п. за да няма много умуване за неприлично големият ми и доста пълен живарник, ще постна и финалната снимка преди тръгване от тридневен излет с две нощувки и рибките които си взех за консумация- общо три платики по 1.500-1.900. Целият репортаж от миналата година е постнат в друг форум и е публично достояние, а риболова е на концесионирана за 25 г. баластриера и прилежащите и територии в БГ:

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Просто преди си пишехме готини теми и базици-мойте усмивки бяха и в музикалните теми!?
Иначе не скучаем.
Кой е сецал риби на щека от водно колело,а Ъм?

Иначе не скучаем.
Кой е сецал риби на щека от водно колело,а Ъм?

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- ninastefanina
- сериозен играч
А кой е влизал на 38градуса със зимния гащеризон във водатаPaublo_Eskobar написа: Кой е сецал риби на щека от водно колело,а Ъм?![]()

I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ей голям смях
Мислех, че още има лед, кво толкова смешно

Мислех, че още има лед, кво толкова смешно

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Павка, знаеш много добре, че нямах предвид нито теб, нито повечето от останалите модератори. Само на Подледен Риболов и на Моят Риболовен Излет. Много са полезни тия хора, няма що. И на още един – Митев, май се казваше, ако съм запомнил правилно от възрастта - дето е крайно справедлив, ама само към едните виновници. И те са много по-малко виновните според мен.
Благодарско и за помощта със закона – снощи ги търсих тия членове и не моем ги намери. Ебаси огромния и сложен закон. Май трябва да сменям и цайсите, че нещо взех пак да не скивам. Вероятно затова ми се мержелеят и некви дребни неща, заплетени с хрилете у мрежата на живарнико. Но не моем ги скива от кой вид са, ако са риби изобщо де, а не дребни клечки. Питам се само – колко морал е необходиим, та да ги прибереш и тях при големите, дето си ги натръшкал. И после да се подиграваш на другите.
Обаче някои хора нещо не са те разбрали, ако ме питаш. Що все така ти се получава в темите по тоя въпрос – как мислиш? Пък и аз заради тях се подлъгах да реагирам, а и не само заради тях. Успяхте да подразните дори мойта закоравяла душа на престъпник, което никак не е лесно.
Толкоз по въпроса за добрите намерения .....
Благодарско и за помощта със закона – снощи ги търсих тия членове и не моем ги намери. Ебаси огромния и сложен закон. Май трябва да сменям и цайсите, че нещо взех пак да не скивам. Вероятно затова ми се мержелеят и некви дребни неща, заплетени с хрилете у мрежата на живарнико. Но не моем ги скива от кой вид са, ако са риби изобщо де, а не дребни клечки. Питам се само – колко морал е необходиим, та да ги прибереш и тях при големите, дето си ги натръшкал. И после да се подиграваш на другите.
Колега Петков, разбрах те много добре тоя път. И предишния път те разбрах. И в предишната ти тема по тоя въпрос – пак те разбрах.G.Petkov написа:Не,
Обаче някои хора нещо не са те разбрали, ако ме питаш. Що все така ти се получава в темите по тоя въпрос – как мислиш? Пък и аз заради тях се подлъгах да реагирам, а и не само заради тях. Успяхте да подразните дори мойта закоравяла душа на престъпник, което никак не е лесно.
Толкоз по въпроса за добрите намерения .....
Добре е да се разбере и най- вече усмисли едно нещо , модераторите не са служители на ИАРА
тук сме да следим за добрия тон във форума , а не да гледаме под лупа всеки кой и какво хваща , достатъчно служители четат от по-горе споменатата агенция, а и всеки сам решава и си носи отговорност за действията си 

- G.Petkov
Допуснах някаква грешка,
Ще се опитам да възстановя поста.
Ще се опитам да възстановя поста.
-
- учете се от него
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
3. да записват улова от всеки риболовен излет по видове и количество (в килограми и бройки) в билетите за любителски риболов;
4. да носят по време на риболовен излет билетите за любителски риболов и да ги представят на контролните органи при поискване.
(2) (Доп., ДВ, бр. 94 от 2005 г. – в сила от 01.01.2006 г.) След еднодневен риболовен излет, риболовците могат да запазват за себе си до 2 кг пъстървови риби, но не повече от 8 бройки, или до 3 кг от всички останали видове риби, с изключение на единичен екземпляр с по-голямо тегло. В случаите на улов на жаби и раци могат да задържат до 50 екземпляра.............

п.п. записва се уловът от "всеки риболовен излет", като по подразбиране е в края и е това което се оставя за консумация, а не от "всеки риболовен ден".

Последно промяна от Бачо Илия на Сря Авг 01, 2012 12:24 pm, променено общо 1 път.
- G.Petkov
Да така е.pitcha написа:...Обаче някои хора нещо не са те разбрали, ако ме питаш. Що все така ти се получава в темите по тоя въпрос – как мислиш? ....
Определена група хора не ме разбира, както и аз тях.
Например колега, който за последните дванадесет месеца има една тема в "Излетите" - за риболов на платен водоем и n - броя поста с критики по теми за успешни риболови на свободни водоеми. Дори и за повечето да има поне формален повод по правилата, става малко досадно.
А темите написах, защото съм много пристрастен към "На риба", сайта стана съществена част, и то хубава от живота ми

Искам да влизам и излизам от форума с удоволствие, а не с огорчение след поредната разправия. Дано пък има и други, които са ме разбрали.
Сайта е голям, има място за всички обичащи риболова.
Самият аз не пиша в подфоруми и теми, където няма да съм уместен.
Иначе и аз имам свои виждания по някой въпроси, напр. воблерите окичени с по 3-4 тройки, но ги държа за себе си.
А думата "престъпник" не съм употребявал никога и не беше коректно да я използваш в коментара си.
-
- учете се от него
Колега, въобще не е твоя работа да разсъждаваш относно моя морал и как си "натръшквам" рибите в голям живарник, вместо в мивка алпака, в банята на плочките или на тротоара..И вярно вземи си смени цайсите, щото уклеите и бабушките(пуснати после) няма как да станат с размер на платики по 1-2 кила. Обяснимо е че ти не си единствения, който пише по този начин(такива трябва да се баннват моментално, до като свършат, за да се нормализира подфорума с излетите и колегите да пишат нормално), както и по пътя на логиката също е обяснимо защо много колеги(и аз в това число) пускат все по-рядко репортажи от излетите си или пък вече въобще не пускат такива!pitcha написа: ............Май трябва да сменям и цайсите, че нещо взех пак да не скивам. Вероятно затова ми се мержелеят и некви дребни неща, заплетени с хрилете у мрежата на живарнико. Но не моем ги скива от кой вид са, ако са риби изобщо де, а не дребни клечки. Питам се само – колко морал е необходиим, та да ги прибереш и тях при големите, дето си ги натръшкал. И после да се подиграваш на другите.
.....

п.п. поста не е много по темата, понеже след такива изцепки, въобще не ми е до смях!

- Павел Иванов
Илио , ни мъ се прай на оборотен щот сметам да си ме научил че избегвам да си плещим наизуст
Те ти цитат :
Демек турнеш ли я рибата у живарника нема кой да ти спаси акта освен ако не си попълнил в билета съответните брой дни , със съответните кг. и вид улов който вирее в живарника ти

Те ти цитат :
Да намираш неква връзка с предишният ми пост или просто ти изнася да четеш зАкона как ти изнася ?!?ЗРА написа:Чл. 13. (Изм., ДВ, бр. 94 от 2005 г. – в сила от 01.01.2006 г.) Когато се извършва любителски и/или стопански риболов във водните обекти, държавна или общинска собственост, лицето, на което е издаден билет за любителски риболов или разрешително за стопански риболов, става собственик на рибите и другите водни организми:
1. при любителски риболов - от момента, в който рибата и другите водни организми са уловени или освободени от средството за риболов;
2. при стопански риболов - от момента, в който рибата и другите водни организми са уловени или освободени от средството за риболов и се съхраняват във водата, на риболовен кораб, на друго транспортно средство или на брега, в хладилни или други специализирани съоръжения, съдове или помещения.
Демек турнеш ли я рибата у живарника нема кой да ти спаси акта освен ако не си попълнил в билета съответните брой дни , със съответните кг. и вид улов който вирее в живарника ти

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов