Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

За костур?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Прав си Павка, не съм обидил никой но се нервя когато някой изказва крайни мнения и заблуждава хората!!!!!!
Туистера не бил ефективна примамка за костур!!!!!!
15-20 грама кастмастер бил тежък за костур, чудно ми е как при дълбочина повече от 10 метра ще ловиш с по-лек?
Как да реагирам при такива изказвания?
Туистера не бил ефективна примамка за костур!!!!!!
15-20 грама кастмастер бил тежък за костур, чудно ми е как при дълбочина повече от 10 метра ще ловиш с по-лек?
Как да реагирам при такива изказвания?
Toй капацитетът ще обясни как! Енигматично ще е предполагам...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Не съм искал да се заям с Його,защото го уважавам и знам,че го разбира костурския риболов!На снимката ясно се вижда,че не ползва 15-20грамови кастмастери,нито видях силикони!
Кой,тогава ви заблуждава?Сори,но не и аз.На 10 метра може да се лови през зимата на подледен риболов,но не и сега.Омерта ще лови сега и не го интересува,кой е по-велик между нас!За него важен е резултата от риболова,а не от спора!Кво,като некой е по-велик,да не би да оди да фани за него?

- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Троли, не четеш и гледаш внимателно!!!!!
Не знам кой се прави на велик и заблуждава хората!!!!
Точно преди седмица лових на язовир Сопот на стената при дълбочини около 10 метра на джиг-спинерчето на Спро и 19 грамовия кастмастер.
ЕТО ОТ ТРЕТА СТРАНИЦА НА ТЕМАТА
костур на туистер

пак костур на туистер

и пак костур на туистер

с кастмастърите нямам снимки на уловени риби но след като ги имам значи ловя
последния е 19 грама а предните 2 са по 15 грама.

Не знам кой се прави на велик и заблуждава хората!!!!
Точно преди седмица лових на язовир Сопот на стената при дълбочини около 10 метра на джиг-спинерчето на Спро и 19 грамовия кастмастер.
ЕТО ОТ ТРЕТА СТРАНИЦА НА ТЕМАТА
костур на туистер

пак костур на туистер

и пак костур на туистер

с кастмастърите нямам снимки на уловени риби но след като ги имам значи ловя
последния е 19 грама а предните 2 са по 15 грама.

iogo написа:Досега всички си чешат езиците и никой не си показа предпочитаните си примамки и риби хванати на тях.
Е сега пък не съм показал.
Дори и "архонтът" показа.
Между другото Троли ти що си триеш снимките, нали щеше да качваш още?
Лично на мен ми обеща.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
малко Off
iogo, някои от снимките ти са от яз. Стамболийски, но ми се струва, че предпоследната е от Малиново? Прав ли съм, защото един приятел от Москва ми е на гости, та искам да го заведа по някое и друго язовирче, д а похвърляме воблерите...
iogo, някои от снимките ти са от яз. Стамболийски, но ми се струва, че предпоследната е от Малиново? Прав ли съм, защото един приятел от Москва ми е на гости, та искам да го заведа по някое и друго язовирче, д а похвърляме воблерите...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Лорде, хич ми не пречи че се заяждаш с мен.
За разлика от твоите постове които са предимно ръсене на мозък от 2-3 реда моите са за конкретни места, ситуции, аргументирани и придружени с снимки както на примамките така и на рибите хванати с тях.
Хората ще си направят изводите.
Не ми е целта да се заяждам с теб, ти почна да ме поправяш!
В момента на пазара има толкова много видове примамки с утвърдени и неутвърдени имена като терминология и според фирмите, отделно всевъзможни хибридни които всеки производител си ги нарича различно!!!!
Това как ще нарека една примамка за мен е без значение, и това не ме прави по-добър или по-лош рибиловец от теб!!!!!!!
В случая за примамката на Спро самата фирма я е кръстила джигспинър но подобни примамки имат и СтрайкПро и други фирми но ги наричат по друг начин!!!
Кой е по-прав според теб?
Примамката на ривър2си е сложена в каталога при воблерите а не при клатушките и пилкерите.
Въобще тази терминология е много относителна и неточна и според мен не трябва да и се отдава голямо значение.
За разлика от твоите постове които са предимно ръсене на мозък от 2-3 реда моите са за конкретни места, ситуции, аргументирани и придружени с снимки както на примамките така и на рибите хванати с тях.
В момента на пазара има толкова много видове примамки с утвърдени и неутвърдени имена като терминология и според фирмите, отделно всевъзможни хибридни които всеки производител си ги нарича различно!!!!
Това как ще нарека една примамка за мен е без значение, и това не ме прави по-добър или по-лош рибиловец от теб!!!!!!!
В случая за примамката на Спро самата фирма я е кръстила джигспинър но подобни примамки имат и СтрайкПро и други фирми но ги наричат по друг начин!!!
Примамката на ривър2си е сложена в каталога при воблерите а не при клатушките и пилкерите.
Въобще тази терминология е много относителна и неточна и според мен не трябва да и се отдава голямо значение.
iogo написа:Лорде, хич ми не пречи че се заяждаш с мен.
Виж какво.
Най-големият лаик знае какво е "пилкер" само ти не.
А имаш достатъчен опит в ловенето с такива.
И недей отклонява темата от конкретните въпроси и примамки които показвам.
Аз не говоря за джигспинъри.
Да не говорим, че си и противоречиш.
Един път наричаш това:

"ПИЛКЕР" друг път "ВОБЛЕР", а то не е нито едно от двете.
Вярно е не си виновен за нищо, те Ривър2сий са виновни (бахти и некъдърниците).

Давам разяснениата не за теб а за колегите които искат да знаят на какво ловат.
Повече не ми се занимава с хора коите виждат само костура пред носа си, а не знаят дори на какво са го хванали.
Също не само ти си показал на какви примамки имаш успехи, но и аз като отбелязвам, че се отнася за улов от брега.
И мисля, че Троли може да е много забавен но показва КОСТУРИ:
А не маломерки:

Ти, че не искаш да гледаш си е твой проблем.
И майче не Троли а ти се правиш на велик.
Наслука.

Върнах се от Цонево:)
Червеноперки на червей.Костурчета ама на жива рибка. А на изкуствените...
нещо не ми се получи.нещо не правя както трябва май май.само веднъж видях едно рибе зад едната блесна да гони ама като наближи брега и се отказа.Май нещо не ги водя както трябва ли незнам.преди следващия излет повечко ще почета кое как.И незнам дали са лекички или въдиците не са подходящи за от брега понеже на повече от 15 метра навътре неможах да хвърля.
а иначе почивката си беше готина.тихо спокойно.малко поваля ама..хубавото е че се зарибих май доста на изкуствените истории и имам желание да се науча.най голямото нещо дето хванах за 5-те дена беше около 4кг червеноперки.бяха в една 15-на метрова мрежа на 7- 8 метра от брега пред едни тръстики хвърлена."улових" я с едно голямо олово и две тройки и месина 0.5.бая дърпане и борба падна ама си излезе.накрая я прострях на едни шипки да изсъхне та дано си я намерят колегите:)
колега Troli несъм много сигурен за нещата които споменаваш, че ги нямам - кастмастери и мормишка мисля че са за риболов от лодка.А в случая лодка нямах:)
Червеноперки на червей.Костурчета ама на жива рибка. А на изкуствените...

а иначе почивката си беше готина.тихо спокойно.малко поваля ама..хубавото е че се зарибих май доста на изкуствените истории и имам желание да се науча.най голямото нещо дето хванах за 5-те дена беше около 4кг червеноперки.бяха в една 15-на метрова мрежа на 7- 8 метра от брега пред едни тръстики хвърлена."улових" я с едно голямо олово и две тройки и месина 0.5.бая дърпане и борба падна ама си излезе.накрая я прострях на едни шипки да изсъхне та дано си я намерят колегите:)
колега Troli несъм много сигурен за нещата които споменаваш, че ги нямам - кастмастери и мормишка мисля че са за риболов от лодка.А в случая лодка нямах:)
от всичко хубаво по много
omerta написа:...бая дърпане и борба падна ама си излезе.накрая я прострях на едни шипки да изсъхне та дано си я намерят колегите:)
кастмастери и мормишка мисля че са за риболов от лодка.А в случая лодка нямах:)
Браво за простирането.
Сложи ли и щипки, да не изхвърчи?

А с кастмастера можеш да ловиш и от брега колега.
Кажи на какви блесни хвърля и най-важното на какви места ги търси костурите.

- iogo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
За последно 1-2 въпроса и доуточнение че ми омръзна!!!
Какво показа ти Лорде, Архонте ако искаш Кралю?
5-6 кефалски воблерчета и 2 блеснички и никакви риби.
Аз показах примамки, риби хванати с тях и обясних начина по който аз ги водя!
Ти доуточняваш как точно се казва дадена примамка само!
Не знам кой е бил по-полезен на хората?
В кофата която съм снимал рибите са живи и току що пуснати от живарника.
Не съм ги подреждал за снимка защото подскачат но имаше костури от 50 до 500 грама като си отбрах десетина а другите обратно във водата.
Кофичката на Троли е 5 литра а моята е 17 литра с широко гърло така че съпоставка ти е трудно да направиш.
Не мога да ти схвана начина на мислене и психика но ако ще се почувстваш по-добре заповядай!!!!!
Ти си по-добър риболовец от мен!!!!!!
Много ме веселиш да знаеш, и нямам лоши мисли към теб.....
Извинявам се на другите колеги участвали в темата ама сърце мъжко не трае....
Не съм ги подреждал за снимка защото подскачат но имаше костури от 50 до 500 грама като си отбрах десетина а другите обратно във водата.
Кофичката на Троли е 5 литра а моята е 17 литра с широко гърло така че съпоставка ти е трудно да направиш.
Не мога да ти схвана начина на мислене и психика но ако ще се почувстваш по-добре заповядай!!!!!
Ти си по-добър риболовец от мен!!!!!!

Много ме веселиш да знаеш, и нямам лоши мисли към теб.....

iogo написа:За последно 1-2 въпроса и доуточнение че ми омръзна!!!
Ти си по-добър риболовец от мен!!!!!!![]()
![]()
![]()
Много ме веселиш да знаеш, и нямам лоши мисли към теб.....![]()
Тез воблери дет наричаш ти кефалски, под секрет ти казвам, че ловят и костур.
Кат не си пробвал не ми гавари, както и аз не говоря за неща които не знам и не съм пробвал (като теб).
И аз въобще не си правя труда да снимам риби "от 50-500гр" макар, че по 500 аз лично не виждам (в твоито кофе).
И "кофичката" на Троли не е 5 а 10 литра и костурите са му по кило и отгоре, той ще го потвърди.
А за моите, нямам снимки защото не си играя да събирам дребосък в 17литрови кофи.
Рибата си я пускам директно след хващането.
А големите още повече ме кефи да ги пускам.
Това лято имах шанса да хвана един по-голям от килограм (също нямам негови снимки) на блесна която сам съм си правил.
Но това не го отдавам на майсторлък, а на късмет.
И въобще не ми пука някой вярва ли ми или не.
Достатъчно хора могат да разкажат какво хващам и какво правя веднага след хващането му.
И не си спомням да съм искал признанието ти или пък да ме наричаш по какъвто и да е начин.
"Моите мисли към теб" също не са лоши.
Макар, че ...

Иначе ако искаш наистина да помогнеш на някой можеш да разкажеш всяка една от примамките как я водиш в различни ситуации, а не само да ги снимаш на куп.
Понеже и на мен "ми омръзна" викам да ходя за риба.
Наслука

Последно промяна от lorda на Съб Сеп 22, 2007 8:52 pm, променено общо 1 път.