Карагьоз 2012г

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
FlipSs
новобранец
новобранец

Re: Карагьоз 2012г

Мнение от FlipSs »

То пък стана човек да не напише нещо....
С ръка на сърцето обещавам че следващият път като отида за риба, ще съм като останалите 98 % от форума, пък дори и баща Карагьоз да Фана пак Шъ си замълчЪ.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

FlipSs написа:То пък стана човек да не напише нещо....
Колега не се обиждай,просто отговорих за Атев че е хариб а това с ембриона ме изкефи (още вчера :wink: )

п.п.А ти ако искаш да споделяш го прави,ама не и по този начин "бях за риба преди 3 дена ама сега ще ви кажа" щото така излиза като,ей ма на вижте ме,демек хвалба а не информация :wink: Така че като си хванал и си възпрепятстван да споделиш на време по добре не го прави щото все някой ще се заяде за това

и по често да пишеш :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
djambaza
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от djambaza »

С ръка на сърцето обещавам че следващият път като отида за риба, ще съм като останалите 98 % от форума, пък дори и баща Карагьоз да Фана пак Шъ си замълчЪ.
Аз неотдавна, реших да бъда център наблюдател само, заради мълчанието в тея теми. И като реша да отида на някакъв риболов цяло село народ на канала и по морето, а тука в темите не е писано по 2-3 дни...тея теми трябва да 6-7 човека да се заключат и само те да ги ползват. Имам 4-5 много успешни риболова, последната седмица и нарочно не обелвам дума, ай наслука и да ви приседне на тея с по 1-2-5 мнения дето само четете :finga:
От едната страна на въдицата, винаги има по един балък.
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

FlipSs написа:Малко закъсняло инфо, но все пак да си кажа....
Колега, FlipSs, поздравления за улова! :)

И само да попитам, пробва ли и на чепаре или видя ли някой да е правил такива проби около теб или на друго освен на плувка не се хващаше?

Иначе и аз понякога не мога на секундата и на минутата да дам информация щом съм хванал някаква риба, но ако видя, че почти никой друг не е писал нищо за този период от време, тогава качвам и моята информация от улова ми нищо, че не е вече актуална, защото е по-добре да има някакво инфо, та макар и позакъсняло, отколкото да няма абсолютно никаква информация, най-малкото, защото това ще остане като архив за следващите сезони, за да наблюдаваме предишните години кога се е появявала рибата. Така, че моето мнение е, че си постъпил правилно, а не погрешно и съм сигурен, че огромната част от другите потребители на форума мислят като мен в това отношение! :)

Така, че надявам се си променил мнението си по-горе, което започваш с:

Пиши, човек и хич да не ти пука! :!:

Първо ние тука всички сме въдичари и трябва да държим на майтап и подигравки, та това си е част от риболова, нали така!? :D

Второ виждам, че стриктно се следи спазването на форумните правила, а там не забелязах, да пише, че е забранено, човек да се хвали! :roll:

Така, че хвали се, човек, имаш си пълното основание и право за това! :!: :)

А на мнения като например:
dobria1 написа:..... щото все някой ще се заяде за това.....
изобщо не трябва да обръщаш внимание, нито да ги взимаш на сериозно, защото във форумните правила ясно се казва, че: "Гневни, заядливи или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат изтривани, а създателите на такива постове баннвани и изгонвани от форума без предупреждение."

А и аз не видях някой да се е заяждал, може би с изключение на потребителят, който казва, че не трябвало ние въдичарите да се хвалим, което както казах изобщо не е забранено, но ако това да се похвалиш е забранено според този наш съфорумец, то се чудя тогава, какво прави пък той самият като си е изтипосал такъв ник (потребителско име) във форума, ако не самохвалство и то със всеки свой пост!? :roll:

Така, че колега FlipSs не преставай да пишеш във форума, заради този или онзи, а пиши въпреки тях! :!: :)

Не забравяй, че форумът е на всички, т.е. той си е и твой! :)

Тези мои редове се отнасят за всички участници във форума!
Всеки пише толкова, колкото може и тогава, когато може, писането във форума не е задължително и не може да е такова, но знайте, че ако споделите вашето мнение с останалите потребители на форума, то радостта ви от риболова е станала многократно по-голяма, защото на вашият улов ще се радвате не само и единствено вие самите, но и стотици и хиляди други фенове на риболова в този форум! :D
Аз не съм във Варна в момента и нямам физическата възможност да дам някакво актуално инфо, но искрено се радвам на всички, които имат радостта и щастието да могат да ловят тези дни риба в морето от брега или пък с лодка! :D

Наслука на всички! :D
Аватар
FlipSs
новобранец
новобранец

Мнение от FlipSs »

Да пробвах и на чепаре с директен телескоп( от 20.30-21.30) и не хванах абсолютно нищо.
До мен цялата вечер стоеше и един редовен дядо който беше хвърлил ластик, той извади 3 или 4 рибета ( незнам какви). Мойте риби ги хванах половината между 23.10 - 23.30 явно тогава се беше завъртял пасаж.
Причината поради която непуснах инфото по - рано ( например в Събота) е че ме хвана тоя кофти грип, а в тоалетната нямам компютър с интернет :rolleyes:
Направи ми обаче друго впечатление, като ходя на плаж влизам с харпун и в неделя бях на "Фичоза" и досега никога не е било за цял ден да видя само една Илария :roll:
Дано тия жеги се укротят малко че да изстине поне леко водата да става за риболов че май рибата ще се свари без да сме я хванали, а аз варена риба хич необичам :lol:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ей FlipSs,скивай сега.
Относно писането - пиши си и да не ти пука от отговорите.
Аз малко спрях с репортажите,защото не влизам често тази година в морето.
Колко "дъжд" ме е валяло в този форум,аз си знам,но
на клавишните рибари не обръщам внимание - ама ИЧ. :wink:
Гледам и Джамбаза дал заден ход - абе правете си кефа,
и не обръщайте внимание на тези дето "спазват стриктно" закона.

Чееее - знаем се де. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Миленски ти пак ли се появи,нищо лично ама с философи зад клавишите няма смисъл да се спори,обаче едно е да споделиш риболов след като си се прибрал от риба(а още по достоверно е да звъннеш на някой който да може да напише че има риба В МОМЕНТА) щото това е доста познато понятие за доста от нас,и корено различно е да постнеш няколко снимки след 3 дена

п.п.що ли се паля от тез неща,както се казва който ходи за риба ще хваща,който не ще си стърже по клавишите,е аз мога и ходя всеки ден,вие си правете изводите
Изображение
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Колега, FlipSs, мерси за информацията! :D

Стана ми ясно горе-долу какво е положението.
И аз предполагах, както и ти отбелязваш,
FlipSs написа: ..... Дано тия жеги се укротят малко че да изстине поне леко водата да става за риболов че май рибата ще се свари без да сме я хванали .....
че жегите и съответно високите стойности на температурата на морската вода, няма как да не се отразят негативно на риболова, което вече взе да става ежегодна, негативна за нас рибарите, традиция в промяната на атмосферните условия по това време на годината.

А иначе относно това, което си написал:
FlipSs написа: ..... Причината поради която непуснах инфото по - рано ( например в Събота) е че .....
не считам, че си длъжен, ти или който и да било друг потребител на форума да ни даваш обяснения защо пишеш или защо не пишеш в този форум, въпреки всичко аз лично оценявам високо жеста на коректност от твоя страна в случая, но пак ще повторя, човек, аз съм позитивна личност и непоправим оптимист и благодаря от името на всички потребители на форума, на всеки един потребител на форума, който е намерил и отделил време, за да добави и свое мнение към всички други мнения във форума, а не упреквам когото и да било, че не бил писал нищо тук и считам, че такова би трябвало да бъде и по подразбиране мнението ни за форума изобщо, за неговите потребители и за основната му идея и замисъл изобщо.

Пак казвам това тук е една доброволна инициатива (т.е. тя зависи от нашата добра воля и разбира се от нашите възможности откъм време, като едновременно с това не трябва да зависи от евентуалното не дотам добро настроение или отношение на някой си потребител на този форум спрямо нас лично или спрямо когото и да било другиго).

Всеки прави толкова колкото му е възможно или колкото пожелае към настоящия момент от време, та ние тук трябва да се забавляваме, като едновременно с това си помагаме, за да се усъвършенстваме в риболова, нищо тук не е задължително, така, че не се чувствай по никой начин длъжен да даваш обяснения, защо си качил във форума някаква информация малко по-късно или защо не си бил успял да направиш това по-рано.

Така, че аз ти благодаря, за това че си си направил труда дори да ни обясниш защо си се забавил с информацията, не само от мое име, но и от името на тези, които те упрекваха по тази причина (че не си бил дал по-рано информация), защото те няма да го направят и които гледам едва ли биха престанали току така да недоволстват по принцип, пък причините за недоволството си да търсят след това, но това не е от днес или от вчера, аз отдавна не обръщам внимание на такова поведение до момента, в който не започнат да се държат недобронамерено с някой позитивно настроен потребител на форума, защото в този случай не мога да кажа, че действията им спомагат за развитието на дискусиите във форума.
А именно това е основният замисъл на всеки един форум: да се разменят идеи, мнения и информация, да има разговори и дискусии, защото както всеки един нормален човек добре знае: В спора се ражда истината!
Спор обаче означава дискусия или разговор, а ни най-малко, нито пък непременно караница!
Ето защо не мога да се съглася с Митко, който казва, че:
dobria1 написа: ..... с философи зад клавишите няма смисъл да се спори .....
Ама човек, та ние тука всички сме зад клавишите докато пишем всеки един пост в този форум! :!:
А да няма смисъл да се спори е все едно да престанеш да търсиш истината, защото нали тя (истината) се ражда в спора!

Да, наистина, ако на всички им беше ясна истината, то действително нямаше да има нужда хората да говорят, дискутират или спорят, но на мен не ми е известно да съществува такъв съвършен човек на Земята, на когото всичко да му е ясно и всичко да разбира! :!:

И едновременно всичко това е точно обратното, всеки един човек може да знае или да научи и разбира всичко, което някой друг Земен жител знае или разбира и то именно, като разговаря, пита, дискутира, спори и т.н. с другите хора :idea:

И по този начин човек придобива и от знанията на всички други хора по въпроси, които го вълнуват и интересуват и форуми като този способстват именно това, което вярвам е и от всеобщ интерес! :!:

Философия означава любов към мъдростта, а философ е човек обичащ мъдростта!

Така, че за мен, а вярвам и за всеки един нормален човек, каквито са огромната част от потребителите на този форум, би било огромна радост да мога да комуникирам, разговарям, дискутирам, споря и т.н. с човек, който е философ в областта на риболова, т.е. с човек, който обича познанието свързано с риболова, а и съм сигурен, че и това е една от основните причини, поради, която ползваме този форум, така че аз не бих искал да споря, разговарям или дискутирам с хора фобософи по отношение на риболова и е нормално така да мислят повечето или почти всички потребители на един рибарски форум.

Така, че Митко, не мога да се съглася напълно и с това:
dobria1 написа: ..... едно е да споделиш риболов след като си се прибрал от риба(а още по достоверно е да звъннеш на някой който да може да напише че има риба В МОМЕНТА) щото това е доста познато понятие за доста от нас,и корено различно е да постнеш няколко снимки след 3 дена .....
Първо казваш
dobria1 написа: ..... доста от нас .....
Ами да ти кажа не знам кои сте "вие", но се радвам за вас, ако се познавате лично и с това помагате за обогатяване на информацията във форума, но аз пък съм с идеята, че риболовът е едно развлечение и занимание за свободното време на хората, така че лично пък аз не бих искал и не считам за редно да се натрапвам или да досаждам на някой по телефона, за да го откъсвам от негови професионални ангажименти или дейност, за да му кажа, че имало риба в момента.

Ами за мен работата е по-важна от риболова и най-вероятно и за много други хора е така, а ако ангажирам някой да зареже работата, с която се е захванал, за да пише във рибарски форум не мисля, че би било добре за човека, защото той ще губи от производственото или работното си време, т.е. ще губи пари, за да пише във форума, а и да не отдели време, за да пише във форума, то вече акълът му няма да е около работното му място, а ще е някъде около морето. :wink: :D

Така, че с телефонно обаждане си мисля, че по-скоро ще попреча отколкото ще помогна на някой колега риболовец, но както и да е.

А и кое е по-добре, човек да качи пост два или три дни по-късно или никога и изобщо да не постне каквото и да било!?
Аз бих казал, че е в пъти по-добре да има някаква информация, отколкото абсолютно никаква!
И какво предлагаш да ги правим хората, които са написали някой друг ред за свой риболовен излет осъществен преди два или три дни?
Да ги обявим за престъпници, да ги разстреляме на място или да ги убием с камъни, така ли!? :shock:

Честно да си призная, понякога искрено съжалявам хора, които не намират с какво друго да се заядат с другите, но въпреки всичко не се спират и започват да изтъкват безумни аргументи, като това че по-често били ходели да ловят риба! :(
На такива явно първо сигурно трябва да им се извиним, че не всички имаме възможността да ловим риба на морето постоянно! :wink:

Така, че Митко като пишеш:
dobria1 написа: ..... що ли се паля от тез неща,както се казва който ходи за риба ще хваща,който не ще си стърже по клавишите,е аз мога и ходя всеки ден,вие си правете изводите
Първо искам да те помоля да се успокоиш, а после да внимаваш какво точно пишеш, защото е алогично и абсурдно!

А ние нормалните хора започваме да си "правим изводите":

Човек, сърдиш се, че някой си бил ходел да лови риба, а не пишел за улова си, а ти пишеш ли винаги или не пишеш когато ходиш за риба!?

Явно не пишеш винаги, точно както правят и хора, които ти обвиняваш и от които постоянно недоволстваш!
Значи наред с всички, които ти обвиняваш, че не били пишели във форума, явно трябва да обвиниш и себе си по същия начин за същото нещо! Но това съвсем не е всичко! Ти, човече, имаш неблагоразумието открито да заявяваш, че ходиш дори всеки ден за риба! И надявам се вече осъзнаваш, че по твоите критерии, за това кой бил крив и кой прав ти трябва да си един от най-виновните, защото почти ежедневно не правиш това, за което обвиняваш другите колеги риболовци, които поне не ходят всеки ден за риба като тебе и следователно, явно са в пъти по-малко виновни от теб самия! А ако другите колеги са толкова големи грешници, то кажи ни, моля те, тебе какво да те правим!? :wink:

Не считам, че постът ми е offtopic, т.е. не мисля, че написаното от мене не е по темата, защото това е форум, а всяка една тема е част от форума, така че ако се пише за форума, то означава, че се пише и за темата и в този ред на мисли се сещам, че постоянно ме тормози една мисъл.

Та колеги, някой наясно ли е накъде мигрира популацията на карагьоза през лятото и есента, или си е все тук, но не се храни така настървено, както през пролетта, някой има ли целогодишни наблюдения за количеството уловен карагьоз с мрежи, защото, ако то е постоянно, то явно рибата не се храни равномерно през сезона, но ако не се хваща нито с мрежи около брега, нито пък навътре в морето, то явно карагьозът мигрира, но дали на север или на юг, дали навлиза навътре в морето или пък стои в крайморските езера и устията на големите реки, като Дунав, Днепър и т.н. нямам представа, а ми е интересно да науча вашите преки наблюдения за движението на тази риба?

За разлика от други хора, аз и сега, както винаги пожелавам на всички потребители на форума без изключение в това отношение, Наслука във всички риболовни излети!
Забавлявайте се! :D
vanko4at
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vanko4at »

ОЙ-ОЙ-ОЙ...съгласен съм с теб човече...но от къде намери толкова време и търпение да напишеш тази монография ???
Държавата се издържа от платените данъци , а народа от укритите.

http://www.facebook.com/Veterinaren.kabinet.Todorovi
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

vanko4at написа:ОЙ-ОЙ-ОЙ...съгласен съм с теб човече...но от къде намери толкова време и търпение да напишеш тази монография ???
Ооо то това е нищо,щом не е 1-2 страници пак добре.

Миленски някой виждаме живота по друг начин,а именно "една работа пречи ли ти на риболова е време да я смениш"

п.п.Човече ако така и ловеше риба както пишеш в това море нямаше да остане и трицона дори :wink: :wink:
Изображение
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

1000n написа: то кажи ни, моля те, тебе какво да те правим!? :wink: :D
Може да ме банеш,дреме ми на к...ра (нищо че не си модератор) то е ясно че имаш връзки тук,иначе никой нямаше да ти търпи романите

п.п.Я сега пък ти се замисли какво полезно си дал за този форум,освен че пишеш кой миджит на коя кука си хванал,щото другите ти постове са само разтягане на лукуми :wink: :wink: :wink:
Изображение
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

vanko4at написа:ОЙ-ОЙ-ОЙ...съгласен съм с теб човече...но от къде намери толкова време и търпение да напишеш тази монография ???
Нали ти казах, колега, не съм във Варна и не мога да отида да ловя риба на брега на морето, затова пък времето, което мога да отделя за форума се е оказало малко повече и това, което успях да напиша е следствието на този факт (фактът, че не мога да ловя морска риба, но мога да отделя повече време за форума в раздел Морски Риболов) :)

Радвам се обаче, че имам съмишленици в твое лице! :)
-------------
dobria1 написа: Миленски някой виждаме живота по друг начин,а именно "една работа пречи ли ти на риболова е време да я смениш"
Митко да ти, кажа нещо не те разбрах, пишеш "някой виждаме"! В единствено число ли говориш или в множествено!?

Какво искаш да кажеш, че ти си някой, който вижда живота по друг начин, или че някои хора виждат живота по друг начин,

защото аз все пак считам, че такива хора, за които ти говориш, са по-скоро малцинство, от колкото мнозинството от нас и затова и постъпвам съобразно с този факт и никого не тормозя и не бих тормозил, ако е на работното си място, освен ако разбира се някой изрично не ми каже, че за него самия не е проблем да бъде известяван по всяко време, за положението относно слуката при риболова в морето.

Нещо повече, аз мисля, че не малко хора, отиват да ловят риба, заради спокойствието, което намират около морето, така че гледам да не тормозя с излишни приказки дори и колеги, които ловят риба около мен. Ето защо докато ловя риба говоря с колегите около мен, само ако искам да кажа нещо, което считам, че е важно.
dobria1 написа:Човече ако така и ловеше риба както пишеш в това море нямаше да остане и трицона дори :wink: :wink:
Ааа, то трицона трябва да има, защото аз не я взимам, а я пускам обратно във водата! :D
Но казах, преди време защо постъпвам така и пак ще повторя: смятам или по-точно имам сериозни подозрения, че въпросните "трицони", които се хващат на чепаре са все още малки представители на друг вид риба, а не са трицона.

Наблюдавах размерите на тези трицони миналата година и забелязах, че тази година наред с "трицоните" със същата големина, като миналогодишните имаше и значително по-големи рибки, които явно са самите минало годишни риби, но вече с една година по-възрастни.
Така, че предполагам, че въпросните "трицони" са или малки, карагьози или сардини, не знам точно, но изобщо не ми приличат на трицона.
Та трицоната е някъде навътре из морето и затова се храни само с планктон, т.е. с микро организми, защото повечето риби, които ние ловим, се хранят, не само с планктон, но и с всякакви други малки рибки, червейчета, скариди и т.н. все неща, които ги няма навътре в морето, но ги има около брега или на няколко мили от брега.

Но както и да е очаквам идната година да се хващат вече и "трицони", колкото сафрид или поне колкото едра граца и ако станат над 14-15 см и започнем да ги наричаме харип или сардина, тогава, колеги, ако случайно си спомните за тези прочетени тук редове, вгледайте се внимателно и сравнете някоя сардина със някоя "трицона" и като изключим размерите, ще се убедите, че разликите са минимални!
Аз тази година нарочно попитах един колега дали вижда той някаква разлика между "трицоните", които ловим от брега и един от карагьозите или малък харип, който бях хванал. Та след дълго взиране, колегата ни риболовец забеляза нещо, което аз бях пропуснал, а именно че челюстите на карагьоза са малко по-силно развити от тези на "трицоните", затова смятам, че "трицоните" са по-скоро малки сардини, отколкото малки карагьози.
Добре, де! Замислете се малко преди две-три години се появиха сардините и една година по-късно се появяват "трицони", а аз твърдя, че не са трицони, а просто са малките на сардините! Логично, нали!?

----------------------
dobria1 написа: Може да ме банеш,дреме ми на к...ра (нищо че не си модератор) то е ясно че имаш връзки тук,иначе никой нямаше да ти търпи романите
Правилно казваш, че може и да те баннат, а че не ти дреме малко се съмнявам! :wink:
Но да ти кажа, аз и модератор да бях, пак нямаше да те банна, защото не съм такъв лош човек да му се не види! :lol:

Все пак едно е сам да казваш и да твърдиш, че си добър (човек), а съвсем друго е другите хора да твърдят подобно нещо за теб! :roll: :idea:

Т.е. колкото и странно да ни се вижда на пръв поглед, наистина важно е да бъдем НАИСТИНА ДОБРИ хора, а не само да сме добри на думи, а на практика да не сме (добри)! :!:

Та какви хора за приятели бихме си избрали - такива, които казват, че са ни добри приятели или такива, които НАИСТИНА се държат добре с нас!?
За какви политици бихме гласували - за такива. които само говорят, че ще направят нещо добро без да правят нищо подобно или за такива политици, които се стараят и НАИСТИНА действително правят нещо полезно за обществото, държавата си и нейното население!

От какъв магазин бихме си купили нещо - от такъв, където само ни казват, че предлагат най-добрата и качествена стока на пазара, без тази стока да е такава наистина или от такъв магазин, където сме се убедили, че стоките НАИСТИНА или действително са качествени!?

Самохвалството и маниите за величие, не правят хората НАИСТИНА велики! :!:

А между другото някога кралете в средновековието са говорели за себе си не в първо лице единствено число, а в първо лице множествено число, т.е. не са казвали "Аз", а са употребявали само "Ние", въпреки, че не винаги са били прекалено начетени! :wink:

Та, Митко в интерес на ИСТИНАТА нямам никакви връзки тук!
Чисто и просто хората модератори или администратори на този форум, явно са нормални, разумни и уравновесени хора и преценяват, че моите мнения не са негативни, а в тях по-скоро има нещо позитивно и затова ги оставят неизтрити, но и на мен са ми трили постове, ако са счели, че написаното от мене по-скоро би повлияло по не най-добрия начин на дискусията във форума и трябва да си кажа, че не е имало случаи, когато те да не са имали от някаква гледна точка основание да постъпят така! :!:
Аз просто се бях пошегувал преди време в някакъв мой пост, че съм връзкар тук, шега която ти явно не си разбрал. А е шега, защото всъщност няма нищо общо с истината. Но забелязвам, че добре си запомнил тази моя шега, което не ме учудва особено много :lol:,
защото поведението ти е специфично и за мое, а и за на практика всеобщо съжаление, не мога да твърдя, че това твое поведение е винаги за пример, който трябва всички ние тук да следваме, но знам, че огромната част от ползващите форума отдавна са се убедили сами кой какъв човек е в действителност!

Митко, казваш, че някой си във форума можел да недоволства, в случай, че някой друг качи само снимки на уловената от него риба, без да казва, кога и къде е уловил рибата на снимката, защото така щяло да излезе, че само се бил хвалел с публикуваната във форума снимка на своя улов!

Тогава, какво да кажем ние за този твой пост:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?p=572436#p572436

dobria1 написа:п.п.Я сега пък ти се замисли какво полезно си дал за този форум,освен че пишеш кой миджит на коя кука си хванал,щото другите ти постове са само разтягане на лукуми :wink: :wink: :wink:
Тук ще ми е нужно повече време да ти обяснявам, защо не съм съгласен с теб,
ИСТИНАТА е че за мен е по-важно и интересно да изследвам и експериментирам на какво се хваща повече рибата, отколкото да хващам на всяка цена винаги и непременно максималното възможно количество риба, въпреки, че и количеството уловена риба е нещо важно, то за мен все пак то си остава на заден план в сравнение с тестовете и експериментите! Нали знаеш всеки си има някакви предпочитания в риболова. :D
Никога не съм бил с идеята, че знам и разбирам всичко, не мога да твърдя обаче със сигурност същото и за тебе!
Аз когато знам нещо и видя, че някой пита нещо свързано с това, което аз знам, то се опитвам да му помогна с моите знания, когато пък не знам, а ме интересува нещо - питам и ако някой колега знае нещо по въпроса ми помага, за което винаги съм благодарял дори предварително. Но щом искаш конкретен пример ето един линк:

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?p=447656#p447656

И колеги пак ще попитам, някой има ли впечатления или наблюдения как се държи карагьозът през цялата календарна година, все пак другото му име е дунавска скумрия, а го има най-много само на пролет, не ми е известно да зимува в Бяло Море или Средиземно море, както сафрида, например, защото ако е целогодишно в Черно море (или най-много да навлезе за кратко в Дунав или пък в другите големи реки, вливащи се в Черно море, за да си хвърли хайвера), то или тази риба не се задържа около брега на морето или променя хранителните си навици?

Пожелавам наслука на всички! :D
Аватар
inki_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от inki_bg »

Колеги 1000n и dobria ще ви помоля да не се заяждате един с друг,а ако все пак държите да го правите има си лични съобщения.Темата е Карагьоз 2012г а не спорове 2012г :smt014 :smt014 :smt014
Изображение
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

inki_bg написа:Колеги 1000n и dobria ще ви помоля да не се заяждате един с друг,а ако все пак държите да го правите има си лични съобщения.Темата е Карагьоз 2012г а не спорове 2012г :smt014 :smt014 :smt014
Напълно си прав,то да се спори с философ не е уместно,човек открива нови видове риби,аз съм тръгнал да споря с такъв човек ,предавам се,макар че не ми се иска.

:roll: :roll: :roll:
Изображение
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

inki_bg написа:Колеги 1000n и dobria ще ви помоля да не се заяждате един с друг,а ако все пак държите да го правите има си лични съобщения.Темата е Карагьоз 2012г а не спорове 2012г :smt014 :smt014 :smt014
Не че съм упоменат у споровете.
Ама 1000n - спрорехме по въпроса с цацата и сардината.
Защо не приемаш факта,че са две съвсем отделни видове риби?
Как може да приравняваш трицоната с карагьоза или сардината?
Защо въобще пишеш такива твои измислици - нямам си на идея де.
И трите вида са си съвсем различни риби - и нямат общо начало.
не знам от де ти идват тези мисли,ама не си никак прав.
Прочел съм ти всички писаници със запетайките барабар,
но много грешиш в някои отношения.
В друга тема бях ти показал доста снимки по този казус - май не си ги погледнал?
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”