Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

"Power Pro" менте.....бесен съм :(
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- научил се да хвърля
"Power Pro" менте.....бесен съм :(
Добър вечер колеги,
Преди около 1 месец-месец и малко имах работа в "Скай Сити Мол",там минах през риболовният магазин.Разглеждах изкуствени примамки,ала бала и изведнъж погледа ми се закова върху надписа "промоция",една от промоционалните стоки беше плетено влакно "power pro" на цена от 30 лв.,питам аз вежливият продавач защо толкова евтимо,а той ми каза:
постоянно правим някакви промоции сега това се е паднало,не е менте",
Викам си аз "Скай Сити Мол",известен магазин,нема защо да ме лъжат.
Купувам аз плетеняка вечерта го слагам на металната ми шпула,другата е с монофил и на другата сутрин отидох на дефилето на река Искър,за този един месец месец и нещо имам около 20 излета с това влакно и съм крайно недоволен:
1 влакното от маслено зелено стана светло зелено още на вторият излет
2 след 5ят излет стана разпердушинено и му стърчеше като мъх
3 При удар на по едър екземпляр влакното се късаше все едно съм с монофил 0.16(нали уж за това си взимаме плетеняк,за да е по здрав)
4при закачка направо си знаех че съм "чао" с примамката..
5 правеше много лесно бради и си артиса около 20 метра от него заради уплитане на брада(вирбелите(титан) са ми същите като на моновилката ми а с нея не съм имал и един път брада)
Влакното се съхранява в мазе там имам хидро метър и показва блажност 50%,демек не е прегоряло в багажника на колата на 40градуса,.......та мисълта ми е прее....ха ли ме в тоа магазин с менте или ДА
Преди около 1 месец-месец и малко имах работа в "Скай Сити Мол",там минах през риболовният магазин.Разглеждах изкуствени примамки,ала бала и изведнъж погледа ми се закова върху надписа "промоция",една от промоционалните стоки беше плетено влакно "power pro" на цена от 30 лв.,питам аз вежливият продавач защо толкова евтимо,а той ми каза:
постоянно правим някакви промоции сега това се е паднало,не е менте",
Викам си аз "Скай Сити Мол",известен магазин,нема защо да ме лъжат.
Купувам аз плетеняка вечерта го слагам на металната ми шпула,другата е с монофил и на другата сутрин отидох на дефилето на река Искър,за този един месец месец и нещо имам около 20 излета с това влакно и съм крайно недоволен:
1 влакното от маслено зелено стана светло зелено още на вторият излет
2 след 5ят излет стана разпердушинено и му стърчеше като мъх
3 При удар на по едър екземпляр влакното се късаше все едно съм с монофил 0.16(нали уж за това си взимаме плетеняк,за да е по здрав)
4при закачка направо си знаех че съм "чао" с примамката..
5 правеше много лесно бради и си артиса около 20 метра от него заради уплитане на брада(вирбелите(титан) са ми същите като на моновилката ми а с нея не съм имал и един път брада)
Влакното се съхранява в мазе там имам хидро метър и показва блажност 50%,демек не е прегоряло в багажника на колата на 40градуса,.......та мисълта ми е прее....ха ли ме в тоа магазин с менте или ДА

Боклука кефи ли те?Щото мене НЕ.....
- pachosz
- сериозен играч
Re: "Power Pro" менте.....бесен съм :(
Толкова блажно в мазето щом е, колега, само ще да е бомбирал некой буркан с мръФФкиdimi6o написа:имам хидро метър и показва блажност 50%,

Туй шега разбира се, а влакното при всички тия му качества, които спомена, явно ще си е ментак. Ама то кое ли у нас не е менте, не знам

- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Със какви водачи ти е пръчката и макарата ти за плетеняк ли е...

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Ментака и то е арно,от всички плетеняци дето съм ползвал,нема такива ,които да са за боклука,а са все ефтини...pachosz написа:Толкова блажно в мазето щом е, колега, само ще да е бомбирал некой буркан с мръФФкиdimi6o написа:имам хидро метър и показва блажност 50%,
Туй шега разбира се, а влакното при всички тия му качества, които спомена, явно ще си е ментак. Ама то кое ли у нас не е менте, не знам
...ментаци
Наистина причината може да е в въдицата и макарата или е прекалено тънко...
Аз там съм пораснал...
- antivik
- кандидат преподавател

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Power pro е най-ментосвания плетеняк, но дори и ментетата не би трябвало да са чак толкова зле. Оригиналното също избледнява, провери водачи, макара- има нещо гнило...
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
1. Ще се научите,че няма евтино и хубаво
(има няколко форумни клошари според които не е така,но аз не се наемам да споря с тях
)
2. Не вярвайте на БГ магазинерите
3. Зависи много каква ти е макарата и как реди.
4. Възможно ли е да гние по-бързо ? Особено с тази висока влажност в мазата ? ПП пие доволно количество вода. Оставяш ли го след риболов да изсъхне ?
5. Дори на оригинала му пада боята за няколко риболова.
6. Свиркай си и не си образувай нерви

2. Не вярвайте на БГ магазинерите

3. Зависи много каква ти е макарата и как реди.
4. Възможно ли е да гние по-бързо ? Особено с тази висока влажност в мазата ? ПП пие доволно количество вода. Оставяш ли го след риболов да изсъхне ?
5. Дори на оригинала му пада боята за няколко риболова.
6. Свиркай си и не си образувай нерви

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Истината е в точки 1 и 2 !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- antivik
- кандидат преподавател
sandista написа:1. Ще се научите,че няма евтино и хубаво(има няколко форумни клошари според които не е така,но аз не се наемам да споря с тях
![]()
)
........................................................................................................

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- stancom
- ще става разбирач
Има вероятност и да не е менте. Възможно е да е било старо влакното. Възможно е да е и тънко и да е пресукано от въртележки, но и тогава обикновено си държи.dimi6o написа:.......та мисълта ми е прее....ха ли ме в тоа магазин с менте или ДА
Аз явно съм от тяхsandista написа: (има няколко форумни клошари според които не е така,но аз не се наемам да споря с тях![]()
)
2. Не вярвайте на БГ магазинерите![]()

- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Абе оРгиналното ПП в САЩ е доста евтино, да не кажа по-евтино то цената която е платил колегата.
Станко, ще ти покажа как измъквам дънери по 1-2 метра с 15 либри влакно на 2 години
Сега с Ицо взехме от новото ПП, 8-нишковото,но не съм ходил на тежък риболов последните месеци да го тествам.
Станко, ще ти покажа как измъквам дънери по 1-2 метра с 15 либри влакно на 2 години

Сега с Ицо взехме от новото ПП, 8-нишковото,но не съм ходил на тежък риболов последните месеци да го тествам.
-
- научил се да хвърля
макарата е shimano nexeivia 2000 въдицата,едната е pezon & miche invitation а другата е salmo master jig,.....влакното не го суша след излета,ползвам наравно блесни и воблери......сега ми препоръчаха PENN мисля като се позалябя да си взема такова,за да нямам проблем с торпедца от по кило кило и канче....
Боклука кефи ли те?Щото мене НЕ.....
С тоя "Нексейв" бързо ще приключиш и "Пенн"-а, който също е дърво, казано за протокола. Иначе са будещи недоумение подобни презапасявания заради риби по "кило кило и канче". Те си се ловят с монофил 0.16 без какъвто и да е проблем. Но с използването на въжета за простиране ще ти се разредят и кълванетата, което ще те избави от прекалени притеснения. 
п.с.
1. Относно избледняването на влакната, трябва да те успокоя, че дори и най-качествените брейдове губят интензивен цвят само за един-два риболова. Това се дължи на факта, че високомолекулните съединения, от които са изготвени, са изключително устойчиви на химически въздействия и практически се багрят само механично - т.е. колкото "хване"-толкова. Боята просто се измива впоследствие, защото не е в химическа връзка с основния материал. Не случайно в листовката на "ПауърПро" пише, че влакното се обезцвятява, но може да бъде оцветено от риболовеца в какъвто си иска цвят с помощта на "вълшебния перманентен маркер";
2. При интензивно използване плетеняците се пръскат и започват да пускат филаменти, което и ти си забелязал. По тази причина е добре да се отстраняват първите 2-3 метра през няколко риболова, особено при употреба на въртящи блесни в бърза вода, или при джиг, когато линията минава бързо до дъното. Наложително е, ако не се ползват лидери;
3. Примитивизъм е да мислим, че примерно при риболов на кефал ползваме брейд, "защото е по-здрав". Мислещите риболовци го ползват заради по-високата чувствителност. Един подходящ, хубав брейд за кефал има издържливост 4, 6 до 8 либри. Това дава ли му някакво особено предимство пред качествен монофил, що се отнася до здравината? Според мен - не;
4. Всеки трябва да се примири със загубите, ако иска да е спинингист. Дори и най-скъпите примамки, уви, са консуматив. Тук не става дума за това да сме гъзари - много колеги със скромни доходи не правят компромиси с оборудването си;
5. Ще брадясва, много ясно - това не е макара за брейд, нито пък какъвто и да е вирбел ще помогне, особено щом ловиш в река. За пръчките не се ангажирам с коментар, но имам резерви;
п.п.с. Ментетата на "ПауърПро" се ползват с изключително добро име сред риболовците. Здрави са, трайни, държащи добре на възли и всякакви издевателства. Аз лично си бях купил една ролка 8 лб(реално беше поне 0.20, но това е друг въпрос) за 12 лв от "Илиенци" за издевателства и направо се чудих какво да сторя с него, обаче така и не можах да го скапя напълно. Бях го навил на една непретенциозна макара "Дайва Кеприкорн - А", размер 1500. Не помня да съм "брадясвал" непоправимо.
п.п.п.с. Можем да коментираме и използването на флуорокарбон за основна линия, но в случая по-скоро е неуместно.

п.с.
1. Относно избледняването на влакната, трябва да те успокоя, че дори и най-качествените брейдове губят интензивен цвят само за един-два риболова. Това се дължи на факта, че високомолекулните съединения, от които са изготвени, са изключително устойчиви на химически въздействия и практически се багрят само механично - т.е. колкото "хване"-толкова. Боята просто се измива впоследствие, защото не е в химическа връзка с основния материал. Не случайно в листовката на "ПауърПро" пише, че влакното се обезцвятява, но може да бъде оцветено от риболовеца в какъвто си иска цвят с помощта на "вълшебния перманентен маркер";
2. При интензивно използване плетеняците се пръскат и започват да пускат филаменти, което и ти си забелязал. По тази причина е добре да се отстраняват първите 2-3 метра през няколко риболова, особено при употреба на въртящи блесни в бърза вода, или при джиг, когато линията минава бързо до дъното. Наложително е, ако не се ползват лидери;
3. Примитивизъм е да мислим, че примерно при риболов на кефал ползваме брейд, "защото е по-здрав". Мислещите риболовци го ползват заради по-високата чувствителност. Един подходящ, хубав брейд за кефал има издържливост 4, 6 до 8 либри. Това дава ли му някакво особено предимство пред качествен монофил, що се отнася до здравината? Според мен - не;
4. Всеки трябва да се примири със загубите, ако иска да е спинингист. Дори и най-скъпите примамки, уви, са консуматив. Тук не става дума за това да сме гъзари - много колеги със скромни доходи не правят компромиси с оборудването си;
5. Ще брадясва, много ясно - това не е макара за брейд, нито пък какъвто и да е вирбел ще помогне, особено щом ловиш в река. За пръчките не се ангажирам с коментар, но имам резерви;
п.п.с. Ментетата на "ПауърПро" се ползват с изключително добро име сред риболовците. Здрави са, трайни, държащи добре на възли и всякакви издевателства. Аз лично си бях купил една ролка 8 лб(реално беше поне 0.20, но това е друг въпрос) за 12 лв от "Илиенци" за издевателства и направо се чудих какво да сторя с него, обаче така и не можах да го скапя напълно. Бях го навил на една непретенциозна макара "Дайва Кеприкорн - А", размер 1500. Не помня да съм "брадясвал" непоправимо.
п.п.п.с. Можем да коментираме и използването на флуорокарбон за основна линия, но в случая по-скоро е неуместно.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- pachosz
- сериозен играч
Че колко дебело трябва да е 8-либровото? По-тънко от 0.20 ли?Мунчо написа: ....бях купил една ролка 8 лб(реално беше поне 0.20, но това е друг въпрос...