Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг край Ямбол
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг край Ямбол
dafuqdon_misho написа:И при мен само дребни ,но в изобилие.Доста кефалчета и сомчета,а най интересното ми е ,че и бяла риба взима в бързеите,дребни ,ей такива екземпляри до килограм:

Сериозно, бяла още не съм закачал на ряката. За циментното корито зад била знам че има(скоро като го изпуснат няма да има съсъщност), но надолу(Ханово - Устрем) още не съм закачал.
Поклон - http://www.youtube.com/watch?v=T1lBoEeUiGk !
Последните два сезона доста често ми се случва да удари бяла на реката,но често на определени места на които ходя,явно има участъци където се чувства комфортно не я закачат бракониери и увеличава популацията си,което е мноооого радващо!
Spinning Forever
- morriddin
- научил се да хвърля
Онзи ден си купих Salmo hornet - 4гр. син. Резултата: 4 мерни кефала и един костур около 400 гр. Много уловиста примамка!!! За съжаление, като реших да го пробвам вечерта, остана някъде в реката...
Днес сутринта направих нова покупка - пак Salmo hornet, същия грамаж, но "костурче". Реализирах две сомета от порядъка 2 - 3 кг. и една маломерна щука! Върнах се в магазина да споделя и кого мислите виждам - "Jacko" himself.... Понеже се знаем отдавна му викам: Джако, оправи си воблерите - виж какво прави Salmo - то?!? А той тъкмо носи прясна серия примамки... "Посъветва ме" малко, Та взех и един от неговите - утре сутрин ще се кисне в реката, пък да видим...
Този път ще взема и "фотото" - да стане нещо като репортаж!
пп. Забравих да кажа, че си взех едното сомче - все пак беше мерно, а другото и щуклето бяха целунати по кратунките, и отидоха да растат! Мястото няма да споделя, че извадих с воблерчето и два парашута, но смятам, че който се е врял в трънаците и копривата ще разбере долу-горе къде е... Хайде, със здраве - дано не ми мине котка път, да отида и утре, пък, че ще се похваля - то е ясно!

Този път ще взема и "фотото" - да стане нещо като репортаж!

пп. Забравих да кажа, че си взех едното сомче - все пак беше мерно, а другото и щуклето бяха целунати по кратунките, и отидоха да растат! Мястото няма да споделя, че извадих с воблерчето и два парашута, но смятам, че който се е врял в трънаците и копривата ще разбере долу-горе къде е... Хайде, със здраве - дано не ми мине котка път, да отида и утре, пък, че ще се похваля - то е ясно!

ВЪДИЦАТА Е ГЪВКАВА ВРЪЗКА МЕЖДУ ДВА ШАРАНА !
Здравейте,колеги!
От три години не съм ходил сериозно на спининг
,но ми подариха въдица и мисля да и отделя време,че ми омръзнаха тия шарани
.Та мисълта ми е,къде по Тунджа да отида да помятам 
От три години не съм ходил сериозно на спининг

В тоз гьол,риба няма!
- morriddin
- научил се да хвърля
Сирак, към Ямбол не съм ходил, но при Коневец, Трънково и Елхово реката си дава. Успех!
Благодаря!morriddin написа:Сирак, към Ямбол не съм ходил, но при Коневец, Трънково и Елхово реката си дава. Успех!

В тоз гьол,риба няма!
- vlado_kamburov
- новобранец
да попитам как е реката от дьжда,че утре смятам да ходя някьде след устрем да тьрся мустакатия
Днес сефтосах спининга на Завой...4 кефала и 1 щучка
.Но снимка само на първия кефал,фотото му падна батерията 

След снимката си замина при братята.

Като за първи път от 3 години,бива.
Другият път със заредено фото

След снимката си замина при братята.

Като за първи път от 3 години,бива.

Другият път със заредено фото

В тоз гьол,риба няма!
- morriddin
- научил се да хвърля
Дъжд в Елхово не валя и реката си е ОК, но като гледам колко е валяло "нагоре", не знам как ще е утре...vlado_kamburov написа:да попитам как е реката от дьжда,че утре смятам да ходя някьде след устрем да тьрся мустакатия
Иначе, днес хищника се беше покрил: Час и половина мятах примамките - едно кефалче около половинката, и една щучка същия размер. Мерната риба я нямаше никаква, въпреки че, току пред мен се преметна съвсем стойностен сом... Ще я търся утре - дано огладнее повече!

- arilus
- ще става разбирач
Денят беше общо взето гаден и реших след работа да си проветря главата по Реката. Няколко празни почуквания, ама нанай. Стигнах до по-дебел бързей и на 10-12 замятане - ПРАС! Залепи се в дъното и бая ми свири на аванса. Белна се дълъг корем и една голяма уста и реших , че е сомче, да ама не - като навири гръбната перка като косатка Го познах! Фатки, мятане, тръскане на главата и най накрая легна на брега. 70 см. по моя преценка към 3 кг. Бурна радост, дълга фотосесия и решениено - ще живее. Да ама фотосесията май се беше проточила доста и като Го пуснах във водата си легна с корема нагоре. Бре - викам си отиде си гадинчето - хубаво, че течението го натика под едни клечки и ща - не ща нагазих и си го прибрах, дишане уста в уста, врътнат с гърба на горе в течението и след десетина минути се осафери, размърда се, тегли ми една и отпраши.

и бияча

Сега си сипвам поредната биричка и усмивката още е на финзиономията ми.
Късмет на всички!

и бияча

Сега си сипвам поредната биричка и усмивката още е на финзиономията ми.
Късмет на всички!
- каридата
- учете се от него
бРаво пич,по принцип расперите са доста кекави на сушата.Добра риба.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

@arilus, хубави риби си хванвал, браво.
Воблера, illex chubby minnow ли е?
Воблера, illex chubby minnow ли е?
Поклон - http://www.youtube.com/watch?v=T1lBoEeUiGk !
- arilus
- ще става разбирач
baby cnk s40 на R2S
Браво на майстора arilus освен ,че хубаво разказва може и риба да лови ,че и спешна помощ дава
ХВАЛА на такива люде
ХВАЛА на такива люде