Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Празнично откриване на есенния сезон
- riboxva6tacha
- ще става разбирач
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Благодаря!sestrata написа:Колега, основата е винаги 1:1 (по обем) едро смляно царевично брашно и вода.GODzillata написа:Браво! Много се кефя, когато някой тази година успее да хване нещо на Дунава.
sestrata, а рецептата ти за малай?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- IVKOPIVKO
- разбира нещата
Според мене...
Рецепти за качамак има много въпроса и да добие нужната твърдост и характерния аромат а също да има и риба на въпросното място аз също много пъти съм ловил на качамак с не лош успех.
Благодаря, колега за жестаIvan Hadgiev написа:браво колега, дали е късмет или майсторлък няма значение, трофея си е твой и заслужаваш похвала с грамота + каса бира изпита с приятели

Като продължение - втори излет, току-що се прибирам от Дунава след два дни на Км 514. Пристигнах към 14 ч вчера и до мръкване наскубах на дъно едри платики по 400-500 гр. По залез обърнах стръвта на пилешки дроб и имах две-три събаряния на сопите обаче... гелета. През нощта нивото започна бързо да качва и изкарах въдиците, защото тръгнаха едни чукани като гарсониери. Осъмнах с около метър нагоре нивото, мирната риба се изпокри и през целия ден шляпаха сулки. Обърнах стръвта на попче и след няколко здрави удара (без да мога да изкарам на брега, защото веднага забиват в чуканите) успях да измъкна тая сладурана. 60 см - 2 кг
Не е трофей, но като за първи хищник за есенния сезон става. На третия излет се надявам да е Сома
На хаирлия да е!

Последно промяна от sestrata на Нед Сеп 30, 2007 8:49 pm, променено общо 1 път.
- angels1975
- новобранец
- Обратна връзка:
SESTRATA къде се намира тази буна? Далеч ли е от Русе ? И евентуално бих ли могъл да стигна до там с велосипед?То аз искам да питам и за корабната буна как се стига до там.С автобус или тролей? Ако може обесни ми.
Вървял приятел през реката,видял приятеля в реката рак,посегнал приятеля с ръка да хване рака............
Буната на корабната се намира на 50 м под устието на р. Русенски Лом. На тази кота обаче - Русе 330 - буната е под водата. Ако питаш за Км514 - там никога не е имало никаква буна. А колко е далече от Русе лесно ще сметнеш - примерно речна гара е на Км496udo написа:SESTRATA къде се намира тази буна? Далеч ли е от Русе ? И евентуално бих ли могъл да стигна до там с велосипед?То аз искам да питам и за корабната буна как се стига до там.С автобус или тролей? Ако може обесни ми.

sestrata написа:Като продължение - втори излет, току-що се прибирам от Дунава след два дни на Км 514. Пристигнах към 14 ч вчера и до мръкване наскубах на дъно едри платики по 400-500 гр. По залез обърнах стръвта на пилешки дроб и имах две-три събаряния на сопите обаче... гелета. През нощта нивото започна бързо да качва и изкарах въдиците, защото тръгнаха едни чукани като гарсониери. Осъмнах с около метър нагоре нивото, мирната риба се изпокри и през целия ден шляпаха сулки. Обърнах стръвта на попче и след няколко здрави удара (без да мога да изкарам на брега, защото веднага забиват в чуканите) успях да измъкна тая сладурана. 60 см - 2 кг http://www.album.bg/sestrata/images/410748/ Не е трофей, но като за първи хищник за есенния сезон става. На третия излет се надявам да е СомаНа хаирлия да е!

Аааааа това вече се не трае, писна ми!
Някой да продава апартамент в Русе?