Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Ямаха 5к.с. въздушно охлаждане
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Ямаха 5к.с. въздушно охлаждане
Здаравейте колеги,
Някой да има мануал или др. инфо за този двигател?
Някой да има мануал или др. инфо за този двигател?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- pachosz
- сериозен играч
Re: Ямаха 5к.с. въздушно охлаждане
Колега, ти сигурен ли си, че това моторче е с въздушно охлаждане?
- kalin_80
- вече хвърля и на тежко
В youtube би трябвало да има това, онова за моторчето.
Ами няма изход от горе от където да изтича вода и се виждат някакви ребра (най вероятно на главата). От горната страна най -вероятно има перка която да обдухва главата, но не се вижда, трябва да се свали механизма за дърпането (запалването). Инфото което имам до сега е че е с въздушно , но има и някаква тръбичка долу на ботуша срещу перката до изхода за изгорели газове. Може да е някакво комбинирано. Затова питам ако някой е имал такъв мотор ще е по-запознат. Аз така или иначе ще го разглобя някой ден и ще го изследвам цялостно ама поне през есенния сезон да спазвам някои основни предпазни мерки ако има такива.pachosz написа:Колега, ти сигурен ли си, че това моторче е с въздушно охлаждане?
- Don4o_62
- учете се от него
А случайно да го продаваш....и цена 

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- krokibg
- учете се от него
Колега,двигателя ти е с водно охлаждане,иди при майстор да ти покаже кое-как,виждам че си нямаш на представа за какво става думаivomagna написа:Ами няма изход от горе от където да изтича вода и се виждат някакви ребра (най вероятно на главата). От горната страна най -вероятно има перка която да обдухва главата, но не се вижда, трябва да се свали механизма за дърпането (запалването). Инфото което имам до сега е че е с въздушно , но има и някаква тръбичка долу на ботуша срещу перката до изхода за изгорели газове. Може да е някакво комбинирано. Затова питам ако някой е имал такъв мотор ще е по-запознат. Аз така или иначе ще го разглобя някой ден и ще го изследвам цялостно ама поне през есенния сезон да спазвам някои основни предпазни мерки ако има такива.pachosz написа:Колега, ти сигурен ли си, че това моторче е с въздушно охлаждане?

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- krokibg
- учете се от него
Колега,само факта че пали мотора в съд със вода,трябва да ти светне лампичката че не е въздухарка
Ако беше с въздушно охлаждане,няма проблем да го пали директно закачен на статива,без вода отдолу
Има мотори,които водата която охлажда си излиза долу през перката заедно с газовете

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
А не е ли по лесно да се отвори капака и да се види ?
Цилидъра ще си го каже няма защо да се умува .
Цилидъра ще си го каже няма защо да се умува .
Аз имам такъв но снимката е от обява в мобиле, там се продава такъв.Don4o_62 написа:А случайно да го продаваш....и цена
Мотора със сигурност е с въздушно охлаждане. Отделно има и тръбичка разположена срещу перката която може би е за някакво водно допълнително охлаждане но по начина по който е разположена мисля, че работи само когато мотора е на ход напред. Следва извода ,че дори и да се пали за кратко време без вода няма да има лоши последствия. Това е по външен оглед. Ако има някой да даде конкретна информация ще съм благодарен. Иначе предположения като горното и свободни разсъждения всеки може да прави.krokibg написа:Колега,само факта че пали мотора в съд със вода,трябва да ти светне лампичката че не е въздухарка![]()
![]()
Ако беше с въздушно охлаждане,няма проблем да го пали директно закачен на статива,без вода отдолу
![]()
![]()
Има мотори,които водата която охлажда си излиза долу през перката заедно с газовете
![]()
![]()
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ако мотора е Ямаха 5BS е въздухарка.ivomagna написа:Мотора със сигурност е с въздушно охлаждане. Отделно има и тръбичка разположена срещу перката която може би е за някакво водно допълнително охлаждане но по начина по който е разположена мисля, че работи само когато мотора е на ход напред. Следва извода ,че дори и да се пали за кратко време без вода няма да има лоши последствия. Това е по външен оглед. Ако има някой да даде конкретна информация ще съм благодарен. Иначе предположения като горното и свободни разсъждения всеки може да прави.krokibg написа:Колега,само факта че пали мотора в съд със вода,трябва да ти светне лампичката че не е въздухарка![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;