Ямаха 5к.с. въздушно охлаждане

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
ivomagna
новобранец
новобранец

Ямаха 5к.с. въздушно охлаждане

Мнение от ivomagna »

Здаравейте колеги,
Някой да има мануал или др. инфо за този двигател?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Re: Ямаха 5к.с. въздушно охлаждане

Мнение от pachosz »

Колега, ти сигурен ли си, че това моторче е с въздушно охлаждане?
Аватар
kalin_80
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalin_80 »

В youtube би трябвало да има това, онова за моторчето.
ivomagna
новобранец
новобранец

Мнение от ivomagna »

pachosz написа:Колега, ти сигурен ли си, че това моторче е с въздушно охлаждане?
Ами няма изход от горе от където да изтича вода и се виждат някакви ребра (най вероятно на главата). От горната страна най -вероятно има перка която да обдухва главата, но не се вижда, трябва да се свали механизма за дърпането (запалването). Инфото което имам до сега е че е с въздушно , но има и някаква тръбичка долу на ботуша срещу перката до изхода за изгорели газове. Може да е някакво комбинирано. Затова питам ако някой е имал такъв мотор ще е по-запознат. Аз така или иначе ще го разглобя някой ден и ще го изследвам цялостно ама поне през есенния сезон да спазвам някои основни предпазни мерки ако има такива.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

А случайно да го продаваш....и цена :?:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

ivomagna написа:
pachosz написа:Колега, ти сигурен ли си, че това моторче е с въздушно охлаждане?
Ами няма изход от горе от където да изтича вода и се виждат някакви ребра (най вероятно на главата). От горната страна най -вероятно има перка която да обдухва главата, но не се вижда, трябва да се свали механизма за дърпането (запалването). Инфото което имам до сега е че е с въздушно , но има и някаква тръбичка долу на ботуша срещу перката до изхода за изгорели газове. Може да е някакво комбинирано. Затова питам ако някой е имал такъв мотор ще е по-запознат. Аз така или иначе ще го разглобя някой ден и ще го изследвам цялостно ама поне през есенния сезон да спазвам някои основни предпазни мерки ако има такива.
Колега,двигателя ти е с водно охлаждане,иди при майстор да ти покаже кое-как,виждам че си нямаш на представа за какво става дума :lol: :lol: :lol: Не пали мотора на сухо,ще му ебеш мамата,ако вече не си го направил :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :idea: :idea: :idea: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
kalin_80
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalin_80 »

Тази yamaha не е ли въздухарка?

http://www.youtube.com/watch?v=DJ3sNlvG ... ure=relmfu
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Колега,само факта че пали мотора в съд със вода,трябва да ти светне лампичката че не е въздухарка :idea: :idea: :idea: Ако беше с въздушно охлаждане,няма проблем да го пали директно закачен на статива,без вода отдолу :idea: :idea: :idea: Има мотори,които водата която охлажда си излиза долу през перката заедно с газовете :wink: :wink: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
zerin1
новобранец
новобранец

Мнение от zerin1 »

А не е ли по лесно да се отвори капака и да се види ?
Цилидъра ще си го каже няма защо да се умува .
ivomagna
новобранец
новобранец

Мнение от ivomagna »

Don4o_62 написа:А случайно да го продаваш....и цена :?:
Аз имам такъв но снимката е от обява в мобиле, там се продава такъв.
ivomagna
новобранец
новобранец

Мнение от ivomagna »

krokibg написа:Колега,само факта че пали мотора в съд със вода,трябва да ти светне лампичката че не е въздухарка :idea: :idea: :idea: Ако беше с въздушно охлаждане,няма проблем да го пали директно закачен на статива,без вода отдолу :idea: :idea: :idea: Има мотори,които водата която охлажда си излиза долу през перката заедно с газовете :wink: :wink: :wink:
Мотора със сигурност е с въздушно охлаждане. Отделно има и тръбичка разположена срещу перката която може би е за някакво водно допълнително охлаждане но по начина по който е разположена мисля, че работи само когато мотора е на ход напред. Следва извода ,че дори и да се пали за кратко време без вода няма да има лоши последствия. Това е по външен оглед. Ако има някой да даде конкретна информация ще съм благодарен. Иначе предположения като горното и свободни разсъждения всеки може да прави.
complast
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от complast »

ivomagna написа:
krokibg написа:Колега,само факта че пали мотора в съд със вода,трябва да ти светне лампичката че не е въздухарка :idea: :idea: :idea: Ако беше с въздушно охлаждане,няма проблем да го пали директно закачен на статива,без вода отдолу :idea: :idea: :idea: Има мотори,които водата която охлажда си излиза долу през перката заедно с газовете :wink: :wink: :wink:
Мотора със сигурност е с въздушно охлаждане. Отделно има и тръбичка разположена срещу перката която може би е за някакво водно допълнително охлаждане но по начина по който е разположена мисля, че работи само когато мотора е на ход напред. Следва извода ,че дори и да се пали за кратко време без вода няма да има лоши последствия. Това е по външен оглед. Ако има някой да даде конкретна информация ще съм благодарен. Иначе предположения като горното и свободни разсъждения всеки може да прави.
Ако мотора е Ямаха 5BS е въздухарка.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”