Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
Re: Дунав-всичко за и по реката
bachoivo написа:Че на Русе какво му има. Аз съм доволен последните няколко дни - на фидер си излизат добри рибиkasabinho написа:Насочи се към район, който не е около Русе.flat написа:може ли да ми кажете места около Русе![]()
Колега flat виж в темата за Риболова около Русе. Има много изписано

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Възможно е колега - за мен добри риби са платики по кило и канче и каракуди горе-долу същия размер. Всичко друго се числи в графа бонус. Бонусите не са чести, но не са и никак. Днес примерно едно малко соме, размер лакът се закачи. Все пак в 90% от случаите ловя на фидер и то по общоизвестните и достъпни места.
Последно промяна от bachoivo на Нед Авг 19, 2012 10:40 pm, променено общо 4 пъти.
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Сигурно имате различия и в разбиранията за идиотско груби такъми?kasabinho написа:, имаме различия в значението добри риби.

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Виждам, че си чел някои мои постовеВенелин Радушев написа:Сигурно имате различия и в разбиранията за идиотско груби такъми?kasabinho написа:, имаме различия в значението добри риби.

Бачо, да хванеш 2 кила за един дневен излет за мен не е сериозен риболов, при положение, че това ти е що годе най-добрия ти улов след забраната. Имам приятел, който знае най-добрите шаранджийски места от брега около Русе и ходи доста редовно. За 3 месеца е х ванал едно шаранче 3кг - пак май не влиза в графата. На остров друг човек храни ежедневно с царевица и има 3-4 що годе хубави риби...... Аз имам едва 3 удара на шаран и амур ......
Върни се малко назад в темата и прегледай написаното от момчето с 27 кг амур, 18-тицата шаран, 18-тицата сом и направи аналог с написаното от мен.

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Въобще не съм ти чел постове, направи ми впечатление първосигналното ти разбиране за риболова, за градация на риболовеца според размера на търсените от него риби (голяма риба-голям рибар......пиша ти го и по простичко, за всеки случай).kasabinho написа:....
Най-често ползвам влакна в порядъка на 0,08- 0,16 и куки в порядъка на 26- 14 номер, имам и по дебели разбира се (до 0,20), но са ми излишно груби и рядко ги ползвам.
Преди да почнеш да ми обясняваш кое, как.... недей. Продадох си шаранджийките отдавна, май ти още не беше регистриран в форума...

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Що пък да е смях, какъв е проблема да лови мирни риби от лодка?!
Ловят си се съвсем успешно.
Относно такъмите - на Дунава за шаран/амур всичко под 0,40 си е компромис, а за СОМ даже 0,80 му е малко.

Ловят си се съвсем успешно.
Относно такъмите - на Дунава за шаран/амур всичко под 0,40 си е компромис, а за СОМ даже 0,80 му е малко.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- ще става разбирач
Колега Радушев когато някои неща не са ти ясни желателно е да не ги коментираш че изглежда смешно отстрани 

- murphymet74
- ще става разбирач
Всяка риба си иска тъкъмите! Колегата Радушев е щекар а риби над 5 кила с щека звучи екстремно, не че няма шарански щеки деtenesista_ написа:Колега Радушев когато някои неща не са ти ясни желателно е да не ги коментираш че изглежда смешно отстрани

-
- ще става разбирач
Колегата Радушев да си набляга на щеките а не да се изказва неподготвен по отношение на другите видове риболов. 

Започнах да ти обяснявам кое, как е защото написа ироничен пост с въпросителен знак към мен в стил "написах нещо, колкото да има", който нямаше нищо общо с мненията ни с бачо и какво съвпадение, че преди седмица-две написах че залагам на фидер с 0.60 и имам изправена кука 1/0 от амур в друга тема, отново какво съвпадение, че бачо лови основно с класически фидер монтаж на тънко, а ти извън контекстно на постовете ни с бачо иво пишешВенелин Радушев написа:Въобще не съм ти чел постове, направи ми впечатление първосигналното ти разбиране за риболова, за градация на риболовеца според размера на търсените от него рибиkasabinho написа:....
, а и от време на време, отново съвпадение, пишеш в същата тема Риболова около Русе:) . Какво голямо съвпадение. Сега вече наистина ти вярвам, че не си чел писаното от мен.Венелин Радушев написа: Сигурно имате различия и в разбиранията за идиотско груби такъми?
Венелин Радушев написа: А за това че ловиш мирни риби от лодка, пълен смях....

Добре, че си продал шаранджийското си оборудване, че хората ти се смеят като пишеш глупости.
Язък, че живееш на Реката, ако е верен града от аватара ти.
Определям един риболов за успешен според количество/кг риба, а не малки и големи. Дунавса разна от брега почти не даваше по нашия край. Наблегнах също, че риболова на шаран и амур около Русе си е направо скръб до момента на фона на други дунавски градове и места.
В темата от време на време, хора които не са стъпвали май на Реката взеха да дават доста малоумни мнения. Вземете походете малко и после се изказвайте, иначе се получават безмислени полемики и работа за модераторите.
Последно промяна от kasabinho на Пон Авг 20, 2012 8:44 pm, променено общо 4 пъти.

- stan4o__vd
- научил се да хвърля
Браво ба4о за хубавия риболов, рибата си е много хубава в момента за Дунава, а и ти си трагнал с фидера с такъм целенасочен за риба разна и си си хванал. А който му се вижда малко да ходи под Рига да се бута с народа и ще си пълни кофата!
Риболова не е наслука- РИБОЛОВА Е НАУКА!!!
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Колега (малко пресилено), въобще не ме трогва, дали ставам смешен в твоите очи (или на друг подобен, с правописна грешка в ник-неймаtenesista_ написа:Колега Радушев когато някои неща не са ти ясни желателно е да не ги коментираш че изглежда смешно отстрани

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Правилно предположих, че няма да ме разбереш, трябваше още по-простичко да ти говоря...kasabinho написа:........
-Първо ти започна с подигравката и ироничен пост относно една съвсем прилична риба, като килограмова платика. Не ми излизай с номера, това си беше между нас, между вас си е, като си пишете с лични съобщения.
-Това че чета и рядко пиша в "риболов край русе" няма нищо общо с теб, а с водоеми от които се интересувам и които "делим". Вероятно съм чел твои постове, покрай другите, нищо което ме е впечатлило достатъчно, та да те запомня.
-Нямам нищо против с какви влакна ловиш и какви куки, нито ме интересува. Опитах да ти обясня, че не можеш да сравняваш рибите от толкова различни техники на риболов, с толкова различни такъми и техники. Аз мога да кажа, че не е сериозно за цял ден да хванеш само 1-2 риби?

-Продължавам да твърдя, че риболова на мирни риби от лодка е смешен, не-по малко от да кльонкаш от брега...

-Шаранджийките ги продадох, защото ми е глуповат и безинтересен този риболов, събираха прах година и половина, и решех да им дам втори шанс, с някой който ще ги ползва.
Какво е добре че съм продал, къде е язък че живея, не се изсилвай....

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
izvinete me, che pisha na latinica, no ne sam izvan grada i strakam ot tel. Za men kolegi 3-4 kg riba za 7-8 chasov rebolov sa si poveche ot dovolno i to na dobri kato razmeri "dunavski razni". Ne moje kym uspeshni da se chislqt samo izleti s po 10-15kg riba. Vseki si ima razlichni razbiraniq, vseki tarsi razlichna riba i vseki si ima pravo na mnenie. Za men poslednite 2-3 rebolova sa si otvsqkyde v grafa uspeshni na fona na min.god.kapota. V drugiden pak shte gi probvam. Nasluka! 

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- миро мачтийм
- вече хвърля и на тежко
Пак си мерите п.....е. Я идете за риба.