Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от kasabinho »

bachoivo написа:
kasabinho написа:
flat написа:може ли да ми кажете места около Русе
Насочи се към район, който не е около Русе.
Че на Русе какво му има. Аз съм доволен последните няколко дни - на фидер си излизат добри риби :)
Колега flat виж в темата за Риболова около Русе. Има много изписано
:lol: , имаме различия в значението добри риби.
Изображение
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Възможно е колега - за мен добри риби са платики по кило и канче и каракуди горе-долу същия размер. Всичко друго се числи в графа бонус. Бонусите не са чести, но не са и никак. Днес примерно едно малко соме, размер лакът се закачи. Все пак в 90% от случаите ловя на фидер и то по общоизвестните и достъпни места.
Последно промяна от bachoivo на Нед Авг 19, 2012 10:40 pm, променено общо 4 пъти.
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

kasabinho написа: :lol: , имаме различия в значението добри риби.
Сигурно имате различия и в разбиранията за идиотско груби такъми? :?
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Венелин Радушев написа:
kasabinho написа: :lol: , имаме различия в значението добри риби.
Сигурно имате различия и в разбиранията за идиотско груби такъми? :?
Виждам, че си чел някои мои постове :). Идиотски са такъмите за идиотите. Поради много наличието на шарани и амури из Русе сме принудени да ти търсим само в чукани. Когато за 1 седмица си положил адски много труд, имаш само 1 удар и го оттървеш, понеже си му пуснал 50 см аванс, иначе те къса след половин секунда(цитат на колега: "Като му пуснах аванс и видях как кордата ми се навива около дърветата и рибата е чао") или ти е изправил яка кука 1/0 , пак ми обяснявай какво е идиотско груб такъм.

Бачо, да хванеш 2 кила за един дневен излет за мен не е сериозен риболов, при положение, че това ти е що годе най-добрия ти улов след забраната. Имам приятел, който знае най-добрите шаранджийски места от брега около Русе и ходи доста редовно. За 3 месеца е х ванал едно шаранче 3кг - пак май не влиза в графата. На остров друг човек храни ежедневно с царевица и има 3-4 що годе хубави риби...... Аз имам едва 3 удара на шаран и амур ......

Върни се малко назад в темата и прегледай написаното от момчето с 27 кг амур, 18-тицата шаран, 18-тицата сом и направи аналог с написаното от мен.
Изображение
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

kasabinho написа:....
Въобще не съм ти чел постове, направи ми впечатление първосигналното ти разбиране за риболова, за градация на риболовеца според размера на търсените от него риби (голяма риба-голям рибар......пиша ти го и по простичко, за всеки случай).
Най-често ползвам влакна в порядъка на 0,08- 0,16 и куки в порядъка на 26- 14 номер, имам и по дебели разбира се (до 0,20), но са ми излишно груби и рядко ги ползвам.
Преди да почнеш да ми обясняваш кое, как.... недей. Продадох си шаранджийките отдавна, май ти още не беше регистриран в форума... :? А за това че ловиш мирни риби от лодка, пълен смях....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Що пък да е смях, какъв е проблема да лови мирни риби от лодка?! :shock:
Ловят си се съвсем успешно.

Относно такъмите - на Дунава за шаран/амур всичко под 0,40 си е компромис, а за СОМ даже 0,80 му е малко.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Колега Радушев когато някои неща не са ти ясни желателно е да не ги коментираш че изглежда смешно отстрани :D
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

tenesista_ написа:Колега Радушев когато някои неща не са ти ясни желателно е да не ги коментираш че изглежда смешно отстрани :D
Всяка риба си иска тъкъмите! Колегата Радушев е щекар а риби над 5 кила с щека звучи екстремно, не че няма шарански щеки де ;)
tenesista_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tenesista_ »

Колегата Радушев да си набляга на щеките а не да се изказва неподготвен по отношение на другите видове риболов. :wink:
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Венелин Радушев написа:
kasabinho написа:....
Въобще не съм ти чел постове, направи ми впечатление първосигналното ти разбиране за риболова, за градация на риболовеца според размера на търсените от него риби
Започнах да ти обяснявам кое, как е защото написа ироничен пост с въпросителен знак към мен в стил "написах нещо, колкото да има", който нямаше нищо общо с мненията ни с бачо и какво съвпадение, че преди седмица-две написах че залагам на фидер с 0.60 и имам изправена кука 1/0 от амур в друга тема, отново какво съвпадение, че бачо лови основно с класически фидер монтаж на тънко, а ти извън контекстно на постовете ни с бачо иво пишеш
Венелин Радушев написа: Сигурно имате различия и в разбиранията за идиотско груби такъми? :?
, а и от време на време, отново съвпадение, пишеш в същата тема Риболова около Русе:) . Какво голямо съвпадение. Сега вече наистина ти вярвам, че не си чел писаното от мен.
Венелин Радушев написа: А за това че ловиш мирни риби от лодка, пълен смях....
:lol: Без коментар.
Добре, че си продал шаранджийското си оборудване, че хората ти се смеят като пишеш глупости.
Язък, че живееш на Реката, ако е верен града от аватара ти.
Определям един риболов за успешен според количество/кг риба, а не малки и големи. Дунавса разна от брега почти не даваше по нашия край. Наблегнах също, че риболова на шаран и амур около Русе си е направо скръб до момента на фона на други дунавски градове и места.

В темата от време на време, хора които не са стъпвали май на Реката взеха да дават доста малоумни мнения. Вземете походете малко и после се изказвайте, иначе се получават безмислени полемики и работа за модераторите.
Последно промяна от kasabinho на Пон Авг 20, 2012 8:44 pm, променено общо 4 пъти.
Изображение
Аватар
stan4o__vd
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stan4o__vd »

Браво ба4о за хубавия риболов, рибата си е много хубава в момента за Дунава, а и ти си трагнал с фидера с такъм целенасочен за риба разна и си си хванал. А който му се вижда малко да ходи под Рига да се бута с народа и ще си пълни кофата!
Риболова не е наслука- РИБОЛОВА Е НАУКА!!!
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

tenesista_ написа:Колега Радушев когато някои неща не са ти ясни желателно е да не ги коментираш че изглежда смешно отстрани :D
Колега (малко пресилено), въобще не ме трогва, дали ставам смешен в твоите очи (или на друг подобен, с правописна грешка в ник-нейма :? ).
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

kasabinho написа:........
Правилно предположих, че няма да ме разбереш, трябваше още по-простичко да ти говоря...
-Първо ти започна с подигравката и ироничен пост относно една съвсем прилична риба, като килограмова платика. Не ми излизай с номера, това си беше между нас, между вас си е, като си пишете с лични съобщения.
-Това че чета и рядко пиша в "риболов край русе" няма нищо общо с теб, а с водоеми от които се интересувам и които "делим". Вероятно съм чел твои постове, покрай другите, нищо което ме е впечатлило достатъчно, та да те запомня.
-Нямам нищо против с какви влакна ловиш и какви куки, нито ме интересува. Опитах да ти обясня, че не можеш да сравняваш рибите от толкова различни техники на риболов, с толкова различни такъми и техники. Аз мога да кажа, че не е сериозно за цял ден да хванеш само 1-2 риби? :D Не можеш да съдиш за риболова и по количество риба, има дни когато няколко петдесет грамови бабушки са много, и други, когато 30 кила шарани са малко. Заставаш до някой, хващаш повече, чак тогава си вади изводи.
-Продължавам да твърдя, че риболова на мирни риби от лодка е смешен, не-по малко от да кльонкаш от брега... :o :lol: А това - "от брега почти не даваше по нашия край" е все едно да кажеш "ми на въдица нещо не излизаше, та си вземах електричка". Пробвай да ги хванеш тези риби от брега, ще видиш че има някаква разлика в задържане на желаната дистанция, морене на риби, избягване на закачки, достъп до дащни места.
-Шаранджийките ги продадох, защото ми е глуповат и безинтересен този риболов, събираха прах година и половина, и решех да им дам втори шанс, с някой който ще ги ползва.
Какво е добре че съм продал, къде е язък че живея, не се изсилвай.... :lol:
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

izvinete me, che pisha na latinica, no ne sam izvan grada i strakam ot tel. Za men kolegi 3-4 kg riba za 7-8 chasov rebolov sa si poveche ot dovolno i to na dobri kato razmeri "dunavski razni". Ne moje kym uspeshni da se chislqt samo izleti s po 10-15kg riba. Vseki si ima razlichni razbiraniq, vseki tarsi razlichna riba i vseki si ima pravo na mnenie. Za men poslednite 2-3 rebolova sa si otvsqkyde v grafa uspeshni na fona na min.god.kapota. V drugiden pak shte gi probvam. Nasluka! :)
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
миро мачтийм
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от миро мачтийм »

Пак си мерите п.....е. Я идете за риба.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”