За язовир Кърджали

Модератори: Павел Иванов, sestrata

starshia01
новобранец
новобранец

За язовир Кърджали

Мнение от starshia01 »

От Хасково съм омръзнами този Тракиец какво кълве там колеги за пръв път смятам да отида и ако кажете някоя местност там ще е перфектно.Труден въпрос а.
Аватар
mckiller
новобранец
новобранец

Re: За язовир Кърджали

Мнение от mckiller »

Какъв риболов практикуваш колега. Ако ловиш на перо отивай под Хижата. Като минеш през хижата и застанеш с лице към водата тръгваш на ляво или в самото начало на ръкавчето заставаш или влизаш малко навътре. Излизат хубави перки,карабалък има и бонуси. А и костур и бяла се завърта там.
Изображение
Идиотите са мъдро творение на природата позволяващо на глупаците да се смятат за хитри.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

След като темата е тук, явно колегата лови на изкуствени примамки.
Риболова на яз.Кърджали е .... труден. Най добър успех за риболов от брега на джиг съм имал в района преди с.Главатарци, отляво на пътя, как по точно да се изразя - в дерето, ръкава на язовира. Излизаха прилични костури на дребен джиг и чат пат някоя малка бяла риба. Тръпката беше на МАКС, защото удари имаше много, но само на малки джиг примамки и поради голямата дълбочина 70% от тях бяха нематериализирани...
Също добри костури се ловяха от понтоните- плаващия ресторант Моби дик на джиг през миналата есен..., сега не зная. На други изкуствени примамки, успех не съм имал...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

По добре не отивай че ще останеш разочарован и това ще ти е ходенето :wink: ,изтърва момента,даваше на джиг бяла,но след забраната,и то на определени места,сега всичко е в дълбокото след 18 м. надолу :wink:
другата година в началото питай :D
забравих,костур на помпене дава чат пат,но и той е рядък от многото вода
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
mckiller
новобранец
новобранец

Мнение от mckiller »

Колеги аз там на силикон не съм ловил. Ловя само на това - http://shop.fishing-tackle.bg/wobblers/ecogear-vx.html същият цвят като на картинката. За три излета имам над 100 прилични костура в раьона на хижата и съседният ръкав по посока към стената. Но от 16 април 2012г. не съм ходил на язовира.
Изображение
Идиотите са мъдро творение на природата позволяващо на глупаците да се смятат за хитри.
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от besttop »

Колега! Не му е сега времето за изкуствени примамки на язовира. Почакай малко да захладнее и тогава. А най - добре е да е октомври. Тогава му е майката. Дава с шадове ,туистери ,джигове, но на определени места. Само където е по - дълбоко, има скали и малко късмет разбира се. Местата - Малък Читак скалите към Сухово, моста на Сухово срещу Дъждовница, Халач дере откъм носа на Сухово ,Дъждовница ръкава, ако е пълен и на нулата на реката при Боровица , само че от другия бряг - абе срещу кантона. Хубаво ти ги наредих , но ще ти трябва човек да те заведе там , защото тази топонимия не съм сигурен ,че всеки я познава. Рибар трябва да е.
Христо - наслука на всички
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Октомври е рано за района на Сухово-там си иска трайно застудяване,за да се открои постоянната температура на дълбоката вода и да събере рибите там...
besttop
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от besttop »

По принцип е така колега инкубус, но от октомври започва да дава...Пиша това ,защото такъв е моят опит.
Христо - наслука на всички
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Почва да дава когато си иска,и миналата имах доста бели и сомчета,а тая.....нищо не казвам :wink:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”