Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

запитване за Sert Exceed
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- кандидат преподавател
Re: запитване за Sert Exceed
Колегата явно не е наясно,че Sert Exceed е доста по-скъпа пръчка от Focus и Baracuda,а двуделните дръжки не могат да бъдат никакъв проблем-напротив,удоволствието става по-голямо...добра нискобюджетна пръчка,но все пак за ценители 

+1INCUBUS написа:Колегата явно не е наясно,че Sert Exceed е доста по-скъпа пръчка от Focus и Baracuda,а двуделните дръжки не могат да бъдат никакъв проблем-напротив,удоволствието става по-голямо...добра нискобюджетна пръчка,но все пак за ценители
поздрави
"Самая большая щука в мире является Русская щука"
Здравейте. Да не отварям нова тема - пак е въпроса за sert . Харесах си това- AREA SP 2.13м./0.5-7/, а сега е и на разпродажба .Някой има ли наблюдения върху модела? Идеята е да я ползвам със съответните по грамаж воблери и малки силикони на затворен водоем .
На тази дължина дали няма да е много мека? Не съм я виждал, просто питам. По принцип, воблерите и силикноните са доста различни примамки, погаждайки се най-добре с различни типове строеве и акции. Ако за воблери един по-параболичен строй(но не "сопол") е удачен, за силикони нещата са по-различни.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
Да попитам с въпросната пръчка ще мога ли да замятал 10 - 12 грамови воблери евентуално за 1-2 килограмови щуки.
-
- научил се да хвърля
С коя по-точно?
-
- новобранец
Sert Exceed 2.10m 2-7g
-
- научил се да хвърля
В течение с 10 гр. блеснa и идвa тегaво нa пръчкaтa,инaче в спокойни води,без проблем си рaботи с 10 гр.(по-големи не съм пробвал).Колкото до щуките,който може ще извaди и 2 килa
........Гегaтa имa мегдaн (тaм вече зaвиси и от мaкaрa,aвaнс и т.н.)

-
- научил се да хвърля
Но по принцип нaли знaеш,че товa не е "щукaркa"... 

-
- новобранец
Е, да естествено въпроса е ако по Марица закача нещо по-голямо да не ми счупи пръчката. Тя ще е предимно за костур и кефал.
Аз смятам, че с тази пръчка, 2.10 м 2-7 гр, ще можеш да замяташ някак десет-дванадесетграмови воблери(реалния й тест е по-висок), но няма да можеш да ги водиш правилно, което е по-важно. Още повече в река, както се разбира, където сигурно ще се претовари. Това са сериозни примамки като габарити. Коментирали сме вече не знам колко пъти поливалентността в спининга. Като си се канил да ловиш с подобни, е трябвало да си направиш по-добре сметката.
Иначе не е проблем в по-чисти участъци да се ловят щуки по кило-две с подобна пръчка. Аз го правя с такава с тест 0.4-4.0 гр.(близък до реалния при това) дори.
п.с. Не откривам логиката в ловенето на кефал и костур с примамки с подобна маса и размери. За тези риби удачни са въртящи блесни до номер 2-3 и воблери с дължина до 50-60 мм и 5-6 гр.
Иначе не е проблем в по-чисти участъци да се ловят щуки по кило-две с подобна пръчка. Аз го правя с такава с тест 0.4-4.0 гр.(близък до реалния при това) дори.
п.с. Не откривам логиката в ловенето на кефал и костур с примамки с подобна маса и размери. За тези риби удачни са въртящи блесни до номер 2-3 и воблери с дължина до 50-60 мм и 5-6 гр.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
-
- новобранец
Аз питам за по-едри примамки защото все някога ще се изкуша да пробвам за щука.Иначе ми е ясно че за костур са прекалено големи , за сега използвам 2г и 3г воблерчета и са си супер за костура.Просто знам че все някога ще се изкуша да пробвам за по-голямо.
Аз пръчката още не съм е взел, двоумя се между 2.40 и 2.10 та за това реших да попитам.
Аз пръчката още не съм е взел, двоумя се между 2.40 и 2.10 та за това реших да попитам.
Ako ще се изкушаваш да я пробваш с нещо по-голямо, си избери и подходяща пръчка. Не толкова, защото няма да може да се справи с по-едра риба, колкото, че няма да можеш да боравиш правилно с примамките. При положение, че от написаното от теб оставам с впечатление, че имаш въдица за воблери по 2 и 3 грама, не мога да разбера защо ти е точно този модел? За такива по десетина грама е необходим разумен реален тест примерно 3-12 или 5-15 гр.
-
- новобранец
Аз за сега имам 1 успешен риболов на костур с около 20-тина броики и от там се запалих.Пръчката ми далеч не е за 2-3 грама примамки
А е телескоп ДАМ отпреди 10 години на всичкото отгоре е с счупван връх и почти нищо не се усеща дори и на мепс 1ви номер.

Значи купи си два серта за има-няма 100 лв. Един за воблери по 2-3 гр. и един за по 10.