Къде се намирам:
Обяви
Продава / Купува (нериболовни)
naRiba.com

Форум

Купувам бензинова резачка за дърва
- Don4o_62
- учете се от него
Re: Купувам бензинова резачка за дърва
Ебахти и резачката,оня ден я натиснах та бавно и с кеф взех да я ......точа,по добре да бях правилMilkonti написа:Заточи веригата и ще разбереш ако пак е така може датие крива шината.Изпели и мало чистачитеDon4o_62 написа:То си стана цяла тема.Ами да питам нещо,като режа дърво и отива наляво,износена шина или нещо от веригата.От шината е мисля,та въпроса ми е може ли единия ръб по високия да се зачисти на фреза и да станат пак еднакви,то ще е някви 100-ни от милиметъра мисля,и на практика би трябвало да се получи,но знам ли.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- новобранец
След всяко точене се обръща веригата другото е да се ползват няколко вериги
- tcekata
- вече хвърля и на тежко
Това много не го разбрах, но съм почти сигурен, че в случая няма да криви .nikolovnikolai написа:След всяко точене се обръща веригата

-
- новобранец
Здравейте, продавам бензинова резачка "Партнер" и електрическа резачка "Black & Decker" GK 1435 35см. Употребявани са, но са сравнително нови! За повече информация и снимки - Цветелина Николова 0883 35 03 69. Цените са по договаряне. Ако се чудите от къде ги имам - бяха на баща ми 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
------------------Milkonti написа:todjy написа:Ало-о-о, дърводобива и професионалистиТИ. Спрете се де. Човека иска си върши къщна работа, а не да обезлесява Родопите. Като за начало да я полее, та да не се разваля пък.....
А за сведение Партнер е по лиценз на Хускварна и доколкото знам е модел произведен за Канада или вещо такова, което според мен е без значение. Важното е , че машинката върши работа.[ Партнера е лиценз на Джон Серет колега ако не си чувал за тези машинки дате светна
само дето "Jonsered" вече официално е под крилцето на хускварна ,не че някога не е било от 1954г ползват двигатели и режещи гарнитури на хускварна и "орегон",а капаците им се раличават само по цвят, преди година напраихме един "партнер" на клоун ,капак за веригата от "мак"(по оранжев),стартерен капак от "Йонсеред"(червен),а останалите части жълти +един черен .
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
-
- ще става разбирач
Виждам много специалисти тука по моторните триони , та и аз на свой ред да попитам. Купих си миналата година един Партнер 842 , да ми се намира на вилата и зимата си нарязах с него 3-4 кубика дърва. Лошото бе , че дървата бяха на 10 години и сухи като барут. Та с тях си отворих доста работа по заточването на веригата. И аз като Дончо имах перипетии, та докато се чудех как да я докарвам видях в Баумакс машинки за заточване на вериги за около 70 лв - не си спомням точно колко струваха. На въпроса - струва ли си да се купува такава - вижда ми се много евтина , а други няма. От друга страна офертата е примамлива да си я занеса и нея на вилата и да си разрешавам проблемите по заточването на място.И така - струва ли си?!
Христо - наслука на всички
- Don4o_62
- учете се от него
гледах ги тия машинки и аз и не виждам нищо по особено от една хубава пила,и като я гушнеш....машинката де и почваш с въртеливо движение 1-3 пъти да се изчисти по светлия ръб от зъба и си готов
,говорех с един стар резач
какъв е тоя цвят,вика това е разкаляване на зъба до някъде и трябва до бляскавото да се зачисти 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
сега има на промоция същите машинки в лидъл за 55лв.,моетп мнение е ,че си струва поради основно 3 причини:
1. не се налага да се разхождаш до точка Х за заточване ,което струва 2-4лв.в повечето случаи и возенето е с тая себестойност.
2. може да си заточиш веригата съвсем леко(не да изпилиш половината зъб,както правят в работилниците ,нали далаверата е от продажбата на верига и от точенето като я наточат 3 -4 пъти и та е за хвърляне)моите вериги са на по над 30 точения ,но ги пиля лекичко и свалям само колкото е нужно да се лъсне зъба.
3. при бързото заточване в работилниците( е в повечето,защото има и съвестни майстори) се прегряват зъбите и се отвръшат ,което е предпоставка за по -бързо затъпяване=>по често точене=>по бързо изхвърляне и закупуване на нова верига.
Та като дръпнем чертата и се оказва ,че ако си ползваме машината по често или за повече от 20куб.дърва годишно за 1-2 г.сме си избили инвестицията ,а и можем да ускорим избиването като наточим веригите и на съседите за по 2-3лв.
1. не се налага да се разхождаш до точка Х за заточване ,което струва 2-4лв.в повечето случаи и возенето е с тая себестойност.
2. може да си заточиш веригата съвсем леко(не да изпилиш половината зъб,както правят в работилниците ,нали далаверата е от продажбата на верига и от точенето като я наточат 3 -4 пъти и та е за хвърляне)моите вериги са на по над 30 точения ,но ги пиля лекичко и свалям само колкото е нужно да се лъсне зъба.
3. при бързото заточване в работилниците( е в повечето,защото има и съвестни майстори) се прегряват зъбите и се отвръшат ,което е предпоставка за по -бързо затъпяване=>по често точене=>по бързо изхвърляне и закупуване на нова верига.
Та като дръпнем чертата и се оказва ,че ако си ползваме машината по често или за повече от 20куб.дърва годишно за 1-2 г.сме си избили инвестицията ,а и можем да ускорим избиването като наточим веригите и на съседите за по 2-3лв.
-
- ще става разбирач
Дончо, ма аз като купих машинарето , си всех и пили, та кръгли ,плоски , та разни приспособления на Хускварна за запилване под ъгъл ама каквото и до съм пробвал все не мога да го докарам както ми е по мерак. Взех дори да си мисля ,че не ме бива - не се смейте , но и това ми мина през главата.Бях го споделил с приятел и той ме хвърли в боя с тези машинки , защото според него на ръка не можело да се докара искания ъгъл така както го прави машината. Ще взема да го проверя това нещо още днес отивам лидъл ако ли не в баумакса си стоят.
Христо - наслука на всички
- Don4o_62
- учете се от него
колега аз не съм чак толко голям майстор на спорта за резачки
,но оттук оттам и се научава и практика най вече,защо да не може с пила,пилиш и пробваш да ти изкара едра стърготина,ако не може,сменяй веригата,за да не реже една верига,или е менте,което е най вероятно и след няколко кубика твърд матерял се разкалява,или зъбите са наточени,но чистачите не са зачистени но там си трябва машина,но и на ръка става, но който разбира
познавам хора който си купиха от китайските резачки и след няколко кубика веригата им отиде,сменят я с на Хускварна и резачката пак почва да форка

познавам хора който си купиха от китайските резачки и след няколко кубика веригата им отиде,сменят я с на Хускварна и резачката пак почва да форка

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
аз знам много хора с китайчета на някои от тях шините им се разглобиха преди да са стигнали до 1куб.,на други веригите се изпокъсаха,добре че не станаха бели,на трети моторите изпърдяха като най фрапиращия случай е ,че бяха сложили двойно капсуловани лагери на коляновия вал ,а бяха забравили семеринги за същия,след 1куб. капсуловката се беше стопила и затлачила лагера,след смяна на лагерите и поставяне на семеринги се оправи.С останалите китайчета след заменянето на дефектните чаркове с читави нещата се пооправиха, ама като докарат 10 куб. и бръмчат по 2 дена изгорят по 7-8л. бензин,масло за веригата 3-4л.,а тези с правилните машини свършват тая работа с половината,че и по-малко гориво и масло,като време 3-5часа.
- Don4o_62
- учете се от него
Ти ги изкара като руските Дружба,2 л. на часkeymaker написа:аз знам много хора с китайчета на някои от тях шините им се разглобиха преди да са стигнали до 1куб.,на други веригите се изпокъсаха,добре че не станаха бели,на трети моторите изпърдяха като най фрапиращия случай е ,че бяха сложили двойно капсуловани лагери на коляновия вал ,а бяха забравили семеринги за същия,след 1куб. капсуловката се беше стопила и затлачила лагера,след смяна на лагерите и поставяне на семеринги се оправи.С останалите китайчета след заменянето на дефектните чаркове с читави нещата се пооправиха, ама като докарат 10 куб. и бръмчат по 2 дена изгорят по 7-8л. бензин,масло за веригата 3-4л.,а тези с правилните машини свършват тая работа с половината,че и по-малко гориво и масло,като време 3-5часа.

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
разликата от руските е размера,тежеста и това ,че с руската ще режеш, а с китаеца ще бръмчиш и ще си купиш режеща гарнитура и верига от наложила се марка,щото с нейните освен ,че ще се измъчиш има голяма вероятност да се осакати човек.