Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

запитване за Sert Exceed
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
Re: запитване за Sert Exceed
За сега ще почна с 2.10 2-7 и по нататък най-вероятно така ще направя, благодаря за съветите.
Чо Гошо, японците имат една поговорка "учителят показва вратата, но ученикът сам трябва да мине през нея". Не, че сме кой знае какви учители, ама...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
То точно толкова ми трябваше.
-
- кандидат преподавател
Амин!
За кефал,костур, /морунаж,скобар -от тези последните имам по една яка единица на блесна № 1/,си върви пръчката,на която си се спрял.За размера и теглото на примамките ще е добре да се съобразиш с написаното от Мунчо
За щуки-друга пръчка,за нея питай специално още един път тук във форума,щото има различни предпочитания за дължина,акция и тест на изхвърляне,та да можеш по-лесно да се определиш.

-
- новобранец
Абе чакай да овладея лаит спининга пък после щуката :Д
-
- кандидат преподавател
Именно това имах пред вид -успех,щото аз вървя по тоя път вече две години 

- Vid
- кандидат преподавател
chicho_gosho написа:Е, да естествено въпроса е ако по Марица закача нещо по-голямо да не ми счупи пръчката. Тя ще е предимно за костур и кефал.
Тази пръчка за риболов по Марица НЕ СТАВА. Мунчо ти е отговорил много точно. Ловя със същата по реката понякога и то само през летните горещи месеци и то в тънките каменисти бързеи (до под коляно дълбочина) и то само кефал. Блесни над №2 и воблери над 4 см. я претоварват поради силното течение на водата. Отделно в дълбоките бързеи не можеш да рискуваш с тази пръчка, защото не знаеш какво ще ти удари..... (днес имах удар на пръчка 15-35 и не можах за вдигна рибата, която се завря в подмоли и в крайна сметка скъсах 20 лб. плетеняк). Искам да кажа, че на дванадесет грамови воблери удрят риби, които с тази пръчка не можеш да извадиш, отделно е невъзможно да водиш такава примамка със този Серт още повече в течение.Мунчо написа:Аз смятам, че с тази пръчка, 2.10 м 2-7 гр, ще можеш да замяташ някак десет-дванадесетграмови воблери(реалния й тест е по-висок), но няма да можеш да ги водиш правилно, което е по-важно. Още повече в река, както се разбира, където сигурно ще се претовари. Това са сериозни примамки като габарити.
Бих ти препоръчал да направиш обратното - да започнеш с по хард и да вървиш към лайт.chicho_gosho написа:Абе чакай да овладея лаит спининга пък после щуката :Д
За Марица ти е нужна въдица поне с акция 10-30 и влакно 15 лб.
Поздрави...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- новобранец
Ами то на Марица ще ходя по рядко.Предимно ще е за затворен водоем с костур. Накара ме да се замисля още повече...
Ако взема 2.40 пак на серт пък ме е страх че 2 -3 грамови воблери няма да ги усещам изобщо.

Наистина изобщо няма да ги усещашchicho_gosho написа:Ами то на Марица ще ходя по рядко.Предимно ще е за затворен водоем с костур. Накара ме да се замисля още повече...Ако взема 2.40 пак на серт пък ме е страх че 2 -3 грамови воблери няма да ги усещам изобщо.

Ако смяташ да търсиш предимно дребни риби (костур и кефал) се концентрирай в/у такъм като за тях ( което включва и избора на примамки) и недей да мислиш, че можело някъде, някога нещо огромно да удари.
-
- новобранец
Надежда колега, надежда... Е под огромно аз разбирам 1-2 кг.Благодаря ви на всички за мненията!
Надежда има, но на 1-2кг. аз му викам добра риба, а под огромно ( отнесено към типа риболов ) имах предвид 5-10кг.chicho_gosho написа:Надежда колега, надежда... Е под огромно аз разбирам 1-2 кг.Благодаря ви на всички за мненията!

-
- новобранец
Е аз за 5 10 кг не се надявам 1-2 са ми достатъчни на лаит пръчка 

Е, аз по едно кило щуклета ги ловя с пръчка с тест 0.4-4.0 гр. и флуорокарбон 0.14. Ако не го престържат, нямат шанс.
Но не ползвам воблери по десет грама...

Последно промяна от Мунчо на Чет Авг 30, 2012 12:49 pm, променено общо 1 път.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
- Vid
- кандидат преподавател
Е, колега, ти искаш както казваше една моя стара сервитьорка - хем кУра до край, хем душата в рая.... Еми не става, вземи се ориентирай - казвам ти го пак, Серта на 2,10 е прекрасна пръчка, но не е въдица за Марица. Тя е превъзходна пръчка за други дестинации - малки рекички, като целта е риболов на пъстърва, кефал, костур и пр...chicho_gosho написа:Ами то на Марица ще ходя по рядко.Предимно ще е за затворен водоем с костур. Накара ме да се замисля още повече...Ако взема 2.40 пак на серт пък ме е страх че 2 -3 грамови воблери няма да ги усещам изобщо.
За затворен водоем най добрата пръчка, която съм имал и отделно е доста добра и за джиг на бяла риба е тази http://captainhook.bg/%D0%92%D1%8A%D0%B ... -Spin.html
отделно за и само за костур на джиг бих ти препоръчал също тази, с твърд връх- жило http://fishzonebg.com/%D0%9F%D1%80%D1%8 ... 2.40m/627/
В крайна сметка ти си реши какви риби търсиш и къде ще го правиш и тогава искай мнение от нас.....

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Значи за мен темата е изчерпана. Или колегата ще научи нещата по трудния начин, или няма да научи нищо и ще си остане с мисълта "Ей, на - добре, че не ги послушах онези калъфи, я как хубаво си ловя!"...