запитване за Sert Exceed

Модератори: Павел Иванов, sestrata

chicho_gosho
новобранец
новобранец

Re: запитване за Sert Exceed

Мнение от chicho_gosho »

За сега ще почна с 2.10 2-7 и по нататък най-вероятно така ще направя, благодаря за съветите.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Чо Гошо, японците имат една поговорка "учителят показва вратата, но ученикът сам трябва да мине през нея". Не, че сме кой знае какви учители, ама...
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
chicho_gosho
новобранец
новобранец

Мнение от chicho_gosho »

То точно толкова ми трябваше.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Амин! :) За кефал,костур, /морунаж,скобар -от тези последните имам по една яка единица на блесна № 1/,си върви пръчката,на която си се спрял.За размера и теглото на примамките ще е добре да се съобразиш с написаното от Мунчо :!:За щуки-друга пръчка,за нея питай специално още един път тук във форума,щото има различни предпочитания за дължина,акция и тест на изхвърляне,та да можеш по-лесно да се определиш.
chicho_gosho
новобранец
новобранец

Мнение от chicho_gosho »

Абе чакай да овладея лаит спининга пък после щуката :Д
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Именно това имах пред вид -успех,щото аз вървя по тоя път вече две години :)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

chicho_gosho написа:Е, да естествено въпроса е ако по Марица закача нещо по-голямо да не ми счупи пръчката. Тя ще е предимно за костур и кефал.
Мунчо написа:Аз смятам, че с тази пръчка, 2.10 м 2-7 гр, ще можеш да замяташ някак десет-дванадесетграмови воблери(реалния й тест е по-висок), но няма да можеш да ги водиш правилно, което е по-важно. Още повече в река, както се разбира, където сигурно ще се претовари. Това са сериозни примамки като габарити.
Тази пръчка за риболов по Марица НЕ СТАВА. Мунчо ти е отговорил много точно. Ловя със същата по реката понякога и то само през летните горещи месеци и то в тънките каменисти бързеи (до под коляно дълбочина) и то само кефал. Блесни над №2 и воблери над 4 см. я претоварват поради силното течение на водата. Отделно в дълбоките бързеи не можеш да рискуваш с тази пръчка, защото не знаеш какво ще ти удари..... (днес имах удар на пръчка 15-35 и не можах за вдигна рибата, която се завря в подмоли и в крайна сметка скъсах 20 лб. плетеняк). Искам да кажа, че на дванадесет грамови воблери удрят риби, които с тази пръчка не можеш да извадиш, отделно е невъзможно да водиш такава примамка със този Серт още повече в течение.
chicho_gosho написа:Абе чакай да овладея лаит спининга пък после щуката :Д
Бих ти препоръчал да направиш обратното - да започнеш с по хард и да вървиш към лайт.
За Марица ти е нужна въдица поне с акция 10-30 и влакно 15 лб.
Поздрави...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
chicho_gosho
новобранец
новобранец

Мнение от chicho_gosho »

Ами то на Марица ще ходя по рядко.Предимно ще е за затворен водоем с костур. Накара ме да се замисля още повече... :) Ако взема 2.40 пак на серт пък ме е страх че 2 -3 грамови воблери няма да ги усещам изобщо.
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

chicho_gosho написа:Ами то на Марица ще ходя по рядко.Предимно ще е за затворен водоем с костур. Накара ме да се замисля още повече... :) Ако взема 2.40 пак на серт пък ме е страх че 2 -3 грамови воблери няма да ги усещам изобщо.
Наистина изобщо няма да ги усещаш :wink:

Ако смяташ да търсиш предимно дребни риби (костур и кефал) се концентрирай в/у такъм като за тях ( което включва и избора на примамки) и недей да мислиш, че можело някъде, някога нещо огромно да удари.
chicho_gosho
новобранец
новобранец

Мнение от chicho_gosho »

Надежда колега, надежда... Е под огромно аз разбирам 1-2 кг.Благодаря ви на всички за мненията!
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

chicho_gosho написа:Надежда колега, надежда... Е под огромно аз разбирам 1-2 кг.Благодаря ви на всички за мненията!
Надежда има, но на 1-2кг. аз му викам добра риба, а под огромно ( отнесено към типа риболов ) имах предвид 5-10кг. :wink:
chicho_gosho
новобранец
новобранец

Мнение от chicho_gosho »

Е аз за 5 10 кг не се надявам 1-2 са ми достатъчни на лаит пръчка :)
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Е, аз по едно кило щуклета ги ловя с пръчка с тест 0.4-4.0 гр. и флуорокарбон 0.14. Ако не го престържат, нямат шанс. :D Но не ползвам воблери по десет грама...
Последно промяна от Мунчо на Чет Авг 30, 2012 12:49 pm, променено общо 1 път.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

chicho_gosho написа:Ами то на Марица ще ходя по рядко.Предимно ще е за затворен водоем с костур. Накара ме да се замисля още повече... :) Ако взема 2.40 пак на серт пък ме е страх че 2 -3 грамови воблери няма да ги усещам изобщо.
Е, колега, ти искаш както казваше една моя стара сервитьорка - хем кУра до край, хем душата в рая.... Еми не става, вземи се ориентирай - казвам ти го пак, Серта на 2,10 е прекрасна пръчка, но не е въдица за Марица. Тя е превъзходна пръчка за други дестинации - малки рекички, като целта е риболов на пъстърва, кефал, костур и пр...
За затворен водоем най добрата пръчка, която съм имал и отделно е доста добра и за джиг на бяла риба е тази http://captainhook.bg/%D0%92%D1%8A%D0%B ... -Spin.html
отделно за и само за костур на джиг бих ти препоръчал също тази, с твърд връх- жило http://fishzonebg.com/%D0%9F%D1%80%D1%8 ... 2.40m/627/
В крайна сметка ти си реши какви риби търсиш и къде ще го правиш и тогава искай мнение от нас..... :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Значи за мен темата е изчерпана. Или колегата ще научи нещата по трудния начин, или няма да научи нищо и ще си остане с мисълта "Ей, на - добре, че не ги послушах онези калъфи, я как хубаво си ловя!"...

Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”