каракуда?

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Аватар
lfcpordim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

каракуда?

Мнение от lfcpordim »

Доколкото знам когато се риболовства през нощта рибите намират стръвта че обонянието си?Ами когато става въпрос за стръв която няма мирис и аромат?При риболова на каракуда на дъно с монтаж пружина и две куки на които има стиропор.Искам да разбера дали могат да се хващат каракудите по този начин и през нощта когато най-вероятно белия стиропор много трудно се забелязва а и самия той няма никакъв аромат?
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: каракуда?

Мнение от boreto1 »

lfcpordim написа:Доколкото знам когато се риболовства през нощта рибите намират стръвта че обонянието си?Ами когато става въпрос за стръв която няма мирис и аромат?При риболова на каракуда на дъно с монтаж пружина и две куки на които има стиропор.Искам да разбера дали могат да се хващат каракудите по този начин и през нощта когато най-вероятно белия стиропор много трудно се забелязва а и самия той няма никакъв аромат?
щом си с пружина аромата е налице-идеята на стериопора е да стои проповдигнат над пружината която прави един вид гъба от захранката в нея, и тъка каракудата смучи от пружината и засмуква и стериопорчето
Аватар
lfcpordim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lfcpordim »

boreto1 написа:
lfcpordim написа:Доколкото знам когато се риболовства през нощта рибите намират стръвта че обонянието си?Ами когато става въпрос за стръв която няма мирис и аромат?При риболова на каракуда на дъно с монтаж пружина и две куки на които има стиропор.Искам да разбера дали могат да се хващат каракудите по този начин и през нощта когато най-вероятно белия стиропор много трудно се забелязва а и самия той няма никакъв аромат?
щом си с пружина аромата е налице-идеята на стериопора е да стои проповдигнат над пружината която прави един вид гъба от захранката в нея, и тъка каракудата смучи от пружината и засмуква и стериопорчето
Лично аз не забивам куките в хранилката а ги оставям с по 4-5см плетени поводи свободни...
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

Не мисли че ако ги забиеш ще стоят цяла нощ забити.
Аватар
lfcpordim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lfcpordim »

На мен мисълта ми беше именно в това дали наистина ще си кълве макар че е нощ и не се вижда стръвта?Макар че като се замисля би трябвало защото когато рибата отиде до хранилката а топчетата ще са съвсем близо до нея и колкото и да е тъмно ще се забелязват макар и слабо...
rado888
новобранец
новобранец

Мнение от rado888 »

lfcpordim написа:
boreto1 написа:
Лично аз не забивам куките в хранилката а ги оставям с по 4-5см плетени поводи свободни...
+1
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Има една подробност - не се знае със сигурност видовете риби как виждат през нощта. Някои са активни именно нощно време.Трябва да се пробва, защото не навсякъде стипорора има успех.
Аватар
lfcpordim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lfcpordim »

Аз говоря за водоем на който именно стиропора е водеща примамка...
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Хваща се нощем и то доволно,стига да има риба де. :D На теца съм хващал над 50 кг. каракуда на стиропор за една нощ. :smt119
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:| На платено да ходиш и да мяташ за каракуда...малко ми звучи несериозно :? , а
иначе за свободните водоеми нощния риболов в България е ЗАБРАНЕН :evil: !
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Рибите имат нещо,което другите живи същества нямат - странична линия!!!
Ако другите и сетива не работят,то линията си върши работата! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

sapuna написа:Рибите имат нещо,което другите живи същества нямат - странична линия!!!
Ако другите и сетива не работят,то линията си върши работата! ;)
...и тази странична линия им е един вид ориентир,примерно да не се блъскат в дървета и камъни когато е мътна водата или когато е тъмно :wink: ,също така реагира и на вибрации,усещат трептенията във водата...
Аз там съм пораснал...
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

... и няма как да пропусне стиропореното топче!
Благодаря!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

№ 10 или № 12 кука с лопатка.Вързани с повод 0,20 по 5см.Горе и долу по една кука+малко топче-стиропор.Вчера ги накъсах по тоя начин.Интересното беше, че не пипаха на жълто такова, и на торен червей.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
lfcpordim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lfcpordim »

Антон Тонев написа:№ 10 или № 12 кука с лопатка.Вързани с повод 0,20 по 5см.Горе и долу по една кука+малко топче-стиропор.Вчера ги накъсах по тоя начин.Интересното беше, че не пипаха на жълто такова, и на торен червей.
Тия куки поне за мен са малки...аз използвам 5-6 номер.
Заключено

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”