Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

каракуда?
Модератор: sapuna
- lfcpordim
- научил се да хвърля
каракуда?
Доколкото знам когато се риболовства през нощта рибите намират стръвта че обонянието си?Ами когато става въпрос за стръв която няма мирис и аромат?При риболова на каракуда на дъно с монтаж пружина и две куки на които има стиропор.Искам да разбера дали могат да се хващат каракудите по този начин и през нощта когато най-вероятно белия стиропор много трудно се забелязва а и самия той няма никакъв аромат?
- boreto1
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: каракуда?
щом си с пружина аромата е налице-идеята на стериопора е да стои проповдигнат над пружината която прави един вид гъба от захранката в нея, и тъка каракудата смучи от пружината и засмуква и стериопорчетоlfcpordim написа:Доколкото знам когато се риболовства през нощта рибите намират стръвта че обонянието си?Ами когато става въпрос за стръв която няма мирис и аромат?При риболова на каракуда на дъно с монтаж пружина и две куки на които има стиропор.Искам да разбера дали могат да се хващат каракудите по този начин и през нощта когато най-вероятно белия стиропор много трудно се забелязва а и самия той няма никакъв аромат?
- lfcpordim
- научил се да хвърля
Лично аз не забивам куките в хранилката а ги оставям с по 4-5см плетени поводи свободни...boreto1 написа:щом си с пружина аромата е налице-идеята на стериопора е да стои проповдигнат над пружината която прави един вид гъба от захранката в нея, и тъка каракудата смучи от пружината и засмуква и стериопорчетоlfcpordim написа:Доколкото знам когато се риболовства през нощта рибите намират стръвта че обонянието си?Ами когато става въпрос за стръв която няма мирис и аромат?При риболова на каракуда на дъно с монтаж пружина и две куки на които има стиропор.Искам да разбера дали могат да се хващат каракудите по този начин и през нощта когато най-вероятно белия стиропор много трудно се забелязва а и самия той няма никакъв аромат?
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Не мисли че ако ги забиеш ще стоят цяла нощ забити.
- lfcpordim
- научил се да хвърля
На мен мисълта ми беше именно в това дали наистина ще си кълве макар че е нощ и не се вижда стръвта?Макар че като се замисля би трябвало защото когато рибата отиде до хранилката а топчетата ще са съвсем близо до нея и колкото и да е тъмно ще се забелязват макар и слабо...
+1lfcpordim написа:Лично аз не забивам куките в хранилката а ги оставям с по 4-5см плетени поводи свободни...boreto1 написа:щом си с пружина аромата е налице-идеята на стериопора е да стои проповдигнат над пружината която прави един вид гъба от захранката в нея, и тъка каракудата смучи от пружината и засмуква и стериопорчетоlfcpordim написа:Доколкото знам когато се риболовства през нощта рибите намират стръвта че обонянието си?Ами когато става въпрос за стръв която няма мирис и аромат?При риболова на каракуда на дъно с монтаж пружина и две куки на които има стиропор.Искам да разбера дали могат да се хващат каракудите по този начин и през нощта когато най-вероятно белия стиропор много трудно се забелязва а и самия той няма никакъв аромат?
-
- Модератор
Има една подробност - не се знае със сигурност видовете риби как виждат през нощта. Някои са активни именно нощно време.Трябва да се пробва, защото не навсякъде стипорора има успех.
- lfcpordim
- научил се да хвърля
Аз говоря за водоем на който именно стиропора е водеща примамка...
Хваща се нощем и то доволно,стига да има риба де.
На теца съм хващал над 50 кг. каракуда на стиропор за една нощ. 

В тоз гьол,риба няма!
- antivik
- кандидат преподавател

иначе за свободните водоеми нощния риболов в България е ЗАБРАНЕН

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Рибите имат нещо,което другите живи същества нямат - странична линия!!!
Ако другите и сетива не работят,то линията си върши работата!

- bobo_33333
- кандидат преподавател
...и тази странична линия им е един вид ориентир,примерно да не се блъскат в дървета и камъни когато е мътна водата или когато е тъмноsapuna написа:Рибите имат нещо,което другите живи същества нямат - странична линия!!!

Аз там съм пораснал...
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
... и няма как да пропусне стиропореното топче!
Благодаря!
Благодаря!
- Антон Тонев
- сериозен играч
№ 10 или № 12 кука с лопатка.Вързани с повод 0,20 по 5см.Горе и долу по една кука+малко топче-стиропор.Вчера ги накъсах по тоя начин.Интересното беше, че не пипаха на жълто такова, и на торен червей.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- lfcpordim
- научил се да хвърля
Тия куки поне за мен са малки...аз използвам 5-6 номер.Антон Тонев написа:№ 10 или № 12 кука с лопатка.Вързани с повод 0,20 по 5см.Горе и долу по една кука+малко топче-стиропор.Вчера ги накъсах по тоя начин.Интересното беше, че не пипаха на жълто такова, и на торен червей.