Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

каракуда?
Модератор: sapuna
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: каракуда?
lfcpordim написа:Тия куки поне за мен са малки...аз използвам 5-6 номер.Антон Тонев написа:№ 10 или № 12 кука с лопатка.Вързани с повод 0,20 по 5см.Горе и долу по една кука+малко топче-стиропор.Вчера ги накъсах по тоя начин.Интересното беше, че не пипаха на жълто такова, и на торен червей.

нали големи риби ще фащаме ,а пък малките куки са за по малки рибчици

Аз там съм пораснал...
Кое е сериозно и кое не,аз си преценявам,щом си плащам...antivik написа:На платено да ходиш и да мяташ за каракуда...малко ми звучи несериозно
, а
иначе за свободните водоеми нощния риболов в България е ЗАБРАНЕН!

Докато чакам едро се занимавам с дребно.

Не съм толкоз одъртял,че само да седя и да чакам едрото...

А,колкото до нощният риболов...аз си знам

В тоз гьол,риба няма!
-
- кандидат преподавател
Какво именно си знаеш за нощния риболов? За сом от брега на биологична стръв при ентусиасти-новобранци в риболова -може,на собствен риск от залавяне.След такова залавяне,нещата са твърде неприятни-предимно в материално изражение.Ама,след като си осъзнал,че тъмната част от денонощието,трябва да ти служи само за придвижване до водоема и за нормално разполагане и приготвяне на такъмите,ще си мислиш за съвсем други работи-за това,че имаш невероятното щастие да посрещнеш зората и изгрева на брега на водоема,след което такива неща, като колко риби си хванал и какви са те,нямат абсолютно никакво значение.И не зависи от това- дали си сирак,несирак,беден,т.нар."средна класа" или богат-стига да си запазил някаква готовност вътре в душата си да усетиш и оцениш уникалното в природата.
- Антон Тонев
- сериозен играч
Първия час и за бях с 6 номер.След като изпафках три цигари, и си почоплих малко носа, минах на по малките куки и резултата не закъсня.bobo_33333 написа:lfcpordim написа:Тия куки поне за мен са малки...аз използвам 5-6 номер.Антон Тонев написа:№ 10 или № 12 кука с лопатка.Вързани с повод 0,20 по 5см.Горе и долу по една кука+малко топче-стиропор.Вчера ги накъсах по тоя начин.Интересното беше, че не пипаха на жълто такова, и на торен червей.А тъй ,учи ги... ,
нали големи риби ще фащаме ,а пък малките куки са за по малки рибчици

Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Знам си,че като съм нощем на водоема,ще преча на бракониерите да безчинстват.А,колкото до уникалното в природата,оценявам го всеки ден от живота си,защото живея на брега на реката.INCUBUS написа:Какво именно си знаеш за нощния риболов? За сом от брега на биологична стръв при ентусиасти-новобранци в риболова -може,на собствен риск от залавяне.След такова залавяне,нещата са твърде неприятни-предимно в материално изражение.Ама,след като си осъзнал,че тъмната част от денонощието,трябва да ти служи само за придвижване до водоема и за нормално разполагане и приготвяне на такъмите,ще си мислиш за съвсем други работи-за това,че имаш невероятното щастие да посрещнеш зората и изгрева на брега на водоема,след което такива неща, като колко риби си хванал и какви са те,нямат абсолютно никакво значение.И не зависи от това- дали си сирак,несирак,беден,т.нар."средна класа" или богат-стига да си запазил някаква готовност вътре в душата си да усетиш и оцениш уникалното в природата.
По-голямата част от риболовците,които са за повече дни на даден водоем,едва ли си вадят въдиците нощем...Аз поне не съм виждал,освен на Шарково.

P.S. Не мисля,че ти си човека,който трябва да ме съди.
Хайде със здраве!

Извинявам се за спама.

В тоз гьол,риба няма!
-
- кандидат преподавател
Не мога да те дам на съд,няма за какво,а и си извън района ми на компетентност
Само исках да подчертая,че нощният риболов все още е забранен,нали искаме да сме европейци-което означава стриктно да спазваме законите,без значение дали ги харесваме,а не да сме руснаци ,които живеят по понятие или ориенталци според кефа си и постулатите на шериата...

Забранен за рибарите,за да могат бракониерите да дерибействат. 
Иначе лятото в тези жеги,тук на Тунджа,предимно вечер бяха ударите.

Иначе лятото в тези жеги,тук на Тунджа,предимно вечер бяха ударите.

В тоз гьол,риба няма!