Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
В неделя бях на стената.Лових на щека и имах 1 амур 6кг. 1 изтървах ,1 толуп 5кг. и6-7 изтървах.Каракудите не ги броих.
-
- научил се да хвърля
Аз хвърлях на пружина,колегите на косъм.Различни захранки и примамки и нямахме удар.А таранките на плувка.
Благодаря за информацията,колеги!
някъде знаете ли язовир или гьол до варна от където може да се вземе острица? малка риба
once a gunner always a gunner
Колеги , това лято редовно ходене на река Камчия и е много зле положението, само дребни закачки и нищо друго ..........
Относно Николаевка :5 години не бях стъпвал там .Отидох 10 дни след зарибяващия клип със зарибяването -3 дена 2 шарана около2 кг. ,много чалга и кръчмарски "хитове". На пазача с мотора му казах че много му е скъп билета за вход на дискотеката а пък аз съм дошъл за риба и, че нещо бърка в таксуването.Глас в пустиня.nasko_sym написа:В събота бяхме на Николаевка на големия.Трима души,5-6 биващи таранки. Видях да извадят само една голяма риба,а беше пълно с рибари.
После (преди два дни) мой познат ми каза че зарибяването(първото) не е било чак толкова зарибяващо, а второто -20 риби.
Вчера на Засмяно се видях с друг колега , който идваше от Николаевка (тръгнал на разходка-разузнаване, не на риболов), където спрял да говори с негов приятел дошъл пазача-младия и искал да го таксува ,въпреки ,че няма да лови риба и няма въдици,след като отказал да плати дошъл и"шефа" със Субарото и двамата взели да му обясняват ,че трябва да си плати , ако иска да стой на брега.
Мен атмосферата там май нещо не ме кефи !
Лично аз съм ходил два пъти на въпросния язовир и съм се зарекъл, че кракът ми няма да стъпи на него повече. Ако ще на гола кука да се хващат екземпляри по 10 кг. и пари да раздават за да ги ловя.
...нещо което трябва всички да направим на всеки ,,арендован" язовир...за съжаление!boki написа:Лично аз съм ходил два пъти на въпросния язовир и съм се зарекъл, че кракът ми няма да стъпи на него повече. Ако ще на гола кука да се хващат екземпляри по 10 кг. и пари да раздават за да ги ловя.
- vladofommi
- вече хвърля и на тежко
Колеги,някой нещо,някъде. Отпуската свършва, дайте съвет къде може да се направи нещо по така, като за последно.
единственото хубаво нещо на риболова във варненска област е темата във форума
Здравейте колеги .Някои ако може да даде прясна информация за Добротич ,че ми се ходи там .Ще съм благодарен.
Здравейте, гледам тук се говори само за тази Николаевка какво било и що било.Няма ли други язовири около Варна ?
Някой има ли информация за този на с.Здравец(беше приятно миналата година), а този на Пода дали още съществува?Някакво инфо за Оброчище ?
Малко оффтопик, но бях командирован 50 дни в Бургас(Сарафово) та там на 10км до с.Лъка намерих един язовир зарибен с шарани от 2 до към 4кг масовите екземпляри.
Та там таксата си беше 4лв(на въдица). собсвеника супер точен идва и ти казва къде и на какво да ловиш.Можеш да връщаш рибата, а ако искаш да е задържиш 6лв./кг.Там ходех през ден два и тотално ми се промени представата какво значи "арендован водоем".Последните няколко пъти даже пазача ми даде и стръв и живарник(чисто нов) да ползвам.Евала...къде около Варна има подобно нещо ??? Ако имате възможност посетете го, ще се накефите.от 15:30 до 19:30 единия ден около 8-10 шарана над 3кг на плувка!
Сега прибах се във Варна и я да видя какво става наоколо и чета само някакви негативи за повечето водоеми, толкова ли няма един свестен, макар и малко по далечко ?В най-лошия случай ще запаля колата и пак там нищо, че е на 100км.
Някой има ли информация за този на с.Здравец(беше приятно миналата година), а този на Пода дали още съществува?Някакво инфо за Оброчище ?
Малко оффтопик, но бях командирован 50 дни в Бургас(Сарафово) та там на 10км до с.Лъка намерих един язовир зарибен с шарани от 2 до към 4кг масовите екземпляри.
Та там таксата си беше 4лв(на въдица). собсвеника супер точен идва и ти казва къде и на какво да ловиш.Можеш да връщаш рибата, а ако искаш да е задържиш 6лв./кг.Там ходех през ден два и тотално ми се промени представата какво значи "арендован водоем".Последните няколко пъти даже пазача ми даде и стръв и живарник(чисто нов) да ползвам.Евала...къде около Варна има подобно нещо ??? Ако имате възможност посетете го, ще се накефите.от 15:30 до 19:30 единия ден около 8-10 шарана над 3кг на плувка!
Сега прибах се във Варна и я да видя какво става наоколо и чета само някакви негативи за повечето водоеми, толкова ли няма един свестен, макар и малко по далечко ?В най-лошия случай ще запаля колата и пак там нищо, че е на 100км.
- Прикачени файлове
-
- Един "среден" екземпляр :).
- IMG_6065.jpg (155.81 KiB) Преглеждано 1251 пъти
-
- вече хвърля и на тежко
колеги в понеделник бях на въпросния Николаевка хванах 8 шарана,3 изтървах от 8 до 15 часа имаше много рибари ако имате някой който е бил там тогава ,може да ви потвърди ....на прав такъм на кисната царевица с коноп......трите бяха над 4 килограма ... след мен колега със същата царевица на същото място до другият ден на обяд нищо ....не знам какво да кажа, риба има със сигорност ноявно е на моменти както на всякъде в последно време
-
- вече хвърля и на тежко
не знам дали ще качи снимките
- Прикачени файлове
-
- sharan.jpg (237.37 KiB) Преглеждано 1199 пъти
-
- вече хвърля и на тежко
двата ги дадох на брат ми затова са 6
- Прикачени файлове
-
- sharan 2.jpg (248 KiB) Преглеждано 1199 пъти
-
- научил се да хвърля
Касапска работа... от тея 8 шарана, толкова не можаха ли да ти се откъснат от сърцето ПОНЕ 1 или 2 да пуснеш! После колегата по-горе се чуди, защо няма положителни мнения... положителните мнения си ги запазваме за себе си, заради ей такива!
Един боклук не е навредил на никой ...така мислиш ти и още 7 милиона българи